RoadPirate Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Zdravím, Dúfam, že mi tu niekto pomôže lebo neviem sa pohnúť. Prestala mi svietiť predná pravá parkovačka, zadné pravé svetlo ( pri stlačení brzdy však svieti), osvetlenie ŠPZ a prestalo mi ísť nastavovanie predných svetiel a to všetko naraz. Žiarovky sú nové a odskúšané čiže tam vada nebude... Citovat
FrantaCV Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Trochu nepřesný popis. Pokud tomu dobře rozumím tak: Nesvítí pravá parkovačka a pravé koncové světlo ale při sešlápnutí brzdy se koncové rozsvítí?? Nejde osvětlení SPZ a nastavení. Tohle ukazuje na upadlou (uhnilou) kostru na pravé skupinové zadní svítilně nebo hůř někde po cestě v konektoru. Bez měřáku se neobejdeš. Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 Nepíšeš typ auta ani rok výroby. Máš manuál k autu? Najdi si, zda uvedené věci (štelování světel) mají společnou pojistku. Taky nepíšeš, zda se uvedená závada objevila najednou (\"strkám si tak šroubovák do objímky a najednou tma...\"), anebo je to už dlouho - od koupě auta. Přední parkovačka by se měla řešit nejsnadněji: dej novou žárovku a voltmetrem zkus +12 V proti kostře a zem proti kostře, zda není upadená (uhnilá). A pak koukni na pojistku pro parkovačky - případně na pojistce změř napětí proti kostře, na obou koncích pojistky. Přitom možná přijdeš na závadu, anebo pak budeme řešit dál (štelování světel může být vadný potenciometr - přepínač a s parkovačkami nesouvisí). Citovat
RoadPirate Odesláno 23. květen 2014 Autor Odesláno 23. květen 2014 Sorry.... Je to peugeot 206 HDi 2,0 XS 2003 ročník. Idem pozrieť tie poistky ešte raz a poriadne len v manuály nie je poistka na ŠPZ a na nastavenie svietidiel. Len mi moc nejde do hlavy to zadné pravé svetlo... svieti iba pri brzdení a ostatné veci ako blinker a cúvacie svetlo fungujú normálne. Moc mi tá elektrika nejde ale zatial som väčšinu závad s úplnou náhodov vyriešil Citovat
ChouLu Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 pojistka pro pravou stranu parkovacích světel na kterém je připojené i osvětlení SPZ... Nastavování ti nejde pro to, že je to na parkovačky připojené... Brzda ti svítí pro to, že tam je dvouvláknová žárovka a s parkovačkama to nemá nic společného... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. květen 2014 Odesláno 23. květen 2014 zadni svetlo pri brzdeni svitit bude protoze to ma vlastni okruh bud 2 samostatne zarovky nebo 1x 2vlakno lidi sou v dnesni dobe tak blby Citovat
Dado240 Odesláno 10. září 2014 Odesláno 10. září 2014 zdravím, vie niekto poradiť? Menil som žiarovku osvetlenia ŠPZ a teraz nová nesvieti a podstate vypadáva, neviem ako to tam je riešené, nemá niekto nákres, alebo treba vybrať celé svetlo dobre tam nevidím. Díky! Citovat
krtek 2 Odesláno 10. září 2014 Odesláno 10. září 2014 Sedan?,Hatchback ?aha mas tam vin tu mas obrazok ale asi ti moc nepomoze http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka#00003260.jpg [upravil dne 10/9/14 20:44 od krtek 2] Citovat
Dado240 Odesláno 10. září 2014 Odesláno 10. září 2014 Díky, asi budem musieť vybrať svetlo z nárazníka, pravdepodobne som spojil kontakty zo žiarovky dohromady a preto mi žiarovka vypadáva, ale zo spodu na to dobre nevidím. Pozriem zajtra Citovat
Dado240 Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 nevie mi niekto poslať foto objímky na žiarovku do osvetlenia ŠPZ? Díky. Citovat
P607Olda Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 Když si kufr otevřeš, tak tam uvidíš velmi dobře. Případně koukni na vedlejší a porovnej. Je ovšem možné, že jsi vypálil pojistku, pokud jsi žárovku vydloubával šroubovákem (se mi stalo). Kontakty v objímce jsou daleko od sebe (naproti sobě), ty jsi asi nezkratoval. Žárovka se nejlíp vyndavá pomocí bužírky (plastové trubičky) vhodného průměru. Anebo kombinačky a čelisti podložit gumou (navléct kousky hadičky). [upravil dne 11.9.2014 12:58 od P607Olda] [upravil dne 11.9.2014 12:59 od P607Olda] Citovat
Dado240 Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 Poistku som asi nevypálil, lebo druhé svetlo svieti, žiarovka je vadná som premeriaval, ale asi keď som dával novú, tak som pokrivil kontakty a nová žiarovka je dobrá a vypadáva Citovat
P607Olda Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 Podívej se na to druhé, jak jsou kontakty. Citovat
Dado240 Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 Problém vyriešený! Keď som tam včera dával novú žiarovku, tak sa mi podarilo jednu nožičku prihnúť k druhej a preto to nedržalo. Díky všetkým za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.