Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak co R.I.P.áci - rejpnete si?

Recommended Posts

Odesláno

Milane - i když je současnost taková jaká je, jsem za ní rád a určitě si nepřeju aby se byť v náznacích vrátila zpět ta doba, kdy soudruzi Štěpánové, Jakešové a veškerá komunistická svoloč byli u vesla.

Odesláno

A jakej je rozdíl současnosti oproti minulosti? Špiclování je běžnější a navíc je spousta lidí přesvědčeno, že to tak je správně - tomu se říká úspěšný policejní systém... média rozhodně nejsou nezávislá a cenzura jen kvete, nekrade se v malym, ale ve velkym, politici jsou nedotknutelní... Jooo.. jeden rozdíl tu je: Tenkrát to politici brali vážně a lid se tomu smál. Dnes se lid celkem vážně snaží přežít a politici se tomu smějou... mNa co jsem zapoměl? Na demokracii?? K čemu je demokracie? K ničemu... Kde by byly včely s medem, kdyby neměly královnu ale demokracii... Ale vážněji.. demokracije je k ničemu, pokud není spjata se svobodou... A já se teda svobodný necítím.

Odesláno

Edisone - a jsme u jádra pudla. Zatímco pro Tebe je demokracie k ničemu, můj táta se za ní celej život rval a já jsem rád, že můžu vychovávat své dítě v podmínkách, které bych si za vlády \"soudruhů\" neuměl představit ani v těch nejbujnějších snech. Naše názory se prostě neprotnou, polemizovat o tom považuji za ztracený čas.

Odesláno

Neprotnou... to je fakt... Holt patříš k těm, kteří si pletou demokracii se svobodou. Pro mě je ta svoboda prostě mnohem cennější, než demokracie, zejména ten \"západní\" způsob.. a to co je tady? To bych ani demokracií nenazýval. To je jen zástěrka pro rejdy politiků a vykrádání národa kmotry.

Odesláno

edison: bohuzel, bohuzel, bohuzel, musim souhlasit.........., my tu nemame svobodu, a rozhodne ne demokracii, my si tu na to jen hrajeme............ale jen par vyvolenych kmotru ji ma............

moji rodice se mnou jako malym klukem zvonili, a kdyz to ted tak vidi, tak si rikaji proc.........dneska se mazlili s Valuskou, a nechci ani domyslet, jak bude vyrustat a hlavne zit ona...........a jak pise Meda, ze je rad, ze nemusi Paju vychovavat v podminkach komancu, tak ja se naopak stydim, ze budu muset svoje dite vychovavat v podminkach kapitalismu a od mala ji vysvetlovat, ze co si nevydobije, co nevezme jinymu, proste nebude mit..............

Odesláno

Víš... on to není ani ten kapitalismus...Socani se snažej o kapitalismus a pravičáci honěj hlasy na \"sociální smír\". Zkrátka levice není levicí a pravice není pravicí. Je to pouhá honba po moci a majetku.

Odesláno

no tak jde o koryta, a to snad z predchoziho prispevku je jasne, ad....co si nevezme na jinym, mit nebude......

ono totiz aby se nekde pridalo, se nekde musi ubrat, ale to dost lidi nechape, proto v cr je tak silena finacni gramotnost.........

Odesláno

Tak to víme, že ta hromádka se tak nějak nenafoukne... Přesněji nenaroste, jen se nafoukne... Jak už někdo řekl, ani ekonomika není perpetuum mobile. A dokud se tady (a nejen tady) budou všichni hnát za \"růstem zisků\" a ne za skutečnými hodnotami tak to půjde od desíti k pěti a na hodnoty nám nezbyte zbla životní energie. A přitom jak se říkává, \"ty nejlepší věci jsou zadarmo\".

Odesláno

Jak z radosti nad tím, že odešel jeden z hlavních představilů komunistickýho zla a špíny udělat PŠM .... :blicismajlik

P.S.

Opět jsme u náznaků představ, jak by jinde bylo líp, ale kde? To se tak lehce neříká .... :papa

[upravil dne 24/3/2014 06:08 od Medvěd]

Odesláno
A jakej je rozdíl současnosti oproti minulosti? Špiclování je běžnější a navíc je spousta lidí přesvědčeno, že to tak je správně - tomu se říká úspěšný policejní systém... média rozhodně nejsou nezávislá a cenzura jen kvete, nekrade se v malym, ale ve velkym, politici jsou nedotknutelní... Jooo.. jeden rozdíl tu je: Tenkrát to politici brali vážně a lid se tomu smál. Dnes se lid celkem vážně snaží přežít a politici se tomu smějou... mNa co jsem zapoměl? Na demokracii?? K čemu je demokracie? K ničemu... Kde by byly včely s medem, kdyby neměly královnu ale demokracii... Ale vážněji.. demokracije je k ničemu, pokud není spjata se svobodou... A já se teda svobodný necítím.

:super Eltone souhlasím...

Odesláno
přesně tak, přesně... smutný, ale výstižný... ;)
Odesláno

Když je ta demokracie k ničemu, tak proč nejedete do Koreje nebo na Kubu? Tam by se Vám určitě líbilo ....

Chtěl jsem se ještě víc rozepsat, ale jak už jsem jinde psal, nemá to smysl - bez nespokojenců není pokrok a já věřím, že tu bude vždycky dost těch, kteří si nepřejí návrat o čtvrtstoletí zpět.

Já jsem si včera večer otevřel lahvinku vínka a při tom se podíval na několik záznamů z projevů zemřelého představitele moci naštěstí dávno minulé a ujistil se, že ho opravdu žádná škoda není.

Odesláno

A ještě jedna věc se tu ukazuje: Jak demokracie pokřivuje... a teď nevím.. názory? Vyjadřování? Kdo ví... ale jásání nad smrtí člověka mi nepřijde jako výraz demokracie a už vůbec ne svobody. Nemluvě o tom, že Medvěd, jak mi bývají jeho příspěvky sympatické, když mu docházejí argumenty, tak hned předhazuje ostatním s opačným názorem třeba na současnost jak se maj teda vrátit do minulosti. Já osobně bych spíše hleděl do budoucnosti a co s tím teď teda dělat, než bych se vracel do minulosti, nebo k jiným podobným pořádkům. Ad KLDR: Ono se říká, že tam je komunismus... Houby... Tam je to jen slovo. Komunismus měl přece docela jiné ideály. Ne to, co je v KLDR.

Odesláno

Kde je jsou dneska takové velké továrny jako ČKD,Poldi Kladno atd,atd. Co šlo,tak se rozprodalo,nebo vytunelovalo. A myslím,že moc lidí zrovna za to nesedělo.

Demokracii máme,budiž za ni. Ikdyž dřív se říkavalo ,že musíš držet hubu,ale máš co do ní a dneska to je trošku obráceně.

Odesláno
... já jsem rád, že můžu vychovávat své dítě v podmínkách, které bych si za vlády \"soudruhů\" neuměl představit ani v těch nejbujnějších snech...

Na tohle musím reagovat. Marně přemýšlím, v čem je k výchově dětí lepší dnešní doba. Jediné, co mě napadá, že můžou na zkušenou do ciziny. To dřív moc nešlo.

Odesláno

nikdy jsem tu nenapsal zkratku R.I.P. (zrovna si odporuju,že?:)), takže na mě ta výtka v úvodu nemůže být, ale zase jako starší kolík umím porovnat obě doby--ta stará byla o jistotách,ale žít se v tom nedalo (ale muselo), ta dnešní je bez jistot, ale o dost lépe se žije, samozřejmě se mi taky hodně věcí nelíbí, ale asi to tak má být, co by člověk nakonec chtěl, když vidí ty vlky kolem sebe...,nakonec nějakých 70% obyvatel je pro dnešní dobu, ten zbytek jsou staří lidé navyklí žít ve staré době (nedivím se tomu) :myslim

P.S. Ovšem ať byl někdo jakýkoliv ******, tancovat na rakvi mu neumím a ani nechci.

[upravil dne 24/3/14 20:07 od ozzy56]

Odesláno

No sláva, už jsem myslel, že žiju někde jinde.... A to se mi spousta věcí nelíbí. Dřív se určitě nežilo lépe, ale jaksi jednodušeji.... člověk se nemusel tolik starat. A to některým lidem hodně vadí. Já jsem kvůli tomu přestal chodit před rokem do pitevny. Poslouchat řeči od netáhel že \"stát by se měl o nás postarat\" mi lezly krkem....

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...