Přejít na obsah

pajson

Uživatel
  • Počet příspěvků

    62
  • Registrace

Vše od uživatele pajson

  1. pajson

    508 - skúsenosti.

    Ten otočný netuším, ten napravo bych tipoval na (na základě zkušeností) na přepínač soukromé/služební km na GPS u aut, které jsou v osobním užívání. Měli/máme stejné přepínače ve služebních autech. Podle mě uplně zbytečná věc, protože jsem to měl stále v jedné poloze a měnil to jen v programu při měsíční uzávěrce.
  2. pajson

    pukanie v prednej náprave

    Občas si říkám, zlatá 308 proti 508 Na druhou stranu je to lepší povožení, a když to není nic horšího tak to jde.
  3. Konečně jsem se dokopal k tomu vyměnit baterii a nechat vymazat chyby. Tak uvidíme, ve čtvrtek to projedu cca na 100 km tak snad bude po problémech.
  4. pajson

    pukanie v prednej náprave

    MJSytic, mě když se to stalo u 308 tak to bylo bez rány. Prostě únava materiálu. Začalo to sem tam nějakým vrznutím a bylo to čím dál horší. Nejhorší na tom je to, že mi to dělalo jen při nějakém náklonu nebo nerovnosti. Když jsem zastavil a houpal autem (zoufalý pomalu i skákal po kapotě zda to jsou tlumiče) tak to ani jednou neudělalo :-). Přišli na to až v 3.servisu.
  5. Tak Autobaterie Exide Start-Stop AGM, 12V, 70Ah, 760A je v kufru auta, teď jí ne vyměnit a vymazat chyby. napíšu jak to dopadlo (zda to byl skutečně ten problém) a hlavně pak po nějaké době i zkušenosti s tím, jak funguje. Dle dealera/servisu Peugeot tyto baterie (kapacitně stejné, ale o polovinu levnější) nejsou vhodné pro tyto auta, že vše neutáhnou. Asi již zde bylo možní někde diskutované, ale uvidíme. Pavel
  6. Tak, kapota bylo zaseknuté jedno lanko (jedno lanko vede pod stěrače, kde přes mechanizmus vede druhé k otvírání kapoty). Hlášky je důsledek toho, že jsem před zimou řešil baterii zda jí vyměnit či nikoliv. Paradox je, že auto i v -17 nastartovalo, ale už nemá tolik šťávy aby baterie utáhla všechny systémy. Čekal jsem jen na to, abych nenastartoval a šla by, ale i tak jsem vždy auto natočil . Obrázek níže mluví sám za sebe, dnes objednaná Autobaterie Exide Start-Stop AGM, 12V, 70Ah, 760A Hold budu muset vyměnit a ještě jednou zajet na výmaz chyb.
  7. Dal jsem ho do servisu ráno, tak uvidíme. Pak dám vědět co to bylo. Ale jak jsem psal, obávám se kuny už i s ohledem na to, že nejde otevřít motor.
  8. Tak včera po 10-ti km na mě začala skákat jedna hláška za druhou z ničeho nic. Všechny chyby mohou být spojené s korozí kontaktů, bohužel to poslední (kapota) mě přivádí k myšlence, že jsem asi měl návštěvu pod kapotou. No uvidíme, zítra to jedu dát do servisu, co se děje neděje. Setkal se s tím někdo? 508 SW, 2l HDI 110 kW rv.2016 bez automatu.
  9. pajson

    pukanie v prednej náprave

    Dělala mi něco podobného 308, měl jsem to asi ve třech různých servisech a až v posledním přišli na to, že je to horní uložení tlumiče (prasklá miska uložení). Fakticky se to chovalo stejně, dělalo to jen u malé rychlosti.
  10. pajson

    Navigace - aktualizace

    Asi stahovat nebudu, před půl rokem mi pro mojí 508 skončila bezplatná podpora a využívám spíš navigaci z mobilu kde jsou opravdu aktuální data a infomrace. Nicméně jsem trochu zmatený (neznalý, protože jsem to neřešil), kdybych se jen přeci rozhodl stáhnout, tak bez toho klíče mi je to přeci k ničemu? Resp. možná někdo dává na web i s aktivačním klíčem nebo platí stále ten původní? Díky za info Pavel
  11. pajson

    508SW 2.0bHDI 110kW chip

    Osobně, mám to samé auto ze stejného roku, manuálem ale nájezdem o cca 100 000 víc. Spotřebou kolem 5L/100km mě absolutně uspokojuje, když chci někoho předjet tak předjedu (pokud to něco nadupaného, ten se stejně nenechá předjet ). Ve městě mohu jezdit 50, mimo 90, na dálnici 130 (přiznám, že to vždy porušuji min o 10 km/hod). Nicméně co chci říct je to, že spotřebou to nestáhnu chipem dolu, výkonem asi 100% nahoru, možná ani ne na úkor spotřeby ale dávat peníze za něco, kde pak nemám jistotu dalších věcí mi přijde hloupé. I když už nemusím, tak jezdím na servis do peugeotu jen skrz servisní knížku, ale to je tak celé. Hledat pak problémy, co chip nadělal by se mi opravdu nechtělo. Je to možná můj osobní názor, ale výkonově mi stačí a vím že mě doveze kam chci. K čemu si přidělávat vrásky na čele a pokud toužím po rychlejším rozjedu tak si koupím jinou motorizaci.
  12. pajson

    Rozdíl mezi 120kw a 150kw

    Sice to není součástí tohoto tématu (otázka George97) ale i tak odpovím . Mám 308 1,6l nafta (rv 2009), najeto pomalu 350 000 km, a 508sw 2l nafta (2016) najeto pomalu 170 000km. Tankuji vždy to nejlevnější (ONO, Albert v akci, i když ta už dlouho u nás nebyla). Prémiová paliva jsem do nich snad ani jedou nekoupil, něco s edetivy taky ne :-). 508 tak dlouho nemám, ale u 308 jsem nedával ani nic zimního. Prostě když byla kosa (2013-2014) tak jsem tam dal 1l benzínu, dotankoval naftou a motoricky s autem nikdy nic nebylo (měnil jsem jen náplně, rozvody, gumy, tlumiče, brzdy, jednou výfuk, jednou chladič...). Jinak řečeno, kecy, že jsou francouzi citliví na kvalitu paliva je dle mého názoru úplně přehnaná. Nechci tím nějak rozjet debatu, píšu jen své zkušenosti za cca 10 let používání těchto aut.
  13. pajson

    Výmena batérie

    MJSytic, V Novém Boru s tím, že tam byl nějaký náhradník z Děčína (dovolená) - píšu záměrně. Po pravdě, když mi řekl cenu jsem mu i odpověděl, že se kouknu kolik kde stojí, protože mi ta cena nepřišla moc dobrá a ani na to nezareagoval, že jsou nyní na ně slevy. Jak jsme psal, kdyby mi řekl, že je za 4000 po slevě, asi bych jí hned objednal a nechal u nich na počkání vyměnit a nic neřešil. Teď opravdu jen sonduji, kdo co ve stejném voze používá (nebo doporučení) a vyměním si jí sám. Pavel
  14. pajson

    Výmena batérie

    Jarokare, já si taky myslím, že je bez slevy, ale s prominutím ku..a, když se někoho dnes zeptám kolik stojí baterie do mého auta, které jim stálo za oknem, měl otevřenou jeho servisní úkony = ví co to je za auto a jakou baterku do něj sháním a není mu blbý mi říct tuto cenu, tak nevím co si o tom člověku mám myslet. Kdyby mi řekl, stojí 6000, ale zrovna máme na ně akce -30% (o které jsem do doby psaní mé žádosti nevěděl) = je cena pro vás 4100, tak jí objednám a asi nic neřeším (ani to že jsem tam jel skrz něco jiného a mám to tam 15 km). Mě asi prostě točí tento přístup, co když se třeba chytne a koupí to za plnou cenou, tak proč bych mu měl něco aktivně nabízet. A když už se stalo a začal jsem koukat po netu co stojí, tak jí asi jsem schopný koupit možná za 3000, jen nevím jaký typ. Proto jsem psal příspěvek, zda někdo poradí jaký přesný typ koupit a má s ní zkušenosti. Pavel
  15. pajson

    Výmena batérie

    Je, ale řekli mi tam cenu 5992 Kč :-). Asi jsem byl na špatné pobočce, ani raději nebudu psát kde jsem se ptal
  16. pajson

    Výmena batérie

    Ahoj, poraďte, jakou baterku prosím do 508SW rv. 2016. Je to 2l nafta 110 kW BlueHDI 150HP. Origo by tam měla být: L3 760 VRLA2 EN AGM Jde mi ale o to, že se mi nechce v Peugeotu nechávat bez pár korun 6000 Kč za novou a v těch bateriích se moc nevyznám. Díky za radu a pomoc P.
  17. pajson

    Android radio do 508

    A já se ani pomalu nedivím :-). Docela mě i fascinuje, že máte odvahu do toho jít ;-). Když něco funguje, tak se do toho nehrabu. Že to nemá například minorlink, tak to vím od začátku a nebudu to řešit pokud to pro mě není podstatná věc, kterou si koupím rovnou když jí potřebuji.
  18. Nestrkáš tam nějaký flash disk 128 GB atd? + Máš ho naformátovaný na FAT32 a nahranou jen navigaci na něm? viz přiložený file. Zároveň nevím jaký model máš a hlavně jakou navigaci máš. Update map Peugeot.pdf
  19. pajson

    Zkusenosti s novym 508/SW?

    AlBunda, měl jsme to samé. Já šel o dvě otáčky dolu, a v servisu nebo na STK mi to vrátili zpět = tak jak oslňují jsou správně nastavená :-).
  20. pajson

    Zkusenosti s novym 508/SW?

    Rado, asi ani tady tě nepotěším. Mám je taky, ale jak je zima, tak po 100 km musíš zastavit a oklepat je, protože to netopí a namrzá na tom led. Kdybych mohl vrátit své rozhodnutí, šel bych do xenonů/halogenů. Je pravda, že to svítí pěkně, ale taky je problém, že mě fůra řidičů problikává, že je oslňuji. svítí to podle mě až moc.
  21. pajson

    508 - skúsenosti.

    To je asi jedno, protože díky tomu, že je vyhřívané jen čerpadlo, tak zbytek v tuhé zimě stejně zamrzne. Co jsem tak nějak za půl roku zjistil, tak mám spotřebu adblue nekde kolem 1L/1000 km. Nádrž je na cca 15 L. Podle mě je problém někde v tom, že celý ten systém na P508 nebyl pořádně odzkoušeny, a jen se to dolepilo na standard a díky tomu vznikají tyto problémy.
  22. pajson

    508 - skúsenosti.

    Buď rád, že má jen 73 000 km :-). Mění to v záruce jen pokud to splňuje 2 podmínky: 1) Stáří < 60 měsíců 2) km < 150 000 U mě jsem tu první splňoval (48 měsíců), u druhé jsem měl 155 000 Km :-). Ty čerpadla odcházejí, je to prostě známý problém (teď už o něm vím). Fakticky to mže nastat v zimě, protože AdBlue má pokud se nepletu bod tuhnuté -11°C. Fakticky jsem někde četl, že je nádrž vyhřívaná, ale pravdou je, že je vyhřívané jen to čerpadlo. I když nejsou už tak tuhé zimy, je možné, že to tomu nedělá asi dobře. U tebe to ale vypadá na to, že jsi chytl špatný kus, protože co jsem četl a sondoval, tak to odchází těsně po těch 150 000km. Pavel
  23. pajson

    508 - skúsenosti.

    No to pak schválně napiš, kolik to stálo.
  24. pajson

    508 - skúsenosti.

    28 000 CZK
  25. pajson

    508 - skúsenosti.

    Rado1, tím víc se to podobá tomu co jsem psal. Mě to začalo tak, že se mi zobrazila nízká hladina adblue (červeně) = myslím dojezd menší než 2500 km. Dolil jsem ho za pomoci servisáka v peugeotu (mé první dolití a zaplať že jsem to udělal s ním). Druhý den, se objevilo to samé, dojezd 1000 km s chybami jak máš ty. Zajel jsem znovu po dvou dnesch do Peugeotu, kde mi přehráli SW motoru, ale rovnou mě upozornili na to, že to může být to čepradlo. Dva dny na to při odjezdu do Rakouska (najeto od servisu tak 20 km) to samé a pak už opravdu pomohla jen výměna nádrže.
×
×
  • Vytvořit...