Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak často a jakým způsobem se staráte, aby bylo auto vypadalo k světu?

Recommended Posts

Odesláno

Díky za proškolení. Vidím, že výpočet máš naučený, škoda že na rozdíl od Amway se tady nepíše, že se z toho dají upéct buchty a čistit s tím zuby... a napsat, že 3m je střed je trochu facka profi průmyslu, ale budiž ;)

Tenhle kult nesdílím, při nájezdu cca 40 ročně potřebuju kvalitu a né naučené povídání. Nepopírám, že Ch.G. nebo Autoglym jsou solidní. Jen nemají odpovídající hodnotu, ale to je realita. Někdo si koupí hodinky Panerai za

250 tis., já si koupím Steinhard za 10 tis. se stejným strojkem... Mě nejde o image, mě jde o funkčnost a přijatelnou cenu.

PS: bezplatná. nebezplatná podpis neplňuje náležitosti dané pravidly.

Odesláno

Car wash SOAP autošampon. Koncentrovaný prostředek pro 100 litrů roztoku. Cena 280 eshop

lepší šampon vs 3m šampon

1000l za 400,- vs 100l za 280,-

Tak co je dražší? To je jak byste šli do obchoďáku,ale místo chlazeného kuřete za 150,- byste si zvali pytlík plný zmrzlé vody s kouskem kuřete radši za 100,- :myslim

Odesláno

Uvnitř mám striktní zásady, nejíst a nekouřit (cíga).

Z venku na to smolím, občas opláchnu vapkou ale při mém měsíčním nájezdu 1500 km a více mám neustále špinavou prdel a není čas na mytí.

Nesnáším jedno, mastné či jinak zaprasené čelní okno zevnitř, za to bych zabíjel.

Odesláno

podle potřeby meju a čistim,ne jak tady píšou jednou za měsíc,nebo za tejden ,ale když už neni vidět jakou má auto barvu nebo když už došla náplň v ostřikovači a nejde setřít

jinak ze začátku když koupim nějaký auto,tak ho čistim a meju častějc

spíš je pravidlem poslední dobou tak dvax za rok (z jara po zimě kvuli soli a na zimu, projedu myčkou a doma dočistim a přeleštim)

Odesláno
Car wash SOAP autošampon. Koncentrovaný prostředek pro 100 litrů roztoku. Cena 280 eshop

lepší šampon vs 3m šampon

1000l za 400,- vs 100l za 280,-

Tak co je dražší? To je jak byste šli do obchoďáku,ale místo chlazeného kuřete za 150,- byste si zvali pytlík plný zmrzlé vody s kouskem kuřete radši za 100,- :myslim

Na to je rada snadná, nechoď kupovat kuřata do obchoďáku. Ani mražená, ani chlazená :papa

Odesláno

koblih69: Však takový výpočet by jsi zvládnul taky :aut

Původně jsem se neopovažoval napsat že 3m je střed-spíše je to průměr. Tvůj názor akceptuji.

Odpovídající hodnotu? podívej se na ten výpočet ekonomiky.

Srovnávat hodinky, pokud mají shodné šasí je pěkné, ale u kosmetiky shodné složení není=>vlastnosti budou rozdílné.

PS: Děkuju za upozornění(již jsem upravil), jsem rád, že takoví lidé jsou i na tak přátelském klubu.

Odesláno

Jsme zvyklý na čisto. Uvnitř vždy, z venku to musí občas počkat. Bohužel jsem toho názoru, že mi nikdo auto neumeje a neuklidí, tak jako já.

Takže před zimou (říjen, březen) a po zimě důkladné vymytí, občas dojde i na modelínu, pak vyleštění, oprava vad (škrábance a pod), pak vyleštění a následně tvrdý vosk. Ten obvykle vydrží celou sezonu, auto pak většinou jen myji neagresívními prostředky, takže voskuji mimo půlroční interval jen výjimečně, například objeví-li se nutnost nějaké retuše nebo opravy laku... Běžné mytí 1x měsíčně je wapka, dočistit vysušit, přeleštit. Nepoužívám nic agresivního, vosk dlouho vydrží a špína jde z auta dobře dolů. Nejhorší jsou kola, nejlépe se mi osvědčil Sonax s nanotechnologií, blbý na něm je, že 100% sundá i vosk na disku. No a největší fuška se střešní okno. Navíc mám bohužel tvrdou vodu, takže mi na autě nesmí uschnout, je nutné auto vždy usušit (nebo hned nechat zmoknout - což sem tam dělávám při běžném mytí).

Uvnitř - wapkou koberce nebo gumy podle ročního období a pak klasickými prostředky dočista dočista. Každopádně vysavač co 14 dní, umýt max po 6ti týdnech. Totéž kufr. Co 2 měsíce vyčištění/dezinfekce vstupů vzduchu do klimošky/topení, na jaře ji častěji, max 3 týdny, je to samej pyl. Po jaru výměna kabinového filtru (buď spojeno se serviskou, nebo sám) + ověžovač klimošky (sonax, ale teď jsem někde viděl motip v několika vůních, možná zkusím). V autě vůně, jedinej osvědčenej voňavej panáček z Fann, krásně voní, vydrží mi skoro půl roku, vkusně vypadá a nic nezničí...

Do myčky nejezdím, vím, jak vypadají i nová firemní auta po průjezdu myčkou. Když už, tak ruční mytí, ale zatím jsem všude byl jen jednou. Jen jednou jsem byl spokojený, ale tam si svoji práci nechali opravdu zaplatit.

Odesláno

Haryk: Mít doma čím a kde auto umýt, tak umývám klidně 2x týdně...počkat i přesto že jezdím na wap na benzínku ho občas 2x týdně umývám :D Díky za odpověď.

Print: To chválím, ikdyž megs je spíš na maximální efekt na úkor výdrže(neplatí u všech věcí)

Díky za odpověď.

Tony Stark: Špinavé čelní mě taky dokáže namíchnout-i takový ten lehce zaprášený povlak...nevim jak to vysvětlit, vypadá to jakoby lehce zamlžené ale zamlžené to není, Díky za odpověď.

Pacho69: Pokud po běžném umytí PH neutrálním šamponem auto naleštíš, tak tím leštěním nahradíš vrstvu vosku vosky(oleji) leštěnky.

Pokud máš navoskovaná kola, tak je zkus umývat jen tím ph neutrál šamponem-měly by jít umýt dobře, a nebo holt několikrát ročně kola dělat komplet-umytí,odstranění prachu z brzd a navoskovat.

jojo myčka je \"zlo\" kolik tak orientačně jsi dal za to ruční umytí? U nás si jedna bere tuším 3stovky. Díky za odpověď.

vendelinek: Hou! Docela balík peněz, ale pokud to odvede svou práci tak proč ne :) Díky za odpověď.

Guest servisman
Odesláno

Jaký auto ,takový řidič to mne pobavilo OK406 ,když tobě stojí auta v garáži. posledně jsem opláchl auto drobet přeleštil a druhý den jako bych nic nedělal na autě písek ze Sahary až jsem skoro nadával. Loni jsem si pohrál s autem a pak druhý den auto posraný až jsem se staděl za auto ,mám jen zkušenost pokud je auto špinavý nikdo si jej nevšímá ani ptáci. Auto je bohužel věc a nemusím se s ním chlubit jak je naleštěné. Pokud jsem měl auto nové tak jsem o něj se drobet staral .Doba ,kdy se vzal kýbl a umylo auto u barákem je dávno pryč. :papa

Odesláno

Když už se tu řeší čištění, doporučím na čištění interiéru - zdejší člen klubu (a schválený inzerent :) ) Tomáš - www.vycistimeauto.cz

Nemusíte ani nikam jezdit, přijede k vám, a vyčistí ten interiér fakt dobře a za dobrý peníz.

Odesláno

joshiki tvoje evangelium podle Doda je jen Tvůj pohled na věc, já ti ho vyvracet nebudu. Stejně tak jako nebudu přesvědčovat kuřáka, že nemá hulit. Moje ekonomická realita je na hony vzdálená té tvojí ;)

Ps: a díky za odpověď :D

Odesláno

joshiki: Ne, když se nechystám dát vosk, tak neleštím, dělám vše pro to, aby vosk vydržel. Psal jsem, že umeju, vytřu do sucha, dočistím. Ale neleštím. Převoskuju v případě, že se dělala \"oprava\" na laku (rozleštění škrábance, případně lehká oprava po nějakým debilovi, co do mě prásknul dveřma).

Kola bohužel blbý, nevím čím to na tomhle autě je, na žádným služebáku ani na předchozích autech se mi disky tak nešpinily. Jestli to je matrošem kotoučů/destiček nevím, ale na služebáku najedu 2x tolik km a disky nejsou tak špinavý, jako na 5008. No až dojde na výměnu, určitě budu hodně vybírat, co tam přijde. Zvláště u předních kol je to hrozný, takže dostat to dolů něčím jiným, než \"žíravinou\" je problém a vosk jde hned dolů. Že bych sundal kola a převoskoval při každým mytím, tak takhle daleko jsem ještě nedošel. Voskuju při výměně sady letní zimní, tedy voskuju tu sadu, kterou nazouvám (vidíš, to mi připomnělo, že už bych měl dát převážit sadu letních ;) ).

Myl jsem různě, zkusil jsem ruční myčky v hypermarketech - podle mne nejhorší, banda tupců, co si myslí, že když nemáš BMW nebo Mercedes, tak to můžou odfláknout, pak zkusím občas nějakého soukromníčka, kde to základní mytí je často pod 300, ale provedené práce odpovídají ceně, umeje, usuší, ale moc neřeší, kde co zůstalo. No a pak jsou detailisti, ty ti z káry udělají \"nový\" auto, ale cena je o řád jinde.

Odesláno

koblih69: Trpíš nějakou oční vadou nebo spíše mozkovou? (NEMÁM V ÚMYSLU TĚ URÁŽET, ale myslím to naprosto, ale naprosto vážně) Předpokládám že ano,jelikož tě na to odkazuji JIŽ POTŘETÍ - podívej se na výpočet ekonomiky uvedených šamponů chemical guys vs 3m vs turtle wax.

Tímto DISKUZI S TEBOU KONČÍM, jelikož máš svůj názor, že země je placatá a přes to nejede vlak...nebudu se rozčilovat

[Edited on 7/3/14 16:42 by joshiki]

Odesláno

OK tak tedy po tvém ( ale bez tvých urážek ) - meleš naučené nesmysly, které nemají co dělat s realitou. Vypočítáváš cosi co je úplně mimo. Počínaje tím, že vezmeš nějaký šampón který si sám vybereš a srovnáváš ho se svým řešením. Srovnávej srovnatelné, hádej se se mnou pokud chceš, ale pak porovnávej mnou používané prostředky s tvými. Né tvoje smyšlené s tvými. Nicméně argumenty došly tak pokračuješ drzostí a arogancí, jen tak dál.

PS: termín \"výpočet ekonomiky\" který opakovaně používáš je terminologický nesmysl ;)

[upravil dne 7/3/14 17:35 od koblih69]

Odesláno
hardhouse.trip: To leštění plastů mi prosím vysvětli- jako leštění lakovaných plastů? 2-3 roky oprava laku?? Díky za odpověď.

Leštění plastů: cockpit sprayem interiér

Oprava laku: dávám to sem tam za 3 roky na rozleštění úhlovou bruskou, nebo tak něco...objeví se sem tam nějaký škrábance, odlupující se lak...už to začíná pomalu, ale jistě kvést (což je po 10 letech docela jako nějak brzo :bacha) a k tomu mi vydesinfikujou interiér...vypadá to jak kdyby to zrovna vyjelo z výroby :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...