Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

oživím staré téma. O víkendu jsem měl dlouhej rozhovor s jedním automechanikem, kterej navíc ročně najezdí skoro 80 tis km, dobře jsme pokecali na téma všech PHM včetně LPG a docela mě překvapil, že údajně Tomegas, kde jsem doted tankoval, prý není žádná sláva. Doporučil mi Hunsgas, že prý se budu divit, jak auto ožije. Dnes ráno jsem těsně přes příjezdem do práce nabral, tak zatím je brzo dělat závěry, jestli to je opravdu lepší, ale po pár jízdách napíšu.

Máte nějaký osobní zkušenosti se špatnýma / dobrýma pumpama s LPG?

Odesláno

Tomegas beru pořád najeto na něj cca 30 000Km a filtry při výměné po 10000km jsou čistý tak ti nevím....

kolega z prace bral někde u chrudimi do H i30 a zelepilo mu to filtry a vše a museli mu čistit vstřiky ultrazvukem oprava za cca 6000Kč,až pošle fotky hodím to sem!!!

Odesláno

Já už to psal myslím v mým vlákně, jezdím jen k Tomegasu, možná všeho všudy 3-4 tankování někde v čechách když by mi to domů nevyšlo a filtr si v servisu nechali jako odstrašující případ, že tak zasraný nebyl ani v autě nějakýho dědy po 50 tis km... A já ho měnil po 14 tis km.

Jsem zvědavej na ten Hunsgas, doted ve mě ten název důvěru nevzbuzoval, ráno jsem tam bral poprvé, tak jsem zvědavej...

Odesláno (upraveno)

Já mám auto na LPG od února, kromě několika prvních tankování na různých benzinkách jsem se pak natrvalo usídlil na nově rekonstruované benzínce Robin Oil asi 20km od Liberce. Mimo jiné hlavně proto, že tam mají stabilně o 2-3kč levnější plyn, než v Liberci. Momentálně za 14,8kč.

Zaznamenal jsem jeden problém před měsícem, kdy jsem po natankování měl okamžitě asi o litr vyšší spotřebu a hned druhý den my auto špatně přepínalo na plyn (jakoby zalepený vstřikovače). Dával jsem přes diagnostiku několikrát softwarové čištění vstřikovačů a od dalšího natankování a několikerého číštění se spotřeba vrátila zpět a přepínaní na plyn bez problémů.

Když jsem se pumpaře ptal, jestli neměli nějaké stížnosti na minulou "várku" LPG, tak řikal, že nikdo si nestěžoval, všichni jen chválí :D  Nicméně tankuju tam dál. Cena je nízká a kvalita, jak čtu nejen zde, ujede někdy všude a ani si nemyslím, že na to mají samostní majitelé benzínek nějaký vliv.

Upraveno uživatelem mjtwister
  • O 5 týdnů později...
Odesláno

Tak pánové, fakt jsem v šoku, od minulýho příspěvku jsem z toho Hunsgasu vyjel nádrž a dnes na té samé pumpě s tím samým čerpadlem natankoval podruhý. Najeto 576,7 km a dotankováno 57,63 L, to je 9,99 L/100 km.

LPG mám už 2 roky a za těch cca 40 tankování jsem se jen jedenkrát v létě dostal pod 10, jinak v létě průměrně 10,5 L a v zimě něco přes 11 L. Od začátku po natankování Hunsgasu se mi zdálo, že auto je o chlup živější, ale to je subjektivní pocit, kterej jsem nebral vážně, ale ten kilometrovej nájezd mi fakt potvrdil, že ten plyn od nich je dobrej.

A ještě jeden postřeh:  s LPG od Tomegasu jsem měl celý 2 roky problém (v létě hodně, v zimě mnohem míň), že jak tomu plynaři říkají - uhýbala jednotka - prostě po nastartování na benzín mi prvních 20 sekund auto šle nepravidelně a třáslo se, pak se sklidnilo, při teplým startu bez problému. Řešil jsem to nakováním 100 oktanovýho OMV, kdy to znatelně pomohlo. A ted jsem nabral na doporučení známýho (doporučil mi právě i ten Hunsgas) na Vena-trade obyčejnej N95 a k mýmu úžasu po nastartování auto jde absolutně jak švýcarský hodinky, bez jakýhokoli náznaku nepravidelnýho chodu. Čili laicky si to vysvětluju, že kvalitnějším Hunsgasem si řídící jednotka upravila mapu na hodnoty té benzínové, tzn. že už neuhýbá a auto za studena startuje jak švýcarský hodinky... :)

Odesláno

Já jsem při změnu začal tankovat na pumpě v Bělotíně. A pocitově jezdí auto líp. Spotřeba mi zůstala v zásadě stejná. Pumpa vypadá docela ponuře, ale plyn mají asi fakt lepší.

Odesláno

Tak pánové, fakt jsem v šoku, od minulýho příspěvku jsem z toho Hunsgasu vyjel nádrž a dnes na té samé pumpě s tím samým čerpadlem natankoval podruhý. Najeto 576,7 km a dotankováno 57,63 L, to je 9,99 L/100 km.

LPG mám už 2 roky a za těch cca 40 tankování jsem se jen jedenkrát v létě dostal pod 10, jinak v létě průměrně 10,5 L a v zimě něco přes 11 L. Od začátku po natankování Hunsgasu se mi zdálo, že auto je o chlup živější, ale to je subjektivní pocit, kterej jsem nebral vážně, ale ten kilometrovej nájezd mi fakt potvrdil, že ten plyn od nich je dobrej.

A ještě jeden postřeh:  s LPG od Tomegasu jsem měl celý 2 roky problém (v létě hodně, v zimě mnohem míň), že jak tomu plynaři říkají - uhýbala jednotka - prostě po nastartování na benzín mi prvních 20 sekund auto šle nepravidelně a třáslo se, pak se sklidnilo, při teplým startu bez problému. Řešil jsem to nakováním 100 oktanovýho OMV, kdy to znatelně pomohlo. A ted jsem nabral na doporučení známýho (doporučil mi právě i ten Hunsgas) na Vena-trade obyčejnej N95 a k mýmu úžasu po nastartování auto jde absolutně jak švýcarský hodinky, bez jakýhokoli náznaku nepravidelnýho chodu. Čili laicky si to vysvětluju, že kvalitnějším Hunsgasem si řídící jednotka upravila mapu na hodnoty té benzínové, tzn. že už neuhýbá a auto za studena startuje jak švýcarský hodinky... :)

Nechci nic říkat,ale jak meris spotřebu LPG?

Já v létě najedu na nádrž 540km a v zime600-620km...

V zimě je jiný poměr propan a butanu....

Odesláno (upraveno)

Nevím, kolik ujedu na nádrž, ale já mám v zásadě stejnou spotřebu celoročně, někdy trochu výkyv, ale to v létě i zimě.

Upraveno uživatelem Almanil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...