Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

vím, že montáž dodatečné klimatizace je velký oříšek a prakticky nikdo to nedoporučuje, ale rozhodl jsem se že bych si svou 207 chtěl nechat a poptat se za kolik by se dala sehnat klíma do auta. Mám v intercarsu celkem pěknou slevu a čím víc nakoupím tím je ta sleva větší. Proto bych se chtěl zeptat, jestli je tady někdo kdo by to dokázal namontovat, popřípadě doporučit firmu která by to zvládla. (BRNO a okolí). Co všechno je k tomu potřeba?

Díky

PS: vím, že je jednodušší auto prodat a koupit s klímou, ale tuto variantu nechci.

Odesláno

Budu jen odhadovat.

Uvedená částka sotva stačí na materiál.

Za uvedenou částku bys možná koupil vrak anebo díly z vraku.

Montáž: nikomu se do toho nebude chtít, protože ty hodiny bys nezaplatil. A je tam riziko, že se něco nepovede, nebo že se bude muset něco dokupovat.

Odhaduji tak 4 dny zkušeného pracovníka = 4 dny x 8 hodin x 300 Kč = 9600 za montáž.

Jediné řešení by bylo kdyby ses do toho pustil sám. Nastudoval si to a šel do toho. Akorát si pořiď náhradní auto, protože svoje odstavíš asi na 2 týdny. A máš kde to dělat?

Za uvedenou částku by se snad dalo prodat a koupit. Sice to vylučuješ, ale je to nejrozumnější.

A příště si dobře rozmysli koupi auta bez klimy.

Odesláno

Co je potřeba?

Běžně to nikdo nedělá, takže přesně z hlavy to nikdo asi neví. Ale z těch méně očekávaných věcí např. jiná olejová vana.

A chladič, kompresor, hadice, výparník.

Nejdříve se zajímej, zda to půjde napojit na řídící jednotku auta nebo motoru. Po zapnutí klimy se má rozběhnout sahara, atd.

Odesláno

do přestavby klimatizace bych se nepustil, i když si myslím, že bych to zvládl :myslim, prostě je to zbytečná drbačka když klimu potřebuješ vlastně tak max. tři měsíce v roce??

jak už psáno--dnes auto bez klimy néé, nebo vydržet tu saunu... :nevim

[upravil dne 23/5/14 20:43 od ozzy56]

Odesláno

shackal, P607Olda použivejte tlačitko upravit a dopište to co potřebujete do svého přispěvku pokud na něj ještě nikdo nereagoval, jednak to blbě vypadá mit svoje dva či tři přispěvky za sebou a pak to máte i v pravidlech Bod 4.

Díky

Odesláno

tak to mi asi zbývá pořídit si klímu na kamión a dát jí do kufru :P

Sám bych se do toho nepustil, myslím že bych odstavil auto na pořád.

Když mi John procházel RJ, byla tam možnost klimatizace přítomná/nepřítomná

Snažil jsem se auto prodat, ale musel bych hluboko pod mojí cenu...:(

Hurvajz: omlouvám se. Budu dodržovat.

[Edited on 23/5/14 19:43 by shackal]

Odesláno

Radek Hurvajz:

tam je nebezpečí, že pokud ten adresát příspěvek už jednou přečetl, tak se k němu už nebude vracet a novou informaci proto nedostane. Často mezitím přibyde několik jiných příspěvků od jiných přispěvatelů, pak už se k tomu původnímu příspěvku nevrátí. A v tom případě by také nebyly moje příspěvky těsně pod sebou, ale proložené jinými příspěvky. Právě u tohoto tematu jsem očekával daleko bohatější diskusi - očekával jsem, že bude přibývat deset příspěvků za deset minut.

Má požadavek na editaci i nějaký technický důvod? Anebo je to prostě \"podle pravidel\"?

Nabízím, že nyní zedituji ty příspěvky a vložím je do toho prvního, pokud to prospěje dobré věci.

Odesláno

20-25 tisíc? asi levný kraj, na moje auto jen kompresor výjde na 20-25 tisíc, celkově asi na 54tisíc a to jsou všechno VALEO věci..brát origo Peugeot jsem asi na 65-70 tisícech

Guest servisman
Odesláno

Ono jde dodělat , ale ideál je míti k tomu potřebné věci, třeba jako Ferry, který ji předělával. Nejsem si třeba jist že auta s klimou měli silnější alternátor, klima ze 406 nepujde do 207. Ber já mám třeba klimu a to mám i šíbr a to je vše origo .

Odesláno

Hlavně těžko říct, jestli bude někdo chtít auto s dobastlenou klimou, až ho někdy v budoucnu budeš prodávat.

Odesláno

Ferry ovšem dodělával klimu po důrazném upozornění, že nemá shánět jednotlivé díly, ale že je třeba mít celé zdrojové auto a přehazovat to z jednoho do druhého. Jinak se vám snadno stane, že na vrakáči neodmontujete všechno a každou chybějící drobnost buď krvavě zaplatíte, nebo to nedáte dohromady. Ferrymu se tehdy podařilo dobře koupit auto zbořené zboku, přeházel si tyhle kravinky a zbytek rozprodal - v takovém případě je to pak celkem trivka, ale pochybuju, že se podaří levně sehnat 207 rozstřelenou zezadu nebo z boku, aby to šlo udělat stejně.

Odesláno
Hlavně těžko říct, jestli bude někdo chtít auto s dobastlenou klimou, až ho někdy v budoucnu budeš prodávat.

Ja som dorabal klimu do jednej 206ky a asi jedine podla coho by si zisti,l ze bola dorabana by bol Service box takze v tom by som problem nevidel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...