Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Nakoľko mám už na svojom HDIcku nabehane cez 180tis km rozhodol som sa vymeniť rozvody. Chcem sa Vás opýtať čo všetko je dobré pri tejto vymeniť (vodná pumpa, napínacia a vodiaca kladka, poprípade aj remenica kľukového hriadeľa???)

Zdá sa mi, že pri výmene rozvodov je potrebné dať dole aj klinový remeň, takže sa chcem opýtať či je potrebná aj jeho výmena...

Chcel by som to dať robiť servisákovy, takže ma zaujíma aj to kolko si mám na to pripraviť EUR...

Odesláno

ideální je se podivat kolik stojí materiál na internetu a k tomu přičíst práci.. pokud nebyla měněna žádná z těchto věci tak bych po 180 tkm asi volil výměnu. Klínový řemen je to poslední - záleží v jakém je stavu, ale dá se vyměnit i dodatečně.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj. Tak som sa včera k tomu konečne dostal, bol som za servisákom a ten mi povedal, že sada rozvodového remeňa + vodná pumpa bude stáť 150eur, drážkový remeň + jeho kladky 100 eur a 100 eur robota ...čo si o tom myslíte? je to reálna suma? (východné slovensko)

Odesláno

Není nic jednoduššího, než se podívat, např.:

post-18309-14109638726512_thumb.jpg

Snad jsem aspoň přibližně trefil Tvoje auto, cena 150 € reálná je, no.

Jinak 100 € za práci, to je nějakých 2750,- Kč, to u mýho servisáka odpovídá tak 8 hodinám práce, no, je to dost, ale tak nějak si za to servisy asi říkají, no...

[upravil dne 15/7/14 09:44 od enikybeniky]

Odesláno

Já jsem už tady psal obsáhlou odpověď, ale uvědomil jsem si, že se tady jedná i o výměnu drážkového (klínového) řemene.

Otázka je, zda měnit i drážkový řemen při výměně rozvodů, anebo počkat, až se podělá (obvykle začne vibrovat kladka, anebo odejde ložisko v kladce).

Můj původní příspěvek tady teda uvedu:

450 E x 28 = 12600 Kč

To se mi zdá moc.

V jiném vláknu se bavíme o tom, zda 7500 Kč za rozvody je přiměřené.

Pro zajímavost jsem zavolal do svého servisu a tam mi řekli orientačně a nezávazně 6 až 7 t za rozvody.

[upravil dne 15.7.2014 09:33 od P607Olda]

Odesláno
Ahoj. Tak som sa včera k tomu konečne dostal, bol som za servisákom a ten mi povedal, že sada rozvodového remeňa + vodná pumpa bude stáť 150eur, drážkový remeň + jeho kladky 100 eur a 100 eur robota ...čo si o tom myslíte? je to reálna suma? (východné slovensko)

Ano je to hodně. Sadu rozvodů s pumpou koupíš kolem 90E, drážkovaný kup jen řemen (15-20E), kladky řeš až se ohlásí, montáž obojího by mohla být taky o něco levnější, ale pokud si dodáš vlastní levné díly počítej, že trochu více za montáž budou počítat, takže třeba 70-80E

Odesláno

Pro zajímavost jsem zavolal do svého servisu a tam mi řekli orientačně a nezávazně 6 až 7 t za rozvody.

[upravil dne 15.7.2014 09:33 od P607Olda]

A to je cena i s prací?

Odesláno

Ano. Ale jak říkám, zadrmolil jsem do telefonu 2,0 HDi 66 kW a slyšel jsem odhad.

Zavolej si tam o přesnou cenu.

[upravil dne 15.7.2014 21:12 od P607Olda]

[upravil dne 15.7.2014 21:12 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...