Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Dúfam, že mi tu niekto pomôže lebo neviem sa pohnúť.

Prestala mi svietiť predná pravá parkovačka, zadné pravé svetlo ( pri stlačení brzdy však svieti), osvetlenie ŠPZ a prestalo mi ísť nastavovanie predných svetiel a to všetko naraz. Žiarovky sú nové a odskúšané čiže tam vada nebude...

Odesláno

Trochu nepřesný popis.

Pokud tomu dobře rozumím tak: Nesvítí pravá parkovačka a pravé koncové světlo ale při sešlápnutí brzdy se koncové rozsvítí?? Nejde osvětlení SPZ a nastavení.

Tohle ukazuje na upadlou (uhnilou) kostru na pravé skupinové zadní svítilně nebo hůř někde po cestě v konektoru.

Bez měřáku se neobejdeš.

Odesláno

Nepíšeš typ auta ani rok výroby.

Máš manuál k autu? Najdi si, zda uvedené věci (štelování světel) mají společnou pojistku.

Taky nepíšeš, zda se uvedená závada objevila najednou (\"strkám si tak šroubovák do objímky a najednou tma...\"), anebo je to už dlouho - od koupě auta.

Přední parkovačka by se měla řešit nejsnadněji: dej novou žárovku a voltmetrem zkus +12 V proti kostře a zem proti kostře, zda není upadená (uhnilá). A pak koukni na pojistku pro parkovačky - případně na pojistce změř napětí proti kostře, na obou koncích pojistky.

Přitom možná přijdeš na závadu, anebo pak budeme řešit dál (štelování světel může být vadný potenciometr - přepínač a s parkovačkami nesouvisí).

Odesláno

Sorry.... Je to peugeot 206 HDi 2,0 XS 2003 ročník.

Idem pozrieť tie poistky ešte raz a poriadne len v manuály nie je poistka na ŠPZ a na nastavenie svietidiel. Len mi moc nejde do hlavy to zadné pravé svetlo... svieti iba pri brzdení a ostatné veci ako blinker a cúvacie svetlo fungujú normálne. Moc mi tá elektrika nejde ale zatial som väčšinu závad s úplnou náhodov vyriešil :)

post-53735-14109637704106_thumb.jpg

Odesláno

pojistka pro pravou stranu parkovacích světel na kterém je připojené i osvětlení SPZ...

Nastavování ti nejde pro to, že je to na parkovačky připojené... Brzda ti svítí pro to, že tam je dvouvláknová žárovka a s parkovačkama to nemá nic společného... ;)

• O 3 měsíce později...
Odesláno

zdravím,

vie niekto poradiť? Menil som žiarovku osvetlenia ŠPZ a teraz nová nesvieti a podstate vypadáva, neviem ako to tam je riešené, nemá niekto nákres, alebo treba vybrať celé svetlo dobre tam nevidím.

Díky!

Odesláno

Díky, asi budem musieť vybrať svetlo z nárazníka, pravdepodobne som spojil kontakty zo žiarovky dohromady a preto mi žiarovka vypadáva, ale zo spodu na to dobre nevidím. Pozriem zajtra

Odesláno

Když si kufr otevřeš, tak tam uvidíš velmi dobře. Případně koukni na vedlejší a porovnej. Je ovšem možné, že jsi vypálil pojistku, pokud jsi žárovku vydloubával šroubovákem (se mi stalo). Kontakty v objímce jsou daleko od sebe (naproti sobě), ty jsi asi nezkratoval.

Žárovka se nejlíp vyndavá pomocí bužírky (plastové trubičky) vhodného průměru. Anebo kombinačky a čelisti podložit gumou (navléct kousky hadičky).

[upravil dne 11.9.2014 12:58 od P607Olda]

[upravil dne 11.9.2014 12:59 od P607Olda]

Odesláno

Poistku som asi nevypálil, lebo druhé svetlo svieti, žiarovka je vadná som premeriaval, ale asi keď som dával novú, tak som pokrivil kontakty a nová žiarovka je dobrá a vypadáva

Odesláno

Problém vyriešený! Keď som tam včera dával novú žiarovku, tak sa mi podarilo jednu nožičku prihnúť k druhej a preto to nedržalo. Díky všetkým za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...