Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi, jaký máte názor na SMD LED místo klasické H7 dopředu, místo potkávaček? Našel jsem je na Sbazaru za 190 Kč, vypadá to zajímavě, ale nevypadá to robustně :) Sice fajna klasická patice, takže to stačí vyměnit a frčíte, ale nejsem si jistý životností

Nějaké zkušenosti?

Odesláno

Kdyby životnost, ale ta svítivost... to je bludička a nemá to cenu :( už se tady o tom psalo mnohokrát.

Další věc je, že ve většině případů to ani neproleze paticí do reflektoru ;)

Odesláno

teď jsem našel, že pro H7 je požadován světelný tok 1500 lm, tak by se musela sehnat SMD s takovým tokem, ale co jsem koukal, tak jedna měla 390 lm, takže to bude opravdu bludička

Odesláno

Když jsem koupil parťáka, měl jsem je vzadu jako normální a brzdová světla, parkovačky a v blinkrech. Po nějaké době jsem nechal pouze parkovačky a blinkry. Na normální svícení vzadu jsem použil zpět dvouvláknovou žárovku. Světla svítila velice málo - rozdíl mezi svítícím světlem a brzdícím byl velice malý a navíc jednotlivé ledkové části přestávali pomalu svítit. Dopředu bych to nedával vůbec.

Odesláno
teď jsem našel, že pro H7 je požadován světelný tok 1500 lm, tak by se musela sehnat SMD s takovým tokem, ale co jsem koukal, tak jedna měla 390 lm, takže to bude opravdu bludička

Hlavně reflektor je navržen na v podstatě bodový zdroj - vlákno žárovky. Což je ledkami nerealizovatelné. Když už, musel by se udělat projektorový světlomet přímo na míru příslušným ledkám, což mimochodem nejsou ty smd z běžných lampiček ani ve snu.

Odesláno

Mrkni na ostatní inzeráty toho prodejce, aniž bych věděl o jakou blbost máš zájem, tak už jen nakupovat od někoho, kdo evidentně vyraboval vietnamskou tržnici by se nemuselo vyplatit;)

Odesláno

Ty ledky tam jsou 5050 - svítivost 24lm, reálná 18lm. Spočítej si kolik bys jich tam musel mít :D.

Zatím nej ledky co jsem viděl jsou 2835 - reálná svítivost kolem 35lm.

H7 jako potkávačky je opravdu nesmysl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...