Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám nově Pažouta 307 sv 2.0 HDI 100kw a jezdím s ním velmi zlehka, žádný točení atd.. Bylo mi řečeno, že takový zbůsob jízdy pro tento motor není dobrý a mám ho prý často vytáčet a jezdit svižně. Netrpí tím motor? Nemám zkušenosti díky.:)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

To je přesně to téma, u kterého se to tu popere :D

Já s tim motorem jezdim kolem 2tis otáček... pod 1500ot nikdy nejdu! A do mě!

Odesláno

tym asi myslel udrzovat motor vo vyssich otackach co je cca okolo 2000.. ale nie vytacat do cerveneho pola na otackomeri. Take nieco som uz cital tiez aj pocul.

tiez pod 1500 nejdem.. duni to a trapi sa motor :)

[Edited on 2/7/14 14:53 by palokalo]

Odesláno

Jde o to, že to auto jede dobře při řazení ve 2 tis tak i v řazení ve 3 tis. jde mi čistě o to, co je pro tento motor dobře a co ne. Tvrdí mi, že HDI potřebuje dardu, aby se neucpalo a neposralo, protože se prý extra sere..... atd. potom něco filtr pevných částic atd. chci to jen dělat dobře ;)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Mě teda pod 1500ot nic neduní ani netrhá a pod.... ale je to zbytečné... navíc když jedeš 1800 - 2000 a potřebuješ akcelerovat tak to jde samo :)

Odesláno

naftu točit do plného? to si můžou dovolit jen borci s benzínovými agregáty a majitelé ochcávek.

ale co jsem měl naftu tak do 3000 max pak už to nemá smysl

hele existuje takový graf i pro benzínovou 1.6 16V 80kW?

Odesláno

Psát paušálně nějaké maximální otáčky nemá moc smysl, každý motor má maximální výkon položený někde jinde. Třeba dvoulitr co sem dal Chozeluizskuner má smysl točit do 4000ot a víc ani ťuk:papa

Odesláno

Mno, podle mého grafu (někteří vědí) nemá z hlediska výkonu žádný větší smysl točit můj motor přes 3000. Normálně jezdívám v rozmezí 1600-2200, jenom ta dálnice je stabilních 3000 na 5. kvalt (6. bohužel není). Jenom občas naložim na 4000 pro radost nebo profouknutí trubek, ale to jen \"jednou za uherák\" :D

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Kdo nemá 6ti kvalt tak určitě točí i přes 3tis otáček. U 406 66kw je při 130km/h 3tis otáček... a nikomu to nervy nedrásá... U 407 100kw jsou 3tis otáček při 170km/h a už se povídá jak je i 3tis moc? :D

Odesláno

Mně šlo spíš o to, jestli má skutečně nějaký význam a smysl ho pravidelně jednou za nějaký čas vytočit přes 3tis právě z toho důvodu, že to je pro ten motor (turbo) jedině dobře. Nebo je to prostě nesmysl a když bude jezdit neustále v těch dostačujících a doporučených točkách (viz. graf) někde kolem 2tis tak jestli mu to stačí a občasný protočení je tedy zbytečný. ;)

Odesláno

nie som teda odborník na diesly ale mám pocit, že tí čo ti radili mali skôr na mysli, že auto s dieslom treba občas prevetrať, tj. pravidelne robiť aj dlhšie trasy kedy motor dlhšiu dobu ťahá ale v normálnych otáčkach, čiže ani ľahká noha ale ani držanie vo vysokých otáčkach

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...