Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ve spolek, omlouvám se pokud zakládám duplicitní vlákno ale pokoušel jsem se hledat a kromě \"oficiálního\" údaje z manuálu který má opravdu dost přesnou hodnotu asi 80 L jsem se nedopátral přesnější hodnoty. Takže otázka je kolik se do nádrže opravdu vejde a druhá jak moc je přesný ukazatel stavu hladiny v nádrži. Proč se ptám včera jsem byl tankovat a podle ukazatele jsem nebyl ještě ani na půlce nádrže a natankoval jsem 45 L což by ukazovalo na to že nádrž je ke 100 L

Odesláno

Podle ručičky to fakt nejde odhadovat, běžně prvních 200 km se nehne z plné a pak to samozřejmě padá rychleji, než by to mělo odpovídat objemu nádrže.

Objem nádrže bude asi lehce přes 80, jest-li chceš, můžeš to vyzkoušet. :D

Odesláno

Vím že odhadovat podle rafičky je nesmysl ale překvapilo mě to. Ono jde o to že tankuju na neveřejné ČS a před tankováním je potřeba zaplatit kartou resp. na kartě je potřeba si nechat zablokovat částku za kterou chceš tankovat a protože jim trvá někdy i víc jak týden než to z účtu vyúčtují tak nechci aby mi zbytečně v té blokaci vázli peníze. A než se s autem sžiju abych věděl za kolik je potřeba tankovat tak to bude pár tankování trvat.

Odesláno
Vím že odhadovat podle rafičky je nesmysl ale překvapilo mě to. Ono jde o to že tankuju na neveřejné ČS a před tankováním je potřeba zaplatit kartou resp. na kartě je potřeba si nechat zablokovat částku za kterou chceš tankovat a protože jim trvá někdy i víc jak týden než to z účtu vyúčtují tak nechci aby mi zbytečně v té blokaci vázli peníze. A než se s autem sžiju abych věděl za kolik je potřeba tankovat tak to bude pár tankování trvat.

Takové peripetie kvůli tankování? Stojí to za to ,nebo o kolik ji máš výhodněji naftu?

Jináč ano je to na 80 lt,ale o moc to nenacpeš více,jednou jsem jel dost dlouho na rezervu a nacpal jsem tam slabých 78lt.

Odesláno

Popořadě nafta se cenově pohybuje cca 1-2 Kč/L levněji než Benzina,Agip apod. O kvalitě nemám důvod pochybovat , je to ČS u nás v práci jezdím u DPP a po obnově vozového parku busů se u nás rapidně zlepšila i kvalita nafty neboť nové motory Iveco jimiž jsou busy osazeny nepapají žádnou srágoru a denní výtoč je v řádu tisícovek litrů takže nafta v nádrži opravdu dlouho neleží. Do berlinga jsem tankoval agip , benzinu , robin oil , a jeden čas i německou. Nejlíp to chodilo na tu německou ale pak zdroj vyschnul a já se vrátil na normální pumpy ač jsem naftu vždy dodatečně aditivoval tak se mi každou zimu stalo že \"zamrzla\" u nás v práci tankuju skoro rok do osobáku a nikdy za devět let tam s kvalitou problém nebyl.

[upravil dne 13/4/14 08:54 od Vena garážmistr]

Odesláno

Řeknu jenom zkušenost. Kupoval jsem Agip protože je levný, kvalitní a ještě byla sleva 1,- na litr u O2 ... teď kupuju Benzinu, která je tady hodně chválená. Důvod je jednoduchý, mám Benzina kartu s nasmlouvanými spec. cenami takže se to vyplatí. Ale popravdě motor je hlučnejší, spotřeba při přechodu stoupla... takže o její kvalitě pochybuju.

[upravil dne 13/4/14 09:59 od koblih69]

Návštěvník
Odesláno

:D Tohle vím naprosto přesně. Vešlo se mi tam 86 litrů. Když mi došla nafta, tak 10 l kanystr jsem tam nalil a pak ujel cca 1 km k čerpačce natankoval 76 litrů na automatický vypnutí pistole.

Odesláno

Ahoj, trochu si přihřeju polívčičku, moje ručička celkem nekecá co 100 km to jeden díle dolů, Do nádrže se mi vejde +-76 litrů nikdy jsem to nevyjel úplně, ale množství litrů se pozná i podle obličeje čerpadláře a množství jeho nástrojů v ruce, včetně basebalové pálky, protože jak mi bylo řečeno při placení, že dlouho nokho neviděl tankovat přes 70 litrů benzínu :-). :roker

Jinak tankuji pouze Benzina + občas globus nebo albert lepší 95 ku, ta lepší je znát, ale vyhýbám se Onu a podobným, rodiče šetří josu v důchodu a mají se špatně jako každý a tankují u ona a motor u xsary po 70 tis je horší než můj u xsary po 90 v německu a dalších 40 tady u nás :-).

Odesláno

Mna mozno uvidis tankovat viac ako 70 litrov benzinu :D Naposledy som tankoval v PL a svietila mi uz rezerva a vtrepal som tam 75 litrov (BA98),ale netankoval som uz po vystreleni pistole.Stalo sa mi totiz raz v PL,ze benzin tiekol von,lebo potom uz pistol nevystrelila.

[upravil dne 13/4/14 22:18 od xpetrix]

Odesláno

Plnou tankuju každý měsíc, obvykle mi ještě nesvítí rezerva a běžně tankuju po vypnutí pistole mezi 73 - 76 lt, takže předpokládám, že se tam vejde lehce přes 80 lt.

Odesláno

kolik se vejde do nádrže? těžká otázka. máme v tom nějakou teplotní roztažnost nádrže, nějakou teplotní roztažnost paliva a nějaký ten tvar nádrže, protože ne vždy je nádrž stejně spláclá. tohle všechno bude dělat litřík-dva. pak záleží jak je vyspádovaná plocha u pumpy a jak je nastavená pistole aby cvakla, respektive kolik pistolí jede zároveň na jedno čerpadlo a jak to svinstvo aktuálně pění. a do toho ten plovák, což je takové velmi primitivní orientační ukazatel, plusmínus deset litrů žádná míra.

zpravidla se do nádrže vejde tak o tři až pět litrů více než se udává nominální objem, ale vono je taky fajn tam nechat trošku vzduchu, aby to svinstvo které má v podzemní nádrži šest stupňů při postavení plechovky na slunce na rozpáleném asfaltu se mělo kam roztahovat, takže maximálně třetí cvaknutí pistole, a nedolejvat na hladinku pod víčkem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...