Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Oddie - to sis tedy užil. Ale jinak je tady perfektně vidět, že co panelák, to unikát. Většinou to fungovalo tak, že přímo pří výrobě panelů se dráty zalily a až na místě stavby se provádělo propojování. Bohužel ne vždy se na panelárně trefili a dráty vycházely na jiném místě = provizorní propojení = problém, ale to už nikoho netrápilo podle pravidla "Po nás potopa" Světla svítí, zásuvky fungují tak co řešit. Co na tom, že za rok (někdy i dříve) nejdou zásuvky v půlce bytu. Hledáš příčinu a ejhle - pod linem v kuchyni natažený PEN CY drát do krabice na chodbě, kde byl upálený - nějak neunesl celkovou zátěž.

I umístění jističů bylo "Každý pes jiná ves" - někde přímo v bytě nad dveřmi nebo na jádře, jinde na chodbě v OCEPU. Najít krabičku = detektivka.

Přestavba je dobrá věc, ale není to žádná sranda.

Odesláno

Trochu jsem to ještě zkouknul a omlouvám se za menší mystifikaci, ty tři dráty k sousedovi jsou především 2 přívody k jádrům. Ten byt je dvougenerační a do každého jádra vedl jeden samostatný přívod, jako že pro koupelnu, záchod atd. A teprve ten třetí drát je světlo v předsíni. Co na fotce vidět není je hlavní přívod do sousedova bytu (od elměru k jističům), který se nám málem podařilo přeseknout. Jinak jsou ostatní přívody ke světlům (resp. byly) taženy naší podlahou ke krabici na zdi (u podlahy), která byla vždy proti spirolům, odtud svislým panelem nahoru a dále ke světlu. Já jsem to přesekal tak, že nahoru vede kabel ke světlu vždycky v rohu (spárou), u stropu taky v rohu (spárou) až ke spirolům se světly a dále tudy. Vymyslet to byla docela legrace, ale dá se. Kolega dělal taky rekonstrukci paneláku, drážky v podlaze řezal drážkovačem a sousedovi pod sebou ušmik celkem 3 světla :)

• O 3 týdny později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Měl bych ještě jednu prosbu. Našel jsem půdorys panelového domu, ve kterém kupuji byt kde bude probíhat rekonstrukce. Jedná se o byč č.4

Zajímalo by mě, zda někdo z pamětníků nepozná typ panelového domu. Zajímá mě to z důvodu vedení původní elektroinstalace

Jádro by mělo být typ B3 průchozí.

Kolaudace byla cca 1976

post-21906-0-38823700-1423993615_thumb.j

post-21906-0-01324300-1423993820_thumb.j

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak se teď opět chystám na rekonstrukci či spíše přestavbu bytového jádra - standard panelák z 80-tých let umakart - zatím jsem jen namaloval projekt. Skutečnost postupně přidám. 

post-19069-0-36691300-1433420993_thumb.j

Odesláno

Bude - to je ta nepopsaná rohová skříňka dole vpravo. Zatím ještě není vybrán přesný typ takže je to bez rozměrů a popisu. Ostatní už je z 80% nakoupeno a tudíž má i přesné umístění.

Odesláno (upraveno)

Nevypadá to zle, ale to sešikmení vany do rohu...... :myslim  To Tě bude obkladač milovat. Udělal bych tam sprcháč. Zrcadlo nad rohovým umyvadlem taky nic moc. Umyvadlo bych dal vedle vany a do toho rohu pračku+sušičku (do budoucna). Radiátor místo pračky.

V kuchyni bych prohodil dřez s myčkou, tu zásuvkovou skříňku posunul k lednici a vrazil do ní odpaďák.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

No a je to tady. Dík za postřehy Dave. To je přesně to o co mi jde. Víc hlav víc ví a nápadům se meze nekladou. Jdu to překreslit ať mám alespoň plošnou představu. S tou vanou už ale nehnu. :(

Odesláno (upraveno)

A co tu vanu přizdít tak, aby to zešikmení zmizelo?
Viz červená čára

P.S. Ale řeknu Ti ve vaně takhle mezi 3 zdma bych se trochu bál. :D

post-572-0-65205500-1433441276_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

S tou vanou bohužel nehnu. Je jednoznačné přání uživatele bytu. Buď vanu i sprcháč (když se vejde) nebo jen vanu. 

To obezdění asi moc nepřichází v úvahu - nedostal bych se k odpadu v případě potřeby (vyčistit sifon a pod) A vana má z boku laminátové krytí. 

Odesláno

Na to laminátový krytí se vy..... (pokud jsi jej už nekoupil). Normálně to obezdi a oblož (mozaika ideál). V podezdívce se nechá otvor a jeden kachel se dá na magnety a zaspáruje silikonem. Pro případ opravy jen obřízneš silikon a kachel vyndáš. Obkladači to znají. ;)

Hlavně ať odpad nedopojují tím "husím krkem". Dříve nebo později jde do kytek a sousedi pak mají mokrý strop.

Odesláno (upraveno)

No zatím to koupené není, ale i tak, ten plastový kryt je součástí. Použít či nepoužít je už na jeho volbě. Nicméně se ho stejně ještě pokusím ukecat na sprcháč. A "Husí krk" k odpadu - s tím jsem se vypekl jen jednou.

Domaluji došlé nápady a dám to zase sem. A díky za rady a nápady.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

Většina van jde kupovat sólo bez panelu a ten je třeba za příplatek. :myslim Pár jsem jich montoval a dost jsem slyšel od lidí, že podruhý by si jej už nedávali nebo ho vyhodili a nechali přizdít a obložit. Asi záleží i na výrobci. Stejně jako u sprchových koutů a zástěn.

Co je to za vanu?

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to trochu poupravil.

Jen nevím zda projde ten sprcháč. Pri nejhorším se zkrátí umyvadlo jen na jedno.

post-19069-0-18212800-1433538110_thumb.j

Upraveno uživatelem FrantaCV

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...