Hanes20 Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 zdravím chtěl bych se zeptat jak se mi to projeví na vyplatě kolik mi sleví na daních a co je pro nás lepší čekáme s přitelkyní prcka a přemýšlíme jestli se vzit před porodem nebo po a jak by to pro nás bylo lepší každá koruna dobrá nějak to na netu nemužu dohledat :myslim Citovat
ozzy56 Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 odpovím jinak--co vím, tak se mladí často neberou i proto, že v případě problémů s prací, bytem atd.,dostávají více peněz od státu, když žijí jen na hromádce..., nedávno byl o tom obsáhlý článek na Novinkách, dítěti dát jméno po otci, protože se jednou asi vezmete... [upravil dne 15/1/14 19:30 od ozzy56] Citovat
MilanF1 Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 Bydlíte spolu? Pokud ne, může být žena samoživitelkou ... více se k tomu vyjadřovat nebudu, byl by to příliš zaujatý komentář ... Citovat
agresssor Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 na vejplatě se ti to projeví po narozeni ditete a je to kolem 1000 kč. Potrebujes rodny list ditete, a potvrzeni od mlady z prace ze nenarokuje slevu na dani ona. Jinak jestli tu tvrdis ze potrebujes kazdou korunu tak neres svatbu protoze at chces nebo ne stejne nejakou kackut ti smlsne. Jmeno po otci mit nemusi je to na dohode rodicu, v pripade ze bude mit po tobe jdete na matriku kde podepisete papiry o priznani otcovstvi a ze prcek bude uzivat tve prijmeni. Zarizoval sem to vse cca mesic zpet kdyby neco ptej se..... Citovat
agresssor Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 Bydlíte spolu? Pokud ne, může být žena samoživitelkou ... více se k tomu vyjadřovat nebudu, byl by to příliš zaujatý komentář ... Na to aby dosahla na dalsi prispevky jako na bydleni apod jsou desny normy pokud on vydelava a ona ma taky nejaky prijem tak nehrozi aby to dostali. Jinak prispevek mas pokud zijou z toho minima a pripadne bydlej s rodicema v byte 2+kk nebo tak.... Proste pro normalniho cloveka to je nerealny.... Citovat
Hanes20 Odesláno 15. leden 2014 Autor Odesláno 15. leden 2014 No jako zatím jsme u rodiču od přitelkyně ale nez se to narodí cca 6 měsícu tak se nastehujem zatim do pronájmu mame danou žadost na městsky byt ja nechcem se kazdej jmenovat jinak šlo by jen o to vzit se na uřadě já mám práci v poho a přitelkyně je na nemocenske protože má rizikový těhotenství Citovat
agresssor Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 Jako jde to vzit se na urade je to mam dojem do 5000kc. No tak pokud ty vydelavas a ona taky neco pobira nemate narok na prispevek na bydleni. Citovat
Hanes20 Odesláno 15. leden 2014 Autor Odesláno 15. leden 2014 já vydělávam a ona taky má kazdej mesicne nejakou nemocenskou ja jen jestli je to jedno jestli se vezmeme tedkom nebo pak nechci aby šla k doktorovi a ditě by bylo jinak a matka taky chci aby jsme byly rodina a aby jsme se jmenovaly všichni tři stejně Citovat
agresssor Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 to je na vas jak se rozhodnete dan na dite bude porad stejna..... Citovat
Hanes20 Odesláno 15. leden 2014 Autor Odesláno 15. leden 2014 aha no to je jasný no mám v práci dobrou učetní tak mi pak řekne co a jak jak se to narodí Citovat
Péťa Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 S Martinou máme dvojčata, bydlíme společně v mém ( ) domě, nejsme oddáni. Když má stát něco platit (slevit), tak nás sečte dohromady a pak nedá nic. Když bylo dřív společné zdanění, tak nám to neumožnil, protože jsme nebyli oddáni. Vždy to dělají tak, jak je pro stát výhodnější. Teda, pokud nejste menšina. Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 jde mu asi o roční zučtování daně a slevu na manželku,pokud budete oddani a máš nějaký pruměrný plat...tak ti v březnu vrátí cca 25 000Kč,manželky příjem nesmíbýt větší než 68 000Kř/rok;) Citovat
Sagic Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 Na výplatě se ti objeví měsíčně sleva na dítě 1117Kč. Při ročním vyúčtování daně ti mohou slevit 24 840kč, ale: Roční zůčtování se počítá zpětně. Letos bude za rok 2013. Nesmí být v předešlém roce větší příjem než 68 000Kč. Do příjmu se nepočítá rodičovský příspěvek. Vše ostatní ano. Pokud budete mít mimčo někdy v červnu 2014, tak potom běží ještě mateřská 28 týdnů, takže bude v roce 2014 přítelkyně (manželka) na rodičáku asi jen 1 měsíc. Pokud za těch 11 předešlých měsíců bude mít příjem větší než 68 000kč, pak v roce 2015 nebudeš uplatňovat slevu na dani za manželku 24 840Kč a budeš ji uplatňovat až další rok (opět nesmí mít příjem, vedlejšák, atd větší než těch 68 000Kč). [upravil dne 15/1/14 18:10 od Sagic] Citovat
Hanes20 Odesláno 15. leden 2014 Autor Odesláno 15. leden 2014 jo díky ale jak to pozoruju tak to tam na hoře zase nejak změněj atd když už není ani porodný Citovat
Sagic Odesláno 15. leden 2014 Odesláno 15. leden 2014 Porodný je na první dítě do 2,4 násobku životního minima, ale má se to měnit. Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. leden 2014 Odesláno 16. leden 2014 zdravím chtěl bych se zeptat jak se mi to projeví na vyplatě kolik mi sleví na daních a co je pro nás lepší čekáme s přitelkyní prcka a přemýšlíme jestli se vzit před porodem nebo po a jak by to pro nás bylo lepší každá koruna dobrá nějak to na netu nemužu dohledat :myslim A BERES SI JI Z LASKY NEBO PRO PENIZE??????? Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. leden 2014 Odesláno 16. leden 2014 Porodný je na první dítě do 2,4 násobku životního minima, ale má se to měnit. my dostali jako vzdy hovno..... Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 16. leden 2014 Odesláno 16. leden 2014 :-) bere s ji z daňových důvodů :-) Citovat
Dano406 Odesláno 16. leden 2014 Odesláno 16. leden 2014 Nějak mi uniká smysl tvého dotazu.Píšeš,že chcete žít jak rodina pod jedním jménem tak ti nic jiného nezbude než si odbýt svadbu,nebo ať si tvoje přítulkyně nechá změnit na úřadě jméno,možná to bude nejlevnější varianta. V každém případě si to pořádně propočítej Citovat
oddie Odesláno 16. leden 2014 Odesláno 16. leden 2014 Porodný je na první dítě do 2,4 násobku životního minima, ale má se to měnit. my dostali jako vzdy hovno..... My dostali na první, páč se narodilo dřív, termín byl až po novém roce, kdy by podle nových pravidel nebylo nic, tak nám to dal jako dárek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.