gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Jaký je váš názor na tento nápad? http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/257052-policie-chce-po-vaznejsi-nehode-hned-odebirat-technicke-prukazy/ Podle mě by to smysl dávat mohlo Citovat
Sagic Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 No nevím.. Odeberou techničák, necháš opravit a kvalitu opravy posoudí na STK? Tam neříkají, že vyloženě musí opravit autorizák nebo jo? Viděl jsem to v televizi a znova na to nekoukal. Jinak reklamu si autorizák škody udělal, to jo. [upravil dne 5/1/14 22:28 od Sagic] Citovat
JendaB Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Smysl by to mohlo dávat v ideálním světě. Když vemu v potaz to že se dnes dá sehnat technická bokem aniž by auto jelo na stanici technické kontroly, tak si nemyslím že by to mělo větší smysl. Citovat
Edison Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Já na tom nevidim nic špatnýho, aby TS posoudil někdo kompetentní a nezávislý. Spíš jde o to, při jak velkých nehodách toto vyžadovat. I při pouhém sjetí do pangejtu se může něco poškodit. A ne malýho... Třeba řízení, náprava... To jsou dost závažné věci. Přitom z místa lze odjet \"v pohodě\". Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Jako třeba po takovýhle nehodě bych klidně kontrolu na STK před opětovným uvedením do provozu chtěl -http://www.pozary.cz/clanek/75013-krajske-operacni-stredisko-vyslalo-jednotku-profesionalnich/ A nikde není napsáno že je potřeba opravovat v autorizáku. Spíš bych od toho očekával že se vymítí takový ty opravy po nehodě kdy to opraví pouze na oko a pak to prodají do bazaru... Citovat
Fusion Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Bych chtěl vidět, kterej autorizák umí takto opravovat třeba 10 let starý auta, když ani oprava součástek nepřipadá v úvahu a většina servisů posílá opravy motorů, převodovek, laků atd. jinam. Pak by mě zajímalo jak by se opravovalo třeba naše 530d, který mělo pohnutý zadní kolo a štrejchlou štvtku a autorizák chtěl za opravu 350tis., když reálná cena prodeje by byla 270, a měl by to platit viník bez hav. pojištění. * s tím autorizákem to říkali v televizi v tom smyslu, že nikdo jinej to tak neumí opravit [upravil dne 5/1/2014 22:38 od Fusion] Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Ale nikde tam není napsáno že musí opravovat autorizák. Pouze jde o to aby se to opravilo pořádně a ne jen na oko.. Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Dalo by se vyhnout třeba tomuhle: http://www.autoweb.cz/nesednete-na-lep-podvodnikum-s-ojetinami-po-bouracce/ Citovat
Fusion Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Ale na sestrojeným, nalakovaným autě nemáš šanci rozdíl poznat. Sami tam říkali, že se to ukáže až při nehodách. Jak by pak STK hodnotilo, jestli je to udělaný dobře? Rozebrat interiér a měřit tloušťky plechů? Pokud sem to pochopil správně (protože sem u toho něco dělal) tak autorizák je \"záruka\" toho, že je to udělaný správně. [upravil dne 5/1/2014 22:42 od Fusion] Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 A co třeba tak že by STK měla přístup k fotkám od PČR jak vypadalo vozidlo po nehodě a neříkej mi že když to servis nekvalitně opraví tak že to neuvidí, když ví kam koukat Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Ale nikde tam není napsáno že musí opravovat autorizák. Pouze jde o to aby se to opravilo pořádně a ne jen na oko.. no napsáno, nebo přímo řečeno to tam není, ale ta reklama opravy v autorizáku škodovky snad směřuje jasně--auto vám opraví kvalitně jen tam, kde se opravuje podle technologie oprav výrobce vozu, jen tam můžete případně cokoliv reklamovat atd., to je snad z toho videa jasné, né? [upravil dne 6/1/14 11:50 od ozzy56] Citovat
Medvěd Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Podle mně chujovina dobrá akorát k tomu jak z lidí dostat zas nějaký love navíc. Když se chce a ví jak, všechno projde - jen to bude stát o poznání víc. Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Dobře to je novinářská reklama, ale technik na STK od škodovky na 90% zaplacenej nebude aby řekl máte to sice hezky opravený, ale nebylo to v autorizáku takže máte smůlu Citovat
Sagic Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Podle mě z toho zase bude jen paskvil, jak vybrat více peněz za poplatky na STK. Na STK to nemají šanci poznat, vemte si, jak tam dělají běžné kontroly.. Další věc je, co je vážná nehoda, kdo to bude posuzovat? Je to podle mě jen výkřik do tmy, který má daleko k realizaci. Jinak když si dám k někomu do garáže udělat brzdy, nápravy, řízení, tak taky na STK nemusím a přitom pokud to udělá blbě, tak je to stejně nebezpečný jako svařenec. Citovat
Fusion Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Viděls někdy auto vyzhozený z STK za to, že bylo neodborně opravený? Takových aut jezdí tisíce a přitom leckdy je to takovej humus, že aji laik pozná, že bylo auto jeblý. Za to můžou vyhazovat klidně už teď. Ale bez forenzní detektivky bych chtěl vidět jak ti STK vysvětluje jak to mělo být. To je stejný strašení jak když měli policajti tahat zastavený auta na STK. Lidi si z novin nějak zapíšou v mozku, že to tak je a jenom mají strach tak to radši do toho autorizáku dají. Citovat
gronholmm Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Medvěd - o jakých penězích se bavíme? Pokud to policie blbě nepochopí a nebude odebírat TP za křižovatkový ťukance ale bude brát TP třeba za tohle - http://storage.pozary.cz/2014/01/52c69b3127f6d/id4bmzo5q0/1024x768.jpg tak jsem jen pro. Nebo ty by si po takovýhle bouračce chtěl ještě v tom autě jezdit? Citovat
Edison Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 No.. a kde jinde byste očekávali opravy podle výrobcem stanovených technologických postupů? V garážovkách? Pracuji v dopravě a taky máme stanovený postupy a má-li si zákazník opravovat něco sám, musí od nás na to mít certifikovaný pracovníky. pak existuje další skupina techniků... tak říkajíc provozních, kteří mají školení a práva k diagnostice a nastavování některých systémů. existují i náhradní způsoby, jako třeba \"oprava na dálku\", ale pořád je to pod naší kontrolou a neodborný/neautorizovaný zásahy poznáme a patřičně se k nim stavíme. Já vim, že ani autorizák tou zárukou 100% není.. Ale to je jiný problém. Jinak jsem psal? Kdo rozhodne o tom, že auto po DN musí na takovou kontrolu? Rozhodně bych to nehrotil. Zatím je to ve fázi nějakýho okamžitýho nápadu. Než to někdo promyslí, vypracuje zásady, paragrafový znění, než se k tomu vydaj prováděcí vyhlášky a než se to zavede do praxe.. uteče ještě hooodně vody... Faktem je, že stávající stav je přinejmenším napováženou. Jak tu někdo psal, takových aut jezdí po silnicích tisíce. A v tom množství je jeden z těch problémů. [upravil dne 5.1.2014 22:55 od Edison] Citovat
Fusion Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 To je jednoduchý. Mají dát do velkýho TP obrovský razítko jak americe \"S\" pro Salvage, který je prostě černým puntíkem toho auta navždy. A posouzení jak bylo bouraný atd. je čistě na tom, kdo si ho kupuje a jestli se rozhodne koupit auto s takovou historií. Zájemci pak většinou vyžadujou důkladnou fotodokumentaci opravy, jinak auto prostě nekoupí. Samozřejmě takový auto má vyrazně nižší cenu, což tady neplatí, protože každý auto je nebouraný se 180tkm. [upravil dne 5/1/2014 22:54 od Fusion] Citovat
MilanF1 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 První problém je, jak určit závažnost nehody na to, aby bylo možné odebrat TP. Asi na to bude nějaké školení. Pokud se to kutálelo přes střechu, vylomené kolo, tak je to asi jasné. Pangejt je dost diskutabilní, nemusí být na první pohled nic poznat. Opravit by to mohl asi kdokoliv, klidně garážista . A pak ta STK? Pojedu tam, kde mě znají, nebo znají mého servisáka, pak to proleze, pokud nebude jasně viditelný problém, který by stejně znamenal stopku při běžné kontrole na STK po 2 letech. Nápad dobrý, ale asi toho moc nevyřeší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.