koblih69 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 V zadním spojleru víka. [upravil dne 5/2/14 08:46 od koblih69] Citovat
Mio806 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Díky moc za odpověď. A ještě jedna otázka. Je to aktivní anténa nebo pasivní. Tento dotaz na mě mají v servisu kde mi montovali 2DIN rádio. Od té chvíle mi také nejde pořádně naladit stanice. Hodně to šumí. Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 To nevím, s ohledem na způsob montáže tipuji na 95% aktivní provedení. Nicméně realita je taková, že 90% tech 2 DINových sracěk má naprosto katastrofální citlivost tuneru, takže zhoršený příjem budeš jednoznačně mít a to bohuže na takové úrovní, že podle mě je to prakticky nepoužitlené... ale to už je jiná pohádka. Citovat
Mio806 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Tak ještě jednou díky za odpověď. Volal jsem do zastoupení Kenwoodu a servisní technik mi řekl že mi zdarma zašle zesilovač na anténu. Tento problém již několikrát řešili že si lidé stěžovali a tím externím zesilovačem se problém vyřeší. Tak uvidím. Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Pokud je tam zesilovač instalovaný tak je hlavně potřeba ověřit jeslti je napájený. Pokud ano a přesto rádio neladí tak rozhodně není řešením vsazení dalšího zasilovače. Pokud to \"technik\" doporučil tak je to dost smutný. To už zbývá jen aby poradil dát ten zesilovač bezprostředně před rádio a to bych asi vzal a poslal na zastoupení Kenwoodu ať vidí co tam mají za trumpety... ... na to bych vůbec neragoval a řešil příčinu. [upravil dne 5/2/14 15:44 od koblih69] Citovat
Mio806 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 to máš asi pravdu. nic méně co jsem mluvil s některými známými tak mi potvrdili že když dali do auta jiné rádio než origo rádio jak 1DIN nebo 2DIN tak měli problém. A bylo jedno zda je to rádio čína nebo drahé značkové. Tak nemám problém jen já. V sobotu budou montovat alarm tak se podívají na to rádio. Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 No tak ono pokud například neřešili nutnost napájení zesilovače tak se nedivím... každopádně orig. rádio je vždy vyladěné na danou anténu, délku kabelu a pod. Dřív se běžně dalo rádio doladit kapacitním trimrem ( malý otvor na zadní straně těla rádia) dneska už to autorádia mnoho let nemají, nastaví se to \"tak nějak UNI\" a to není dobře. Citovat
kurpin Odesláno 2. duben 2014 Odesláno 2. duben 2014 Pánové mám dotaz. Jak poznám, že v autě mám zesilovač pro anténu? Včera jsem koukal na iso konektor a na kabel k anténě. Někde jsem se dočetl že by to měl být nějaký modrý drátek, ale žádný takový na ISO konektoru nemám. No a u anténího kabelu není taky žádnej drátek pro napájení zesilovače. Už jsem z toho vola aký změtěný.... Dík za každou radu. 307 break 2003 Citovat
Zemla703 Odesláno 3. duben 2014 Odesláno 3. duben 2014 Co ja vim tak ten dratek by mel slouzit jako signal pro vysouvaci antenu ne pro zesilovac ... A zesilovac na antene docela pochybuju ... Citovat
ChouLu Odesláno 3. duben 2014 Odesláno 3. duben 2014 Zesilovač bývá v patce antény a může být napájen extérně odjinud než od rádia... Citovat
Sobi Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 Zdravím, taktéž začínám řešit u 307 cc špatný příjem, pročetl jsem vše co tu bylo psáno, ale než se do toho pustím, rád bych od zkušenějších informaci, zda li anténa je opravdu vzadu ve víku kufru (info výše v topicu) a nebo nad předním sklem (kde je podle pboxu) tam zatím nevím jak se dostanu.... Díky Sobi Citovat
pecino Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 Taky řeším zhoršený příjem na FM u rádia RD3 (P307 Break 2004). Dříve hrálo dobře a teď na samém místě začíná samo přelaďovat. Podle příspěvků výše jsem se nedočetl jestli tam zesilovač je nebo není. Je to origo anténa. Přepodkládám že pod prutem v tom "vajíčku" by měl být zesilovač? V rádiu snad chyba nebude, spíš že zatekla voda do zesilovače pokud tam je. Citovat
Radek P 307 Odesláno 12. únor 2015 Odesláno 12. únor 2015 (upraveno) Měl jsem podobný problém a dělal mi to spoj mezy anténou a kabelem co vede do rádia. Přišel jsem na to při vyndání zadního stropního světla. Pořádně jsem to vyčistil a prostříknul WD sprejem. Od té doby to funguje a je to cca dva roky Upraveno 18. únor 2015 uživatelem Radek P 307 Citovat
Standa307 Odesláno 13. únor 2015 Odesláno 13. únor 2015 Taky řeším zhoršený příjem na FM u rádia RD3 (P307 Break 2004). Dříve hrálo dobře a teď na samém místě začíná samo přelaďovat. Podle příspěvků výše jsem se nedočetl jestli tam zesilovač je nebo není. Je to origo anténa. Přepodkládám že pod prutem v tom "vajíčku" by měl být zesilovač? V rádiu snad chyba nebude, spíš že zatekla voda do zesilovače pokud tam je. Rozdělej to "vajíčko", očisti dosedací plochu a mělo by to hrát. Měl jsem to samé. Citovat
Drtikoll Odesláno 13. únor 2015 Odesláno 13. únor 2015 Ahoj, a jak rozdělám to zadní vnitřní světlo? Díky. Citovat
pecino Odesláno 14. únor 2015 Odesláno 14. únor 2015 (upraveno) Tak spodek antény sundán a zjistil jsem že zesilovač uvnitř je a vypadá že do něj voda nezatekla. Nicméně napájení do něj jde ale pokud ho odpojuji tak se nemění příjem, takže asi bude vadný ten zesilovač. Vyčištění nepomohlo. To: Drtikoll - zadní světlo jen vyloupneš pomocí většího šroubováku, ale budeš muset sundat ten horní tapec po sundání dvou šedých špuntů a lemovky aby ses dostal ke konektorům, jsou totiž připevněné ke karoserii. Upraveno 14. únor 2015 uživatelem pecino Citovat
Denys_SVK Odesláno 14. únor 2015 Odesláno 14. únor 2015 Zdravím, kde nájdem v 406 zosilovac? Tiež taký istý problém so stanicami Odoslané z LT26i pomocou Tapatalku Citovat
pecino Odesláno 14. únor 2015 Odesláno 14. únor 2015 zkus rozebrat ten spodek antény, nikde jinde asi nebude. Pokud do antény půjdou dva dráty tak tam bude zesilovač, jeden bude koax a druhý napájení. A nebo jak píšou výše vyčistit konektory. Citovat
307rg Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 si si istý že nemá zosik?, si to dosť dobre neviem predstaviť aký by to malo príjem ale fakt je že neviem... ale viem isto, že zosilovač nepotrebuje dva vodiče, vystačí mu v pohode jeden koaxiál po ktorom môže ísť aj napájanie 12V, mnoho aut to tak má, samozrejme to napájanie musí ísť do koaxiálu cez špeciálnu tzv. napájaciu výhybku ešte raz opakujem, že neviem ako to má 406 tak možno sa ozve niekto, kto o tom vie alebo sa Denys_SVK naučí používať funkciu "hľadanie" tu na fóre, určite sa dopracuje k informácii ktorú potrebuje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.