Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Osobně sehnat 6kv. přímo z 2.2HDI 98kw z C5 atd. kam se od roku 2004 dával za rozumnou cenu tak o tom přemýšlím do svýho ropáku taky už jen kvůli tomu když člověk jezdí svižně že to míň točí atd.

Odesláno

jasný že je na tom strávenýho dost času a něco to taky stojí, ale tak beru to jako koníčka, prostě jsem to chtěl zkusit, je to lepší než to někde prochlastat nebo profetovat :)

Odesláno

Teda když to tu ctu napadá me jediná věc, jestli to nechces pohánět něčím ostřejším než RHY motorem :)

A další věc u toho 6ti kvaltu, je ta šestka opravdu delší než pětka na 5ti kvaltu? Nejsou jenom ty rychlosti jinak rozloženy a maximalka tím pádem stejná? Ale to asi ne to budeš mít zjištěny jinak bys to dělal zbytečně.

Odesláno

no úprava motoru je v plánu taky, ale nejdřív chci zkusit tohle, úplně podložený to nemám jak to vlastně bude fungovat, ale koukal jsem na nějaký videa a tam měl ten RHR stejně všechny kvalty jako já + 6 navíc, tak snad to tak bude

[upravil dne 17/4/14 22:54 od KarelHDI]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak dneska jsem to pořádně projížděl a je to dobrý :) ,, ale chtělo by to odpruženou lamelu.. mám neodpruženou a jak nemám dvouhmotu, tak při rozjezdu mi to trošku cuká jak to je všechno na tvrdo, ale jinak spokojenost

..a ještě pro ty, co mi tvrdí nebo si myslí, že ty kvalty jsou stejný jako u pětikvaltu, jen jinak rozložený tak se pletou, je to stejný jak pětikvalt + šestka navíc :) ,, dneska jsem to testoval prvně, ale mám poznatky, že dřív pětka 2000 ot. 90km/h .. teď šestka 2000 ot. 110km/h ... pětka 3000ot. 130km/h šestka 3000 ot. 170km/h a ve 4000 tam je 210 :-) a pak už nemám čísla na rychlost, typuju tak 220 km/h a 4200ot. víc jsem nezkoušel :)

[upravil dne 30/5/14 22:52 od KarelHDI]

Odesláno

Souhlas s Johnem ale kdyby to bylo jen prehodit prevodovku .....

Ale posledni dobou si vystacim s trojkou ctyrkou provoz je i mimo mesta KO.....

Klidne to nekdo do P406 zkuzte a pokud to pujde ..... asi se zucasnim ;)

Odesláno

Lihous : do 2.2 HDI jde bez úprav převodovka z C5 atd co měli poslední rok 6q jen sehnat je je složitější...třeba C8 a 807 má jiný převod poměr u 2.2hdi takže tam je rozdíl měnší..ale taky samozřejmě lepší...Já pokud bych už dával 6q tak jedině z C5 ta má úplně nejdelší převodovku a pro mě by to bylo nejlepší :)

Odesláno

kdyby teda někdo měl nebo věděl, že někdo má na prodej tu odpruženou spojkovou lamelu z 2.0 HDI 100 RHR,, tak dejte vědět prosim.. koupim,, může bejt i sjetá, stejnak to hned dávám přeobložit a zbyly mi 2 lamely na 206 2.0 HDI jedna úplně nová LUK a druhá starší LUK s HDS obložením jetá asi 5 tis. km :)

• O 11 měsíců později...
Odesláno

trochu si dovolím oživiť túto tému. tiež riešim 6kv. do 607. potrebujem zodpovedať jednu otázku.  číslo dielu označené na priloženom obrázku má na mojom aute aj podľa vyhľadania VIN čisla viac referenčných čísel pričom z c8 6kv je jedno ktoré je také isté ako jedno z tých troch. podľa všetkého sú tam rozdielne priemery . a chcem sa opýtať či je priemer závislý od typu poloosi teda od priemeru , zubov a tak,. viete mi poradiť.?

post-10293-0-87269100-1431172126_thumb.j

Odesláno

a ešte jeden dotaz. 

to plastové koliesko ktoré sa nacvakáva do prevodovky. tak sa dá vložiť aj cez otvor na poloos alebo ju nutné roztvorenie prevodovky?

(samozrejme po vybratí gufera na prevodovke). a aký spôsobom vylúpnuť to gufero aby sa nepoškodilo. ? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...