davidse Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 Mám zimní pneumatiky už 3 roky na předních je vzorek 4mm na zadních 5mm mám je nechat ještě jednu zimu nebo raději koupit na zimu nové najeto mají asi 15 000 km jsou to michelin alpin A4 Citovat
Onkel Konrad Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 minimální hloubka je 4 mm takže na předních už toho asi legálně moc nenajezdíš, ale pokud bude \"zima\" jako letos, tak ještě službu odvedou, pokud nepojedeš tam, kde je povinná zimní pneu a nebo je dorasuj přes léto, ušetříš si letňáky:) Citovat
Ajap Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 Tyjo, 15000Km? To je opravdu hodně málo, zvláště když by právě tyhle Michelinky měly vydržet opravdu hodně - podle testů i z doslechu okruhu známých. Jinak 4mm jsou už málo a celou příští zimu bys pak jezdil s podlimitníma gumama. Pokud nelítáš 160km/h a více po dálnici, tak je dojeď přes léto. Citovat
davidse Odesláno 17. březen 2014 Autor Odesláno 17. březen 2014 jezdím město a dálnice a okresky žádné hory atd asi je ještě jednu zimu nechám Citovat
Onkel Konrad Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 No,až si někam vyrazíš a zrovna nasněží, tak to budeš jak se lidově říká v ři.i, protože pak už musíš mít zimáky taky, ikdyž tam není značka zimní výbava. btw: nájezd 15 tkm je teda bída. Já jsem zvědavej, o kolik jsem sjel nový zimáky já letos, sníh jsem s nima nepotkal ani jednou Citovat
celda1970 Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 No bída 15tkm to není když jezdíž v takové zimě co byla letos.....to je klidně odděláš za jednu zimu..... a zase to s tím legálním vzorkem 4mm tak nepřehánějte.....5 předek,4 zadek a něco ještě v pohodě najezdíš....reálně v Říjnu je nazuj a než možná bude sníh tak je vobruš....:papa Citovat
Ajap Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 Já bych je fakt dojel v létě, ušetříš letňáky a na zimu koupíš opravdové zimní, znovu bych je na auto nedával... Když už se tak rozmyslíš, tak dej alespoň těch 5mm dopředu. Ale pokutu nebo hůře nehodu budeš riskovat stejně. Mně letos zima vyšla, všechna kola jsem sjel na ty +/- 4mm (přední 4, zadní něco pod 5) koncem února, kdy už bylo jasné, že letos zima nebude. Dojedu je teď na jaře a přezuju až v půlce června, kdy se po několikaleté pauze chystám do Chorvatska. [upravil dne 17/3/14 21:39 od Ajap] Citovat
Roman Bazi Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Tak já mám na zimních Sava třetí zimu a asi 30000km. Mají něco nad 4mm na předku, a o něco více na zadku. Na příští rok koupím určitě nové. Tyhle nechám ještě tak dva týdny a pak je dám pryč. Doporučuji i Tobě, koupit příští zimu nové. Hloubka vzorku je důležitá. 4-5 mm je podle mě, jen pro někoho, kdo jezdí po městě. Citovat
davidse Odesláno 18. březen 2014 Autor Odesláno 18. březen 2014 jak tady už někdo napsal co jsem jezdil jedna zima byla dost mírná a další trochu lepší ale asi by měli najet okolo 20 000 km možná víc uvidím zatím jsem bez práce tak nevím ale jaká je živitnost pneumatik v zimě někdo říkal že nenechá pneu víc jak 3 roky protože sůl poškozuje pneu jiný zase že je to jedno kolik se najezdí Citovat
davidse Odesláno 20. březen 2014 Autor Odesláno 20. březen 2014 tak omyl měřil jsem měrkou na vzorek pneu a mám 6 mm Citovat
semik11 Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 Jeste porad dojizdim zimni pneu. Vidim to tak jeste na mesic. ale i presto uz vybírám jine nasel jsem tyhle. Michelin ALPIN 5 | 195/65 R15 91 H | Zimní www.pneumatiky.cz/michelin-alpin-5-195-65-r15-91-h-zimni.html. mate nekdo vyzkousene? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 Celkom pozerám ... Na bývalom služobnom aute boli od novoty kúpené Michelin Energy Saver - na leto Michelin Alpin A4 - na zimu Auto som odovzdaval zo 105 tis. KM (vo firme ešte jazdí) ... Letné pneumatiky už boli na vyhodenie a na túto sezónu už na ne objednávali nové ... No zimné mali ešte cca 6 až 6,5 mm Odhadom by som povedal, že sa na nich nabehalo tak cca 30 - 35 000 KM ... Tak mi moc nejde do hlavy, ako si ich mohol tak zodrať ... Inak tiež boli v používaní od roku 2010 takže mali za sebou 3 tiu sezonu ... Citovat
pajson Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 Ahoj, 15 tkm mi přijde taky strašně málo. Jezdím na Barum Polaris, mám je 2 roky, vzorky jsou cca 4-5 mm. Nejato cca 50 000 km. Pavel PS: nedojížděl jsem je ani po z.sezoně, dal jsem leťáky, které mám přibližně stejně jako zimáky i se stejným nájezdem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.