Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotazník - Vliv reklamy u vybraných věkových kategorií

Recommended Posts

Odesláno

Správně cilená reklama je funkční, což se snadno změří navýšení prodejů - s oblibou jsem otravným reklamkám nabízel platbu ne za uskutečněnou reklamu, ale jako procento z navýšených prodejů ... problém reklamy je, že to správné cílení je obrovský problém a tak se většina financí vyhazuje komínem. Viz vynikající reklamy v TV, které si všichni pamatujeme a nikdo neví na co vlastně jsou ... v době kdy jsem to měl na starosti byl rozpočet mého oddělení někde lehce přes 20 milionů a účinně vynaložených z tho bylo ccca za 3 mil. Nicméně víc než 100% rozpočtu naplní dodavatelé, takže to není zas takové trápení.

Odesláno

Já si právě vůbec žádnou reklamu z televize nepamatuju, protože cca od r.2008 žádnou televizi nemáme, a nejlepší na tom je, že nám ani trochu nechybí ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Všem děkuji za vyplnění dotazníku. Ještě můžete prosím vyplňovat dotazník. V současné době mám 99 respondentů. Čím více, tím lépe. Děkuji OK406

Odesláno
Já si právě vůbec žádnou reklamu z televize nepamatuju, protože cca od r.2008 žádnou televizi nemáme, a nejlepší na tom je, že nám ani trochu nechybí ;)

Nedá sa stopercentne povedať, že reklama na teba či na onoho nemá vplyv ... Ten býva často podvedomý, že si ho ani neuvedomuješ ...

Nemusíš mať TV, to nie je jediný zdroj reklamy ... Denne obchádzaš obrovské množstvá billboardov, počúvaš nejaké rádio, surfuješ na internete atď atď. Reklame sa vyhnúť nedá ...

Vo väčšine prípadov \"podvedomá\" reklama zaberá hlavne na sortiment tovaru, ktorý bežne nekupuješ, nemáš teda v ňom prax, resp. obľúbené výrobky, a dajme tomu, že sa nedá vybrať podľa naštudovania \"zloženia\" výrobku ...

Reálny príklad, raz ma \"polovička\" poslala kúpiť \"tampóny\" ... Stihla mi povedať iba \"velkosť\" ... Prišiel som k regálu, a z tých značiek som kúpil O.B. = len preto, lebo som ho X krát počul v reklame, a preto, že ostatné výrobky nepoznám.

Samozrejme, to som si pri regáli neuvedomil :) A takto to je z mnoho vecami ...

Ako napr išli sme kamarátovi na grilovačku, vživote pivo nepil, lebo mu nechutí, a vedel o nás, že máme pivo radi ... Keď sme prišli, čakalo nás na stole to, čo aktuálne bežalo v reklamách ...

Ale billboardy, či samotné reklamy sú zdaľeka neni jedinými \"predajcami\" produktov, marketing má v zálohe naozaj kopu drobných vecí, ktoré dokáže neskutočným spôsobom meniť správanie ľudí ...

PS: Keby bol záujem, môžem rozpísať jednu nádhernú marketingovú štúdiu, ktorej som sa účastnil, keď som pracoval v COCA COLE :) Aký majú vpliv obyčajné rozloženia tovaru, ich množstvo a miesto na predaje ...

Odesláno

Ale jasně, že se nic nedá říct stoprocentně, a že nejlepší reklama je ta, o které si cílová skupina neuvědomuje, že na ni vůbec působí... To bylo spíš o té televizi ;) Vyprávění o tom, jaká je či není jaká reklama a jak je či není blbá je absolutně mimo mě, protože nemám ani tušení, jak vypadá, či mě rovnou překvapí, že taková nějaká vůbec je (prý třeba na nový vzhled internetového bankovnictví mBank byla nějaká debilní kampaň, možná kdybych ji viděl, mBank naopak zruším :D ). Na reklamu na netu mám Adblock, který toho pobere hodně, billboardy pokud možno ignoruju. Hlavně ale když jdu něco kupovat, zajímá mě složení, provedení, reference ostatních atd., podle toho, co to vlastně je. Pivo je hezký příklad, na to mám v okolí pár nadšenců a znalců, kteří se v tom pohybují, mají přehled, vědí co kde, tak prostě využívám jejich znalosti. Přeslazené s*ačky typu cola nekupujem vůbec, berem jabkovou šťávu z Lhenic s 5-litrových boxech, co jsme objevili na trhu, vyzkoušeli a teď je objednávám po 10-20 baleních, ředí se to 1:2-3, tak vydrží dlouho. Maso kupujem stejným způsobem, částečně na něčí referenci, částečně na vlastní ověření, a takhle bych mohl pokračovat v podstatě se vším. Když sháním něco neznámého nebo kupovaného zřídka, najdu si většinou předem aspoň porovnání na netu. Takže vliv reklam je opravdu minimální...

Odesláno

Tak si jedna zo svetlo svetlých výnimiek :)

Skorej narážam na ľudí, a tých je drvivá väčšina, ktorý stále tvrdia, že na nich reklama nemá žiadny vpliv ...

Pritom to ani nevedia, a správajú sa tak, ako si výrobcovia želajú :)

Odesláno

Ano, kdyby to tak nebylo, tak by ten reklamní byznys nefungoval a netočily se v něm takové prachy... A kdyby se většina lidí chovala jako já, zkrachuje nejen reklamní byznys, ale i celá ekonomika založená na blbcích, co si \"musí\" kupovat všemožný brak na dluh, aby byli \"IN\" :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...