Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No já si myslím že té lednici potažmo výrobci je jedno kolik stála a že Ty si myslíš že fungovat by mohla aspoň 10 let. Oni si zase myslí že hraniční doba rentability opravy je zmíněných cca 5 let proto dávají záruku na servis 5 let. Pak už to pro ně není zajímavé protože výrobci potřebují hlavně prodávat nové výrobky a ne servisovat staré modely. To je ta tržní ekonomika dnes nikdo nevyrobí takovou pračku, ledničku , televizi nebo jiný domácí spotřebič jako dříve že když si mladá rodina zařizovala bydlení tak si koupili vybavení a to jim fungovalo třeba 20 roků a mnohdy pak ještě pár roků dosloužilo u někoho na chatě nebo na stavbě. Naše máti měla ledničku Calex a když se dávala z domu tak byla asi 20 let stará a stěhovaná min 4x a vzal si jí známí do dílny aby si měl kam schovat svačinu a pití a jemu fungovala asi ještě 2 roky a má ji tam dodnes jen ji z kanclu přenesl do dílny a teď v ní skladuje barvy a takovéhle věci které je dobré aby byli v co nejstálejší teplotě .

Odesláno

asi jsi to zcela nepochopil, to ze vydrzi nejakej nejlevnejsi sunt co stoji 7tisic neco okolo 5 let, ok, na to je ten sunt asi koncipovanej, ale ja si kupoval jejich premiovy vyrobek za 3x vyssi cenu, proto jsem i ocekaval kvalitnejsi provedeni......

to ze oni chtej prodavat je mi jasne, ale spis me daleko vic vadi jak diky tomu nici prirodu, :( proto se snazim kupovat kvalitni vyrobky aby neco vydrzely a abych nemusel kazdych 5 lel jak uplnej vocas neustale menit pracku, mycku, lednici a dalsi.......

Odesláno (upraveno)

Tak už řešim už jen záruku...troubu mám objednánou od Bauknecht s 5letou tovární zarukou a pracku asi tu electroluxku s 4letou zárukou...

Nejsem ocas abych taky kupoval stejnou pracku parametry a s 2 letoun zárukou za ni dal 6000kc a s 5 letou 10000kc,je fakt ze ta 5 léta může byt jen tah a po 5se rozbije kdežto s 2letou zárukou může vydržet cca 10 a vice let...viz moje trouba i pračka 12let a to byly jedny z nejlevnějších...

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

@Scratch : no tohle je myslím na Horovo náměstí, ale nejezdím tam moc okolo, tak nevím, zda tam ještě jsou.

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

Mám pračku Bosch cca 16let a zatím jsem měnil 2x uhlíky v motoru, jinak jak nová. Ale to je ještě Germany.

Charli 607. Pokud pračka pere, ale neždíme, zkontroluj uhlíky motoru, pokud máš komutátorový. Toto je první příznak ojetých uhlíků. Při vyšších otáčkách už neudrží kontakt s komutátorem.

Odesláno

Já myslím, že tam bude problém v programátoru a ten to ždímání prostě přeskočí. Ono někdy se navolí program a vše zhasne, ale po ráně na správné místo zas naskočí a pak už funguje.

Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, StibTo napsal:

@Scratch : no tohle je myslím na Horovo náměstí, ale nejezdím tam moc okolo, tak nevím, zda tam ještě jsou.

@StibTo - mas pravdu, horovo namesti.... tak jsem nakonec domluven s Whirlpoolem, je to zaplatpanbuh zarucni oprava :D. O jeden mesic, uffffff :D

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Ono to není jen o značce, ale o konkrétním modelu. Máme doma lednici Elektrolux kterou jsem kupoval v roce 1982 a stále funguje bez jediné opravy. 

Jinak určitě doporučuji jako laik značky Bosch, Siemens a Miele, už nic jiného nekupuj. 

Taková pračka Hair vydržela za 4900 jen přesně 49 měsíců. A pak chytla plamenem. 

Odesláno
před 9 hodinami, Agrafik napsal:

Mám pračku Bosch cca 16let a zatím jsem měnil 2x uhlíky v motoru, jinak jak nová. Ale to je ještě Germany.

Jsem na tom zhruba stejně.... :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...