oddie Odesláno 29. březen 2014 Autor Odesláno 29. březen 2014 Na doporučení nebo vyzkoušené je hezká idea, jenže pokud nejste furt na jednom místě, těžko se realizuje. Ono i zde jsme byli před 2 roky spokojení... Citovat
Vvitty Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Ani doporuceni z minuleho tydne bohuzel nemusi zarucit slusny servis. Kdyz jsme zakazniky (cizince) poslali na veceri do pizzerie kde byli vzdy (tedy nekolik let po jedne nebo dvou navstevach v mesici) slusni a dobre varili a jim pri placeni na listek z pokladny rucne dopsali spropitne (15%) a zkasirovali je o nej. Druhy den to vratili s tim ze tohle cizincum proste pripisuji na ucty bezne... od te doby chodime jinam. [upravil dne 29.3.14 19:23 od Vvitty] Citovat
FrantaCV Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Docela srandovní debata. Případ 1. Jsem nadmíru spokojen, servírka fešná od samých úsměvů má večer křeč v obličeji a od pomrkávání tik v oku. Popřeje dobrou chuť, zeptá se na další přání a je-li obratem ho splní. Jídlo chutné - prostě spokojenost. Proč snahu neodměnit? Bohužel když dojde na placení zjeví se \"týpek\", čumí jako bacil do lékárny, vybafne cenu a významně cinká \"kovákama\" čekaje na mojí reakci \"Nechte to, to je dobré\" Výsledek: servírka, kterou jsem chtěl odměnit utřela nos. Případ 2. O tom už jsem se tady zmínil. Spropitné zadané přes platební terminál. Super věc - vrchní naťuká částku a předá vám terminál k odsouhlasení a zadání vašeho PIN. Částku odsouhlasíte a terminál se dotáže zda chcete zadat spropitné. Jste spokojen zadáte nějakou sumu a pláce je dokončena. Toto spropitné skončí na účtu majitele podniku a je jen na něm, zda svým zaměstnancům, které jste chtěli odměnit něco dá. A navíc toto spropitné je zdaněno - tedy podléhá uvedení v daňovém přiznání. Citovat
Aluška Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Když jdeme do restauračky na jídlo, jsme spokojení, tak necháváme většinou kolem 10%, dostali by možná i víc, ale většina zařízení má docela nesmyslně nasazený ceny za pití (nemíním dávat za \"vodu\" 35,- ), takže kvůli tomuhle prostě dostanou mít, připadá mi na hlavu dát za jídlo třeba 100,- a za pití 70,-....Když si dáváme jen pití bez jídla, tak zaokrouhluju jen na desetikoruny max. Pokud je jídlo hnusný (už se dlouho nestalo), tak by ode mě nedostali nic. Bohužel jsou stále tací, kteří i když nejsou spokojení, tak dýška nechávaj, aby jako nevypadali \"blbě\", což mě teda vždycky vytočí . Zkoušeli jste požádat obsluhu o sklenici vody z vodovodu k jídlu? To je taky pak dobrá komedie...buď : 1. nedaj, protože to mají od majitele zakázaný 2. nedaj, z hygienickýho důvodu 3. nedaj, protože to nemaj naceněný (v případě, když jim řeknu, že jim třeba za 1/2l 10,- klidně dám) 4. tváří se kysele, ale nakonec vám praštěj 0,2l skleničkou, kde je tak půlka, na stůl :-D 5. přinesou a je jim to jedno (mááálokdy) Nebo maj kohoutovku za směšný prachy třeba 1l džbánek s citronem za 50,- (asi proto, aby si to každej raději rozmyslel a neotravoval) Citovat
koblih69 Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 S tou vodou to zkouším poměrně často a přemýšlím kdy naposledy jsem se jí nedočkal Citovat
Šalda Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 S tou vodou mám podobný zkušenosti, moc se jim nechce, ale já se nenechám odbýt když ji opravdu chci. Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2014 Autor Odesláno 30. březen 2014 Vodu si říkáme k džusu a dostanem ji prakticky vždycky, i tady jsme ji dostali. Akorát ten džus bohužel ne... Proč musej prodávat nějaký úplně šílený sračky, když i ten pitomý rozlévaný ARO džus je lepší a dá se prodávat za stejný prachy, to fakt nepochopím. Citovat
koblih69 Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 To mě taky zlobí, objednám si džus a často beze slova přinesou Capy a pod. Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2014 Autor Odesláno 30. březen 2014 My se na to speciálně ptáme, JAKÝ mají. A tahle otřesná slepice tvrdila, že \"jenom 100% v plechovce\". Když řeknou Cappy a podobná svinstva, tak řeknem rovnou, že to nechcem a nemusíme to vracet jako tady. Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2014 Autor Odesláno 30. březen 2014 Ne. Prostě přišla slepice, co si dáme, přinesla lístky, a rovnou se ptá, co si dáme k pití. Takhle je to celkem často. Takže pivo pro mě je jasný, no a pro děti se ptáme na džus. Odpověď viz výše - prý \"jenom 100%\", a na přinesené plechovce obsah ovocné šťávy 22%. Nazvali byste ji jinak než kráva, natož jí něco dali??? Zvlášť když se na vrácení ani neomluvila, ale akorát čuměla jak sůva z nudlí? Citovat
Almanil Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 S těmi terminály je to celkem gól, ale je pravda, že málokde mají vůbec terminály, které umožňují dát dýško. Pokud platím hotově, tak dávám skoro vždy dýško. Nemám dané procenta, většinou přihazuji od oka cca do 50,-. A co si pamatuji, tak ve špatné restauraci jsem byl jen jednou. A zvenku to taky vypadá hezky, ale dnes bych si tam nedal ani tu vodu z vodovodu, kvůli hygienickým důvodům Nejsem žádný gurmet, takže přítelkyně mi vysvětluje co je špatně, ale já se většinou dobře najím a to mi celkem stačí. Citovat
Ajdamek Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 z pohledu zákazníka i provozovatele Pokud je obsluha nepříjemná nebo na to s..... tak nemá nárok ani na korunu, oni když nebudou ty dýška dostávat, tak je to třeba trkne. Ono to dneska s těma hospodama neni sranda, kvalitní lidi stojí hodně peněz, provoz stojí hodně peněz a tam kde neni velkej pohyb lidí, tak se na to blbě vydělává. Druhá věc jsou majitelé, většina zvyklá na to že kšefty byly, lidi snědli a vypili co dostali, se nedokázala přetransformovat na to že klientela je náročnější a požaduje určitou kvalitu. Taky jsme museli jít dál. Jinak vodu z vodovodu dám maximálně decku ke kávě, ale abych někomu dával pití k obědu zdarma, to bych moc nevydělal. Pokud je někomu líto dát dvacku za pití, tak at se de napít na záchod. Citovat
Pe.Tr Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 sledujte srovnani : restaurace : na jidle 100% marže + daň ,žádná sleva a ještě dáte 10% dýško a stěžujete si např. autorizovaný servis : na díle 40% marže , chcete min 20% slevu kterou dostanete, dýško většinou 0,- a stěžujete si taky na závěr porovnejte kolikrát jdete do restaurace na jídlo a kolikrát do autorizáku sorry za OT vsuvku ale nedalo mě to Citovat
Guest minimaxa Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 Do restaurace nechodím, jsou to vyhozený peníze, stejně, tak dobře jako já totiž neumí vařit nikdo A když už tam jdu s někým na pozvání, hooodně si dýško rozmyslím. Tudle mě zvedla ze židle slečna serevírka, když jsem se jí zeptal, proč nazývají César salát César salátem, když ho dělají z ledového salátu. Odpověď byla, že to je přece jedno, že berou zrovna ten co je v bille nejlevnější :bacha [upravil dne 31/3/14 14:22 od minimaxa] Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2014 Autor Odesláno 31. březen 2014 Mini: jo, jak už jsem psal, asi holt najedem na systém, že když někam pojedem, veškeré jídlo si budem vozit s sebou a uděláme si piknik u lesa. Pak ať si hospodští klidně fňukají, že nemají kšefty, když předvádí tohle... Jinak z jiného soudku - o víkendu jsme byli na jedné takové fajn akci, občerstvení - hospůdku tam zajišťovala v podstatě jedna celá rodina - nadšenci. Super jídlo, super chování, samozřejmě nějaké nedostatky to mělo, ale nezkušenost holky doháněly přístupem. Takže na závěrečný účet 1.977,- dostaly symbolické zaokrouhlení na 2.300,- a přání, že je tam příště snad potkáme zas Citovat
Guest Scratch Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 ja odbocim do jineho soudku....ve ctvrtek jsem byl na hokeji na Sparte (mimo jine jsme vyradili neprijemne Vitkovice, a ted nas ceka ta vesnice u Prahy....) a fakt me stve jedna vec, cena a pristup... Proste se blizila prestavka a ja sel minutu pred koncem tretiny pro pivko. Stal jsem uz ve fronte...ti borci nemeli ani predtoceny piva, do toho lidem delali hranolky, langose v cene 35 Kc (docela good) nebo klobasu za 50.......nicmene jsem tam prostal celou prestavku a jeste 6 minut druhe tretiny......cili dohromady asi 24 minut..... a to jsem si koupil jedno pivo za 38 Kc a na muj dotaz, ze ho mam snad dostat zdarma, kdyz diky nim prichazim o hokej.......me skoro poslali do prdele......realne jsem v tu chvili uvazoval, ze napisu na Spartu....... Citovat
Vvitty Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 Jen tak mimochodem, v nedeli na prochazce v botanicke zahrade v Troji nas prepadnul hlad a ve stanku v zahradach meli klobasy ve kterych bylo prave maso, az me to prekvapilo Citovat
Aluška Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 Jinak vodu z vodovodu dám maximálně decku ke kávě, ale abych někomu dával pití k obědu zdarma, to bych moc nevydělal. Pokud je někomu líto dát dvacku za pití, tak at se de napít na záchod. Kolem 20,- jim klidně dám, ale přes 30,- za obyčejnou vodu ani náhodou, nechápu, proč by voda musela stát víc než pivo . Kdybych pila pivo, tak mě to tak možná neštve, ale takhle mě to vytáčí. Citovat
Návštěvník Odesláno 31. březen 2014 Odesláno 31. březen 2014 vím o jedný hospodě, kde dávaji vodu zadarmo bez problémů, ale krásně vlažnou že to fakt nejde vypít. Taky nechápu proč by měl někdo v hospodě dávat někomu vodu k obědu zadarmo. To už bychom si mohli nosit vodu z domu v plastový flašce a dycky v pondělí v kastrůlku polívku od nedělního oběda. Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2014 Autor Odesláno 31. březen 2014 Krásně vlažnou přesně oceníme, naopak o ledovou naprosto nestojíme. A je strašně zajímavý, že v zahraničí nemají problém postavit na stůl celý džbánek vody, a přesto bez problémů vydělávají... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.