Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dojmy: zatím bez problémů, mechanik říkal že to ani nepoznám, prej max. když strčím ruku na palubovku,tak tam budou cítit vyšší vibrace,ale hlučnost a chod mi prostě připadá jako když jsem tam měl dvouhmotu

Odesláno

Treba sa obalit trpezlivostou. Ale mozno iba ja mam taky pocit kedze som daval na repas aj turbo, ku ktoremu bol dobry pristup bez prevodovky. Ja som to robil v spartanskych podmienkach s vypodlozenym autom na 40cm. Co ma potrapilo-bola zadna spodna opierka prevodovky. Chcel som ju dat uplne dole, aby mi pripadne potom neprekazala. Kedze drzi na prevodovke na dvoch zavitovych kolikoch cez ktore(hlavne spodny) nie a nie prejst, pomohol som si jeho skratenim. Mozno niekto iny ma lepsi postup.

Dojmy: su tu popisane a mozno iba suhlasit. Co sa tyka ceny - to je uz ina uroven a tiez je to tu popisane. Ale vzdy je lepsie mat jednohmotu ako cvrlikajuco-vibrujucu dvojhmotu. Moje usi to teda dost lepsie znasaju.:);)

Odesláno

U PSA je to lepší, ale např. u koncernu na 1.9 TDi 77kW náhrada za pevnej setrvák už roztrhla klikovku na čtyřech motorech...bylo to myslím v posledním vydání Světu Motorů special DIESEL...a to ti borci měli cca 40.000 - 60.000 km po výměně spojky se setrvákem...

Odesláno

Ahoj mám dva roky jednohmotu v 79kw 307sw a litujem od prvního dne co jsem odjížděl ze servisu(a to mě poradil technik, že to prodává jako náhradu peugeot) :P . Auto se změnilo v kostitřas. Jezdit se stím dá ale je to hrůza nebýt to taková pálka(cena plus práce) tak koupím alespoň setrvačník a vyměním to zpět.

Odesláno

Mě právě mechanik říkal, že se to bude třást a že to je hrozné, ale zas jsem na netu a tady na forku četl vesměs pozitivní reakce, tak jsem si říkal, jestli to třeba není postupem výměny.... že to někdo udělá špatně a pak se to třese... je přece divné, že u jednoho \"je to stejné jako dvouhmota\" a u druhého \"se auto změnilo v kostitřas\"... A nebo potom ještě výrobcem, ale to si nemyslím... já mám vyhlédnutou jednohmotu od LUKu... co tam máte vy?

Odesláno
Ahoj mám dva roky jednohmotu v 79kw 307sw a litujem od prvního dne co jsem odjížděl ze servisu(a to mě poradil technik, že to prodává jako náhradu peugeot) :P . Auto se změnilo v kostitřas. Jezdit se stím dá ale je to hrůza nebýt to taková pálka(cena plus práce) tak koupím alespoň setrvačník a vyměním to zpět.

A kde ti to měnili?

Odesláno
Mě právě mechanik říkal, že se to bude třást a že to je hrozné, ale zas jsem na netu a tady na forku četl vesměs pozitivní reakce, tak jsem si říkal, jestli to třeba není postupem výměny.... že to někdo udělá špatně a pak se to třese... je přece divné, že u jednoho \"je to stejné jako dvouhmota\" a u druhého \"se auto změnilo v kostitřas\"... A nebo potom ještě výrobcem, ale to si nemyslím... já mám vyhlédnutou jednohmotu od LUKu... co tam máte vy?

Ne, není to postupem, a není to ani ve snu stejné. To akorát někteří to prostě nepoznají, i když je ten rozdíl šílený.

Odesláno

zdravim,tiez teraz riesim co dalej. Na 1 a 2 mi auto popiskuje a hlavne ked vypnem motor,tak dost, vraj spojka v haji...Nestacilo by vymenit len zotrvacnik? Ci to je drahe aj tak? Lebo pred 3 rokmi, najete tak do 30k km, som menil komplet 2-hmotu,vsetko co bolo treba, vyslo ma to na 1000 € a uz to mam znova menit? :grr Alebo co by ste poradili? Da sa prip. s tym jazdit,ci moze sa stat, ze to poskodi motor? Lebo na dalsiu vymenu nemam, este som nesplatil tu spojku predtym :(

Odesláno

Tem zotrvačník je na tom asi najdrahší,ale žeby odišiel po 30tis.?To jazdíš furmulu?

Odesláno

Nedavno mi tvrdil majitel moji puvodni 406 ze musi koupit spojkovou sadu, ja tvrdil, ze je to nesmysl protoze jsem ji menil pred prodejem. Koupil tedy sadu se setrvacnikem, ale puvodni servis nemel cas. Doporucil jsem mu jiny a ten vymenil spojkovy valecek a vyrizeno...

Odesláno

Pridam moj nazor na jednohmotu, mozno pomoze ;) Mam 307SW 2.0HDI 79KW r.v2003.. Po kupe auta mi odislo tesnenie pod hlavou a zarovno aj spojka.. Bol som nuteny tam dat najlacnejsiu sadu jednohmoty od vyrobcu LUK.. Nakolko som pedant a vsetko musi byt na 100 %, prvy mesiac po vymene som bol strasne nervozny z toho a auto trocha vibrovalo.. Lenze tie mierne vibracie casom sadli, vazne! Nieviem ako kde a preco, ale do teraz uz rok jazdim vysmiaty. Skoro ziadne vibracie, akurat auto nema rado väcsie podtacanie motora.. Este priklad, viezol som kolegu co jazdi na svojej Audi A3, a ked mi vravel ze ako fajne a ticho mi ide auto, od vtedy som aj zabudol ze mam jednohmotu :D

p.s aspon viem ze ta spojka prezije aj auto a jazdim 1000km cesty :papa

Odesláno

Dark, a co je to vacsie podtacanie motora? Pod 1400 otacok,ci ako? Lebo obcas,ked viem ze je to kratkodobe,tak nepodradujem,mam tych 1400 a hned pridavam,napr. pri dobiehani odbocujuceho auta. Na tu sekundu- dve sa mi nechce preradovat ;)

[upravil dne 22/8/14 21:31 od kocurik]

Odesláno

Milujem spojenie \"podtacanie motora\". Kde zacina ta hranica podtacania a ako sa s tym vysporiadat v pomaly iducich kolonach? Poznam nove auto s 30tis km a zotrvacnik na vymenu. Peugeot a mozno nie len on ma s tymto komponnetom proste problem co je cena za zvyseny komfort chodu motora.

Odesláno

to kocurik : presne ako si napisal, nechce sa mi podradzovat ked to je len kratkodobe a jednohmote to nevonia... ale nieje to nic extra

to vlado-.m : niesom odbornik, snazil som sa len opisat spravanie sa jednohmoty na mojom aute.. a si myslim ze toto FORUM MA SLUZIT AJ AMATEROM aby si pomohli

to koblih69 : :bojim:myslim:super:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...