Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

To by byl špatnej přístup do sprcháče přes ta umyvadla.

Něco jsem sesmolil, jak bych si to asi uspořádal já. S tím, že by šli přesunout dveře koupelny. Případně je prohodit s umyvadlem a pračkou, ale to už by bylo složitější vůči odpadu.

Sprcháč bych dal vykachlovanej s odtokovou mřížkou a zástěnu viz. obrázek (máme to tak i u nás a spokojenost).

post-572-0-06980900-1433578955_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Mě se více zamlouvá ta odtokovka a zbytek dlažba. Je to flexibilnější. Vaničku bych dal třebas do rohu, ale takhle v nice si myslím, že odtokovka nebo jen gule je lepší řešení.

Odesláno

Dlažba + obklady, to je samozřejmost. 

To Dave_k: Ta stěna kam jsi přesunul dveře odděluje kuchyň s obývákem a je to panel (beton) To se mi tedy řezat opravdu nechce. Ještě to do dokreslím aby bylo vidět návaznosti.

Ten obloukový sprcháč jsem volil právě kvůli umístění umyvadla. Ten průchod je tam opravdu tzv. "knop", ale vejde se.

Nejsem architekt a finální (optickou)  představu mám opravdu jen velice mlhavou. Takže mám po ruce metr abych si uvědomil, kolik prostoru je třeba 50cm (projdu/neprojdu) :bojim 

Tak lovím rozumy kde se dá a tady na fóru je to prostě prima. :D 

Odesláno (upraveno)

V případě, že jde hnout alespoň se dveřma do koupelny v té samé zdi bych to řešil takto.

Umyvadlo by bylo zápustné v jednolité desce, která by kryla i pračku.

Do tak malé koupelny je dvouumyvadlo nesmysl.

V kuchyni ještě prohodit dřez s myčkou, aby se zvětšila plocha kolem sporáku. Nebo to nechat a vedle lednice vrazit třeba mikrovlnku.

P.S. průchozí prostor menší jak 60cm je špatně.

post-572-0-94576000-1433605745_thumb.jpg

Odesláno

To Tvoje řešení se "Zděným" sprchovým koutem se mi hodně líbí, ale zatím nemám žádné vyjádření zadavatele. 

Trochu jsem dokreslil tu mojí malůvku. S těmi dveřmi do koupelnu se hnout dá - bude to nová příčka. Původní je umakart a komplet půjde do pryč.

Je to moc věcí do mrňavého prostoru. Už vidím jak mě bude zedník a "vodník" milovat. Elektrika je na mě a vyrážku z toho mám už teď. A to si ještě vymyslel stropní podhledy s bodovkami. Obrázek pro ilustraci je v příloze.

Pračku jsem vrátil zpět ke stoupačce už kvůli přívodu vody a odpadu.

A na celou tuhle srandu máme 14 dní.

post-19069-0-60058100-1433611285_thumb.j

post-19069-0-22728500-1433611341_thumb.j

post-19069-0-21290800-1433611367_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Jen k té vaně s panelem.

Jak chce nasazovat ten panel, když je zpoloviny na zdi? A zároveň jej pro případnou opravu vyndavat. S tím je spojen přechod na zeď, aby voda nezatékala (při používání jako sprcha) mezi panelem a zdí a netvořila se tam plíseň. :myslim  Jak koukám tak koukám u ravaku ta Rosa II je jen v šíři 1050mm. Ty tam máš 950mm (obklady sežerou minimálně 2x 5mm). :myslim O té šikmině, kterou bude pucovat asi jen kartáčkem na zuby už raději ani nepíšu.

Kam chce umístit baterii pro napouštění vany, aby se nemusel natahovat na druhou stranu? Pokud bude vrtat do vany, většinou končí záruka.

P.S. Papír snese hodně věcí, ale praktická stránka je kolikrát úplně někde jinde.

Odesláno

To barenst: "Dohled"??? nerozumím. Pokud máš na mysli "Podhled" tak ano v koupelně i na WC.

Nicméně tohle je už definitivně finální verze dle požadavků zadavatele. Nad vanou si ještě vymyslel NIKY (viz ilustrační foto).Teď už jen řeším problém, zda zvednout podlahu na 10-tku YTONG a vodu, odpady a plyn táhnout raději podlahou. Nebo vyfrézovat drážky do zdi. Ale to už mi snad poradí "Vodník" Pokud zvednu podlahu a počítám i s podhledem, tak se celková světlá výška místností zmenší na 2.3m a to by snad neměl být problém. 

post-19069-0-93870800-1433751573_thumb.j

post-19069-0-89100200-1433751596_thumb.j

Odesláno (upraveno)

S podlahou se netrap. Tohle se v pohodě do zdi schová (voda je 20mm+izolace a odpad je 50mm). Kor když je 20cm široká. ;) Jen si holt chvilu počká než doteče teplá k umyvadlu (to už by jedině vyřešilo prohození pračky s umyvadlem).

To Tě instalatér spíš pošle k šípku s tou vanou a jejím usazením.

Vím o čem píšu, jelikož to dělám. ;)

P.S. Koukám, že jsi oproti prvnímu plánku zúžil stoupačku o 10cm. Bude to reálné?

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem :)

Začínáme s rekonstrukcí koupelny v rodinném domku a práce provede z časových důvodů firma. Zajímá mě váš názor na podkladní omítku pod obklady. Ty teď budou mnohem vyšší než původní. Otázka dopředu zní - osekat vše a znovu nahodit (zdá se, že se do toho firmě zrovna nechce) nebo jen starou vápennou omítku zarovnat a penetrovat?

U výstavby nové koupelny jsem byl několikrát, ale rekonstrukce...

Upraveno uživatelem parizov
Odesláno (upraveno)

Záleží, jak tam drží ta původní omítka. Ideál je to omlátit na zeď a znovu. Ale chápu firmu, že se jí do toho nechce, protože zdi určitě nebudou rovné a budou to dorovnávat - já takhle rovnal 4 cm, nahazoval jsem natřikrát. :D 

A když i ta původní omítka nebude rovná a budou mít křivě kachle, prostě řeknou, že podklad nebyl rovný a oni ho už lepidlem nedorovnají. Pro ně prostě pohodlnější. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

Taky jsem to dělal a ručně,firma je na to vybavená, trval bych na tom,sundat starý a znova rovnat, však jsou za to placený 

Odesláno z Samsung J 5

Odesláno (upraveno)

Známej rovnal křivý zdi sádrokartonem do vlhka. Prostě ho přilepil na omlácenou zeď a obklady byly jako když střelí. Rychlé a ne moc finančně náročné.

Samozřejmě před tím už byla hotová hrubá voda, odpad a elektrika.

Odesláno

Asi taky řešení, jen o tom není nikde dost referencí a udělat to rovně na křivou stěnu.... Myslím, že i takovou variantu tu nadhodili, ale to se mi taky zrovna dvakrát nelíbí. Mám špatnou zkušenost z vedlejší komory. Tam byla stěna zesílená heraklitem a když se hodně bouchlo dveřma, odpadl skoro celý sloupec obkládaček [emoji4]. Pravda, byly tehdy ještě na buchty...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...