FrantaCV Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Tak došlo i na mě - mám problém. Chápu, že pro někoho budu za totálního dementa ale zkusím dotaz či radu: Vysypalo se mi ABS takže hurá na dia výsledek čidlo na pravém zadním kole, výměna čidla výsledek - čidlo je OK chyba je někde jinde. Takže servis. Oprava - výměna kabelu od čidla někam k ŘJ - dále OK. ALE při opravě zjistil technik (tedy tvrdí to), že je odepsaný INTERCOOLER prý z něj teče olej a že to má i vliv na snížení výkonu motoru (to jsem i zaznamenal) ale přisuzoval jsem to vstřikům, které by už opravdu asi potřebovaly repasovat. Ale ten dotaz: Intercooler - kde ho najdu a jakou má funkci? Podle názvu a několika odkazům, které jsem našel tady na foru, to souvisí s chlazením, někde jsem zahlédl i souvislost se Saharami, takže zase chlazení. Jde mi hlavně o dvě věci: 1 zda mě ten tehcnik tzv \"Nelakuje\" a za 2. je to samostatný díl nebo to souvisí ještě s něčím dalším? Dík za rady a sorry za slohovou práci. P.S. P406 2.0 HDI 80 KW Citovat
oddie Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Intercooler dole špinavý od oleje není nic zvláštního. Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Zablitej IC mají všechny RHZ 406, takže pokud na něm není nic jiného je to normální a nemá to na nic vliv. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 intercooler je vlevo vedle chladiče vody, vede do něj ta hrubá hadice nad motorem intercooler (česky mezichladič) chladí vzduch stlačený turbem (ne chlad. kapalinu), takže se saharami souvislost žádná [upravil dne 26/2/14 20:04 od ozzy56] Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Co nám říká všemocný internet? nene, není možná, dokonce i zmínka o Turbo Lag. :potlesk:potlesk Citovat
ferinko2 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Intercooler vybrať,vyčistiť zvonku a prepláchnuť z vnútra benzínom,acetónom a pod.vymyť zvnútra saponátom a vysušiť poriadne fénom.Robím to 1xročne.Keď očividne nefučí tak ťa ojebkáva mechanik. Citovat
ineverexist Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Tvůj mechanik zřejmě dlouho neviděl RHZ. Je ale možné ze mas v IC díru, poznas tak ze ti někdo bude přidávat plyn a ty budeš rukou smatrat po IC jestli to někde neutika. Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 On je ve dole jen zapertlovaný, takže dokonale netěsní, ale to co leze ven je jenom takový zavlhnutí... nicméně po těch letech to vpadá jako Bůhví jaký problém. Vyčistit se to dá, já dokonce ten spodek zalil pryskyřicí a tím to vyřešil, ale význam to žádný nemá. Spíš je dobré sundat tu spodní hadici a nechat vykapat ten olej co tam je. Zbytek bych neřešil. Citovat
FrantaCV Odesláno 27. únor 2014 Autor Odesláno 27. únor 2014 Přátelé díky za rady. S tím si poradím sám. Jen když na mě vybafl s tímto problémem, tak jsem měl pocit, že je to na vrakoviště. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.