shackal Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Zdravím, vím, že montáž dodatečné klimatizace je velký oříšek a prakticky nikdo to nedoporučuje, ale rozhodl jsem se že bych si svou 207 chtěl nechat a poptat se za kolik by se dala sehnat klíma do auta. Mám v intercarsu celkem pěknou slevu a čím víc nakoupím tím je ta sleva větší. Proto bych se chtěl zeptat, jestli je tady někdo kdo by to dokázal namontovat, popřípadě doporučit firmu která by to zvládla. (BRNO a okolí). Co všechno je k tomu potřeba? Díky PS: vím, že je jednodušší auto prodat a koupit s klímou, ale tuto variantu nechci. Citovat
shackal Odesláno 23. květen 2014 Autor Odesláno 23. květen 2014 a samozřejmě jde o manuální klímu. Dnes jsem se v autě málem uvařil a to bylo \"jenom\" 28 st. A to mám tónované sklá na 5% Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Budu jen odhadovat. Uvedená částka sotva stačí na materiál. Za uvedenou částku bys možná koupil vrak anebo díly z vraku. Montáž: nikomu se do toho nebude chtít, protože ty hodiny bys nezaplatil. A je tam riziko, že se něco nepovede, nebo že se bude muset něco dokupovat. Odhaduji tak 4 dny zkušeného pracovníka = 4 dny x 8 hodin x 300 Kč = 9600 za montáž. Jediné řešení by bylo kdyby ses do toho pustil sám. Nastudoval si to a šel do toho. Akorát si pořiď náhradní auto, protože svoje odstavíš asi na 2 týdny. A máš kde to dělat? Za uvedenou částku by se snad dalo prodat a koupit. Sice to vylučuješ, ale je to nejrozumnější. A příště si dobře rozmysli koupi auta bez klimy. Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Ještě je potřeba si uvědomit, že auto bez klimy je prakticky neprodejné. Proto to byl tak dobrý kup - v dobrém stavu a levně. Můžeš obvolat vrakáče, např. Křelov. Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Co je potřeba? Běžně to nikdo nedělá, takže přesně z hlavy to nikdo asi neví. Ale z těch méně očekávaných věcí např. jiná olejová vana. A chladič, kompresor, hadice, výparník. Nejdříve se zajímej, zda to půjde napojit na řídící jednotku auta nebo motoru. Po zapnutí klimy se má rozběhnout sahara, atd. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 do přestavby klimatizace bych se nepustil, i když si myslím, že bych to zvládl , prostě je to zbytečná drbačka když klimu potřebuješ vlastně tak max. tři měsíce v roce?? jak už psáno--dnes auto bez klimy néé, nebo vydržet tu saunu... [upravil dne 23/5/14 20:43 od ozzy56] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 shackal, P607Olda použivejte tlačitko upravit a dopište to co potřebujete do svého přispěvku pokud na něj ještě nikdo nereagoval, jednak to blbě vypadá mit svoje dva či tři přispěvky za sebou a pak to máte i v pravidlech Bod 4. Díky Citovat
shackal Odesláno 23. květen 2014 Autor Odesláno 23. květen 2014 tak to mi asi zbývá pořídit si klímu na kamión a dát jí do kufru Sám bych se do toho nepustil, myslím že bych odstavil auto na pořád. Když mi John procházel RJ, byla tam možnost klimatizace přítomná/nepřítomná Snažil jsem se auto prodat, ale musel bych hluboko pod mojí cenu... Hurvajz: omlouvám se. Budu dodržovat. [Edited on 23/5/14 19:43 by shackal] Citovat
P607Olda Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Radek Hurvajz: tam je nebezpečí, že pokud ten adresát příspěvek už jednou přečetl, tak se k němu už nebude vracet a novou informaci proto nedostane. Často mezitím přibyde několik jiných příspěvků od jiných přispěvatelů, pak už se k tomu původnímu příspěvku nevrátí. A v tom případě by také nebyly moje příspěvky těsně pod sebou, ale proložené jinými příspěvky. Právě u tohoto tematu jsem očekával daleko bohatější diskusi - očekával jsem, že bude přibývat deset příspěvků za deset minut. Má požadavek na editaci i nějaký technický důvod? Anebo je to prostě \"podle pravidel\"? Nabízím, že nyní zedituji ty příspěvky a vložím je do toho prvního, pokud to prospěje dobré věci. Citovat
KingSpade Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 20-25 tisíc? asi levný kraj, na moje auto jen kompresor výjde na 20-25 tisíc, celkově asi na 54tisíc a to jsou všechno VALEO věci..brát origo Peugeot jsem asi na 65-70 tisícech Citovat
shackal Odesláno 24. květen 2014 Autor Odesláno 24. květen 2014 Kompresor klimatizace u autokelly 9 615 Kč. A to je bez slevy. Citovat
OK406 Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Dodatečně si klimu dodělával například člen ferry do své 406. má manuální klimatizaci A/C. Citovat
razor Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Jestli ti to pomůže, mám komplet automatickou klimu ze 406 V6 .. Ale to asi nepůjde předělat... Citovat
Guest servisman Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Ono jde dodělat , ale ideál je míti k tomu potřebné věci, třeba jako Ferry, který ji předělával. Nejsem si třeba jist že auta s klimou měli silnější alternátor, klima ze 406 nepujde do 207. Ber já mám třeba klimu a to mám i šíbr a to je vše origo . Citovat
Guest Džůny Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Hlavně těžko říct, jestli bude někdo chtít auto s dobastlenou klimou, až ho někdy v budoucnu budeš prodávat. Citovat
čarokněžník Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 nedavej to tam je to jen dalsi vec co potrebuje udrzbu a muze se podelat, sam auto s klimou nechci dyt staci otevrit okna a panoramu a uzivat si tu jizdu Citovat
oddie Odesláno 24. květen 2014 Odesláno 24. květen 2014 Ferry ovšem dodělával klimu po důrazném upozornění, že nemá shánět jednotlivé díly, ale že je třeba mít celé zdrojové auto a přehazovat to z jednoho do druhého. Jinak se vám snadno stane, že na vrakáči neodmontujete všechno a každou chybějící drobnost buď krvavě zaplatíte, nebo to nedáte dohromady. Ferrymu se tehdy podařilo dobře koupit auto zbořené zboku, přeházel si tyhle kravinky a zbytek rozprodal - v takovém případě je to pak celkem trivka, ale pochybuju, že se podaří levně sehnat 207 rozstřelenou zezadu nebo z boku, aby to šlo udělat stejně. Citovat
pito.za Odesláno 25. květen 2014 Odesláno 25. květen 2014 Hlavně těžko říct, jestli bude někdo chtít auto s dobastlenou klimou, až ho někdy v budoucnu budeš prodávat. Ja som dorabal klimu do jednej 206ky a asi jedine podla coho by si zisti,l ze bola dorabana by bol Service box takze v tom by som problem nevidel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.