Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trvalé bydliště na úřadě - EXEKUCE

Recommended Posts

Odesláno

Čaute lidi , potřebuju poradit . Příjel mé ségry je absolutní pablb a být na mě a rodičích , tak už dávno letí , ale jak se říká , láska je slepá a ségra ho prostě má ráda .

Bydlí u našich a má dluhy . Už mu hrozili exekucí a teď je chvíli ticho před bouří a já čekám kdy zase něco příjde protože neplatí .

Trvalé bydliště má napsáno na úřadě . Jak to tedy je ? můžou mu zabavit majetek u našich když není jeho ? Naši jsou z toho na prášky a mě se otevírá kudla v kapse .

Díky a omlouvám se za osobní a nepříjemné vlákno ale raději se zeptám tady než někde jinde.

Odesláno

Pokud by tam něco polepili, co není jeho, musí vlastník doložit, že je to jeho - aneb mít účtenky.

Ale nevím, jak to přesně probíhá.

PS: Uprav si podpis, máš ho moc dlouhý, ty EX auta určitě vymaž.

Odesláno

Dík - opraveno .

To je super no . Dneska bude valná hromada a slušně mu řeknu ať si zbalí svých pět švestek a vrátí se až bude mít zaplaceno . Snad se teda nevrátí .

BTW: účtenky , snad jen od věcí co jsou v záruce že . Kdo tady má účtenky od všech věcí . Gauče, nábytku , elektroniky. Hrůza. A dokazování trvá ještě několik týdnů - měsíců ..

[upravil dne 18/3/14 09:19 od venomcz]

Odesláno

Ono to je o tom, že se lze důvodně domnívat, že v tomto místě povinný bydlí, nebo zde má majetek. A to bez rozlišení jestli zde má hlášen trvalý pobyt. A pozor vychází se z toho, že kdo věcí ovládá je vnímán jako faktický vlastník a na základě toho se majetek označuje a skutečný majitel pak musí prokázat, že je majitelem on a ne povinný.

Takovou kukačku musí buď vyhodit a nebo za ní zaplatit dluhy. Jinak \"příjde zubatá\"

Odesláno

Můžu se ti na to zeptat starý ta zrovna přímo toto na mu Brno dělá..jenže já na ty její každodenní kydy nejsu zvědavej,ale co si tak pamatuju tak zrovna trvalý na uřadu je moc nezajímá.

Odesláno

Blbý je, že ani okamžité vyhození dotyčného není zárukou, že exekutor nepřijde třeba tejden po tom, že se \"důvodně domnívá\", že tam dotyčnej ještě bydlí nebo tam ještě má nějaké věci. Účtenky se hodí úplně od všeho, bez ohledu na záruku.

Odesláno

Hm ...tak ted jsem, manželce volal ..pošli mě sz...prej jsou i případy kdy 8 lidí tvrdí, že dotyčnej tam UŽ několik měsíců není a nebydlí, ale trvalý tam stále má a stačí že mu Nedokážou doručit obálku..bo není kam..a bydliště uřad prý o ničem....

Odesláno

Prijde exemutor veci polepi...podas u soudu vylucovaci žalobu a pro jednani prokazes ze mas u věci faktury,pokud je nemas staci cestne prohlaseni,soudci reknes jak to je a on veci vylouci ze soupisu exekutora,pozor veci muze hned odvezt ,ale nesmi je hned prodat,prpto existuje ta vylucovac i zaloba...zas tak hrozny to neni,proti exekutorovi je obrana...

Odesláno

Jak píše Charlie, navíc Ti je exekutor musí zase dovézt zpět a dát na původní místo, taky se to u nás řešilo.

Proto už dnes moc věci neodváží pryč, jen přijede, polepí, udělá soupis a jede pryč.

Odesláno

Dneska budou mít naši řeč se ségrou a tím hňupem . Tak uvidíme no. Nejjednodušší obrana je platit že :-) ale to by se musel člověk uskromnit a nehýřit penězi za blbosti . Achjo.

Odesláno

Platit...a za někoho jinýho...to snad neeee..jinak charlie to co píšeš je teorie praxe je o dost jiná..a co jen občas zaslechnu jedním uchem je fakt k blitííí..a polepování je to poslední..

Odesláno

ségra má 18 nebo 19 ani nevím .. on má 20 . měsíčně dává na jídlo a elektřinu , to už jsme mu rozumně vysvětlili že je to zcela normální že když někde někdo bydlí tak platit a pomáhat u domu musí ..

Odesláno

Chlape tak tobě není pomoci.. ségra má 18 nebo 19 ani nevím ....ty voe...sorry, ale nevědět takový celkem zásadní informace..

Odesláno

píšu ve spěchu a když ségru nevídím celé týdny a měsíce tak to zazdíš :-) teď když si to spočítám tak má samozřejmě 19 až za 2 měsíce :)

Odesláno

kam spěcháš..

jako možná máš pravdu..lidi dnes mooc spěchají a neví kam ale myslíš že je to omluva a když jo ....tak komu

Odesláno

Kdyz kolegovi zablokovali barak jen proto ze si nejaka nana co dela sekretarku exekutorovi spletla adresy tak trvalo mesic dohadovani nez to vubec odblokovali - a pristup kancelare ve stylu \"polibte nam pr**l, az nekdy budeme mit cas tak to mozna posleme\". Mimochodem, dozvedel se to jen proto ze chtel zadat o Zelenou podporu, jinak by to netusil do doby nez by barak prodali - vyrozumneni o obstaveni domu totiz poslali tomu proti komu byla vedena exekuce a podle prava to mel byt on, kdo si mel stezovat ze obstavli cizi barak, majiteli po tom prece nic neni...

To jen pro predstavu jak taky muze vapadat prokazovani ze veci nejsou kukacky co bydli v baraku ;)

Odesláno

Řeším průsery firmy týkající se Brněnského veletrhu Ampér co teď probíhá tak proto nemám čas a nemíním si tady vylívat srdíčko jen jsem prosil o radu jestli nemá někdo zkušenosti a postřehy ať se můžu zařídit protože názory jsou různé . Hlavně co se týká toho nejhoršího a to zabavování majetku . Já doufám že to tak daleko nedojde . Řeším to co nejdřív abych to mohl i co nejdřív doma publikovat shrnuté a s vlastním názorem .

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...