oddie Odesláno 28. leden 2015 Odesláno 28. leden 2015 Nenajdeš, jsou zalité v betonu. Tady máš malý příklad: http://www.peugeot-club.com/topic/87397-stripky-z-rekonstrukceřípky-z-rekonstrukce/?p=1442201 Ty tři hliníkové dvoulinky v popředí jsou sousedovy dráty ke světlům. Vedle nich bylo dalších asi 10 dvoulinek k našim zásuvkám, které jsem vystříhal, když jsem dělal elektriku komplet novou. Citovat
FrantaCV Odesláno 29. leden 2015 Odesláno 29. leden 2015 Oddie - to sis tedy užil. Ale jinak je tady perfektně vidět, že co panelák, to unikát. Většinou to fungovalo tak, že přímo pří výrobě panelů se dráty zalily a až na místě stavby se provádělo propojování. Bohužel ne vždy se na panelárně trefili a dráty vycházely na jiném místě = provizorní propojení = problém, ale to už nikoho netrápilo podle pravidla "Po nás potopa" Světla svítí, zásuvky fungují tak co řešit. Co na tom, že za rok (někdy i dříve) nejdou zásuvky v půlce bytu. Hledáš příčinu a ejhle - pod linem v kuchyni natažený PEN CY drát do krabice na chodbě, kde byl upálený - nějak neunesl celkovou zátěž. I umístění jističů bylo "Každý pes jiná ves" - někde přímo v bytě nad dveřmi nebo na jádře, jinde na chodbě v OCEPU. Najít krabičku = detektivka. Přestavba je dobrá věc, ale není to žádná sranda. Citovat
oddie Odesláno 29. leden 2015 Odesláno 29. leden 2015 Trochu jsem to ještě zkouknul a omlouvám se za menší mystifikaci, ty tři dráty k sousedovi jsou především 2 přívody k jádrům. Ten byt je dvougenerační a do každého jádra vedl jeden samostatný přívod, jako že pro koupelnu, záchod atd. A teprve ten třetí drát je světlo v předsíni. Co na fotce vidět není je hlavní přívod do sousedova bytu (od elměru k jističům), který se nám málem podařilo přeseknout. Jinak jsou ostatní přívody ke světlům (resp. byly) taženy naší podlahou ke krabici na zdi (u podlahy), která byla vždy proti spirolům, odtud svislým panelem nahoru a dále ke světlu. Já jsem to přesekal tak, že nahoru vede kabel ke světlu vždycky v rohu (spárou), u stropu taky v rohu (spárou) až ke spirolům se světly a dále tudy. Vymyslet to byla docela legrace, ale dá se. Kolega dělal taky rekonstrukci paneláku, drážky v podlaze řezal drážkovačem a sousedovi pod sebou ušmik celkem 3 světla Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. únor 2015 Odesláno 15. únor 2015 (upraveno) Měl bych ještě jednu prosbu. Našel jsem půdorys panelového domu, ve kterém kupuji byt kde bude probíhat rekonstrukce. Jedná se o byč č.4 Zajímalo by mě, zda někdo z pamětníků nepozná typ panelového domu. Zajímá mě to z důvodu vedení původní elektroinstalace Jádro by mělo být typ B3 průchozí. Kolaudace byla cca 1976 Upraveno 15. únor 2015 uživatelem Chozeluizskuner Citovat
Guest servisman Odesláno 15. únor 2015 Odesláno 15. únor 2015 poslal jsem ti SZ zde to nechci rozebírat je toho více. Citovat
JIMI 07 Odesláno 9. březen 2015 Odesláno 9. březen 2015 nebylo to náhodou na digestoř nebo nějaké centrální odsávání? co jinýho Citovat
FrantaCV Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Tak se teď opět chystám na rekonstrukci či spíše přestavbu bytového jádra - standard panelák z 80-tých let umakart - zatím jsem jen namaloval projekt. Skutečnost postupně přidám. Citovat
MJSytic Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Projekt dobrej, ale v koupelně umyvadlo nebude? Citovat
FrantaCV Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Bude - to je ta nepopsaná rohová skříňka dole vpravo. Zatím ještě není vybrán přesný typ takže je to bez rozměrů a popisu. Ostatní už je z 80% nakoupeno a tudíž má i přesné umístění. Citovat
Dave_k Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 (upraveno) Nevypadá to zle, ale to sešikmení vany do rohu...... To Tě bude obkladač milovat. Udělal bych tam sprcháč. Zrcadlo nad rohovým umyvadlem taky nic moc. Umyvadlo bych dal vedle vany a do toho rohu pračku+sušičku (do budoucna). Radiátor místo pračky. V kuchyni bych prohodil dřez s myčkou, tu zásuvkovou skříňku posunul k lednici a vrazil do ní odpaďák. Upraveno 4. červen 2015 uživatelem Dave_k Citovat
FrantaCV Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 No a je to tady. Dík za postřehy Dave. To je přesně to o co mi jde. Víc hlav víc ví a nápadům se meze nekladou. Jdu to překreslit ať mám alespoň plošnou představu. S tou vanou už ale nehnu. Citovat
Dave_k Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 (upraveno) A co tu vanu přizdít tak, aby to zešikmení zmizelo?Viz červená čára P.S. Ale řeknu Ti ve vaně takhle mezi 3 zdma bych se trochu bál. Upraveno 4. červen 2015 uživatelem Dave_k Citovat
Béďa Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Dave má pravdu, tam by byl sprcháč jak vyšitej! Vana je v této verzi už final nebo ještě rozmýšlíte? Citovat
FrantaCV Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 S tou vanou bohužel nehnu. Je jednoznačné přání uživatele bytu. Buď vanu i sprcháč (když se vejde) nebo jen vanu. To obezdění asi moc nepřichází v úvahu - nedostal bych se k odpadu v případě potřeby (vyčistit sifon a pod) A vana má z boku laminátové krytí. Citovat
Dave_k Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Na to laminátový krytí se vy..... (pokud jsi jej už nekoupil). Normálně to obezdi a oblož (mozaika ideál). V podezdívce se nechá otvor a jeden kachel se dá na magnety a zaspáruje silikonem. Pro případ opravy jen obřízneš silikon a kachel vyndáš. Obkladači to znají. Hlavně ať odpad nedopojují tím "husím krkem". Dříve nebo později jde do kytek a sousedi pak mají mokrý strop. Citovat
FrantaCV Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 (upraveno) No zatím to koupené není, ale i tak, ten plastový kryt je součástí. Použít či nepoužít je už na jeho volbě. Nicméně se ho stejně ještě pokusím ukecat na sprcháč. A "Husí krk" k odpadu - s tím jsem se vypekl jen jednou. Domaluji došlé nápady a dám to zase sem. A díky za rady a nápady. Upraveno 5. červen 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Dave_k Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Většina van jde kupovat sólo bez panelu a ten je třeba za příplatek. Pár jsem jich montoval a dost jsem slyšel od lidí, že podruhý by si jej už nedávali nebo ho vyhodili a nechali přizdít a obložit. Asi záleží i na výrobci. Stejně jako u sprchových koutů a zástěn. Co je to za vanu? Citovat
Péťa Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Rosa je klasika, taky ji mám. Plastový panel nebyl součástí, já ji mám obezděnou. Opravdu ho nedávej, udělej to, jak popisoval Dave tady. Citovat
FrantaCV Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 (upraveno) Tak jsem to trochu poupravil. Jen nevím zda projde ten sprcháč. Pri nejhorším se zkrátí umyvadlo jen na jedno. Upraveno 5. červen 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.