Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničeho nic přestala 406 jet a startovat, ale po chvíli opět jela bez chybně.Ale teď už NESTARTUJE! Snad se závada NAŠLA!?

Recommended Posts

Odesláno

me to teda nikdy nechciplo za jizdy.

pokaždy to nešlo nastartovat před jizdou. bylo jedno jestli je motor teply nebo studeny. po 30 až 45 minutach to potom chytlo a jednou to proste už nechytlo. tak jsem to promeřoval a myslim že mi tenkrat nešla štava do zapalovaci rampy z toho dvojityho rele.

Odesláno

Nejde nastartovat není moc dobrej popis na odhad závady. Předtím si psal, něco ve stylu, že vše je slyšet jak má, takže starter točí a čerpadlo taky?

Odesláno

Mě to poprvé zhaslo za jízdy na tempomat, ale po cca hodině to nastartovalo a jelo a startovalo to krásně. Pouze to jednou lehce škublo, ale žádná závada či vliv na jízdu to nemělo. Dneska ráno to taky nastartovalo dobře, ale musel jsme o cca 1 sekundu déle točit. Jinak to jelo krásně na tempomat. Pak jsem jel bez plynu z mírného kopce a motor mi bez ničeho nic vypnul a už to nešlo nastartovat:(. Pak nezbylo nic jíného, než lano. Jinak při tažení lanem mi neukazoval tachometr, ale ani když jsem měl klíček v 1 nebo 2 poloze.

Odesláno

Pokud by nefungovala část elektroinstalace, tak by to mohlo být někde uvolněné uzemnění. Přesně takhle se mi chovala jednou Felda, zničeho nic za jízdy zhasla, nešla nakopnout. Po chvilce se zase rozjela bez nějakého zásahu, podruhé už jsem zkoumal, jestli někde není špatnej kontakt a aniž by to bylo vidět, byl pod gumou uhnilej kontakt uzemnění startéru. Ale co dělala u toho elektrika mi vůbec hlava nebrala, přední stěrače jeli zadní ne, ostřikovače taky ne, radio šlo, okna ne, atp... úplně nesouvidející věci:D DIA a vyčítech chyb, tam se to ukáže;)

Odesláno

Tak jsem přišel z garáže. Snímač otáček je nepoškození. Proměřil mi jej taťka a měl by být v pořádku. Svíčky taky jsou v pořádku. Vizuálně je vše v pořádku. Rozvodový řemen v pořádku. Zkoušel jsem znovu nastartovat, ale neúspěšně.

Bohužel, elektrice nerozumím, na to je odborník servisman, kterému jsem napsal sms, ale odpověděl, že nepřijede. Což mě moc mrzí, ale snad zajede. Vždy na závadu přišel

Jelikož auto potřebuji jak do práce, tak i k normálnímu životu, tak mě to dost mrzí. Jinak jsem 13.6.2014 měnil motorový olej + všechny filtry, kromě palivového.

Už vážně nevím, čím to je. Zrovna, když mám konečně udělaní od ferryho tempomat a mohu se kochat jízdou.

Odesláno

když píšeš že filtr paliva jsi neměnil... me jednou auto zhaslo.. šlo natočit ale jen na volnoběž šlo... druhy den nešlo nastartovat vubec.. rozpojil jsem vedení paliva k rampě, zapl klíček a jen pár kapek... vyhodil jsem filtr paliva, dal druhý a od té doby jede

Odesláno

Charlie 1 : má to daleko 35 km. Na benzin vždy dostal. Tady nejde o finance....

Benzinem to nebude. To bude něco ohledně elektriky:(. A to mu servisman rozumí velmi dobře:super!

Odesláno

pri tazeni na lane bez motoru tacho neukazuje

muze to byt spoustu veci, napr. dvojite rele v kastliku ridici jednotky, oxidace kontaktu ruznych konektoru ( u ridici jednotky, pod kastlikem baterie), spinaci skrinka, zrezly kostrici sroub ( ten za levym prednim svetlem u kastliku baterie), vliv immo se mi moc nezda, zvlast, ze by to chciplo kvuli immo behem jizdy, na zjisteni funkce immo je ovsem potreba diagnostika a podivat se, zda je jednotka motoru odemcena

Odesláno

Na kostřící šroub jsem se díval. Na další věci je třeba diagnostika a tu nemám. Diagnostiku z okolí má koblih69 a ten nemá čas (učí se do školy). Servisman, to mu nejde 30 pinová zástrčka u diagnostiky, kterou mám já u 406.

Klávesnici imobilizéru nemám. Středa + čtvrtek jsem v práci, tak se na to v pátek znovu podívám. Pokud by přijel Honza, tak by se na závadu přišlo si myslím. Uvidíme. Jinak je mi to záhadou, že motor poprvé za jízd zhasl a po delší době nastartoval a to i opakovaně. Podruhé taky nastartoval (včera), i když jsem musel chvilinku cca 1 sekundu déle startovat. A pak po cca 25 km opět zhasl a už nešel nastartovat. Vše točí. Motor zhasl bez jakéhokoliv upozornění kontrolkou na palubní desce. Akorát mi přestala svítit kontrolka ruční brzdy.

To jsem nevěděl, že při tažení na laně bez motoru nejde tachometr. Jinak při tažení lanem došlo k poškození spoileru:(.

Odesláno

no jestli to tocilo pri startu delsi dobu, nez obvykle, muze to byt i to cerpadlo v nadrzi, nedokaze udelat potrebny tlak nebo se zastavuje uplne, taky mi odeslo po pul milionu km ze dne na den, jenze ja na to prisel jen nahodou, kdyz jsem nenastartoval studenej motor na benzin, ale kdyz jsem ho ohral nezavislym topenim, tak pak uz jsem nastartoval na plyn bez problemu, takze jsem sel najisto a rovnou koupil novy cerpadlo a vymenil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...