Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja odjakziva menil po 10-12 tisicich a zustanu u toho :super, ac ma Focus narizenou vymenu po 25 kkm ..

Odesláno

Teda pánové kdyby všichni byly jako vy tak tady jezděj samý superzachovalý káry a já bych asi s dílama zkrachoval :D :D :D

nicméně i já měnim po 15 tis a po úpravách budu na téčku měnit po 8 tis.

Odesláno

No máme longlife na služebním VW Transporteru TDI a musím říct, že mě to stejně moc nepřesvědčilo. Vím, že kvalita olejů dost pokročila, ale přesto stále zastávám, měnit častěji. Na Péžovi měním po 10 tis. Mám ještě Fordíka a i u něj jsem měnil po 10tis, Mogul Super 15W40. Tatík jezdí Shade 120, lije do ní Castrol nebo Mobil, mění poctivě po 8-10 tis, a motor má 245 tis. bez generálky !! Pravda, teď už něco zdlábne, ale pořád jezdí...

Odesláno

Longlife nelonglife, uvědomte si, že u starších aut, které většinou máte, se nikdy s ničím takovým nepočítalo. A interval výměny oleje určuje zásadně jen výrobce motoru, nikoliv výrobce oleje! Je to popsané, když už sem dáváte odkaz na oleje.cz, mj. i v jejich sekci Komentáře odborníků - Mazivářské mýty. Takže to, že koupíte nějaký \"lepší\" olej, v žádném případě neznamená, že můžete prodloužit interval výměny - pokud jej prodloužíte, dáváte motoru pěkně na p...el. Na druhou stranu je blbost měnit olej třeba v půlce intervalu, pokud k tomu není pádný důvod. Kdo jezdíte sportovněji a případně s nějakou úpravou motoru, vám bych doporučil nechat si aspoň jednou udělat kontrolní rozbor oleje ve zkušebně - oproti cenám úprav to stojí prd, a budete vědět přesně, co kdy a jak.

Odesláno

Plně souhlasím s oddie, za studií jsem měl známý na VŠCHT a strojárně a tak když jsem si pořídil svoji 405 1,9D / 88 tak jsem sháněl co do toho za olej, byl jsem známými poučen o kategoriích olejů a celé té teorii okolo. Tak jsem vybral jako nejvhodnější variantu Trysk Top Tir FE (10W/40, B4, E5, CH-4) za cenu 100kč/l a dle měření je opravdu lepší než Shell Helix Diesel Ultra (5W/30 ale HTHS stejná) za cca 400kč/l . No a olej jsem nechával pravidelně měřit na obsah sazí, viskozitu, pevnost olejového filmu atd. , no a výsledek je následující :

8tis km - výměna zbytečná všechny hodnoty v limitu.

10tis km - výměna vhodná (zvýšená hodnota sazí)

12tis km - výměna velmi vhodná (saze, viskozita na úrovni 20W/50, nižší pevnost olejového filmu) , no a protože mi vzrostla i spotřeba (o cca 0,6l / 100) a zimní starty nebyly tak jisté tak jsem ho vyměnil. Takže longlife nelonglife výměna podle výrobce je fakt nejvyšší hranice (jinak si zahráváte). :papa:papa:papa:papa:roker

[upravil dne 26.9.05 DJJD]

Odesláno

No tak se na mě nezlobte,

teprve teď jsem si toho tlačítka všimnul...:myslim

Ale fakt to funguje ;)

Už to nebudu kouřit, ani ředěný :D:D:D:D:D:D:D - vtip... ;)

[upravil dne 26.9.05 DJJD]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...