Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vymena svicek - rozborka pul auta?

Recommended Posts

Odesláno

Pamatuje tady někdo (co se týče práce na nich) monobloky? Některé úkony na nich byly taky docela chuťovky.... Osy válců vodorovně podél....

[upravil dne 30/12/2013 17:54 od Hafity]

Odesláno

To si taky vždycky říkám, ale jen do chvíle, co přijde zase někdo, co mu zase v servisu zprasili. Už jsem si taky chtěl nechat tu spojku vyměnit, ale nakonec ji asi budu radši dělat sám...

Tak je pravda, že třeba u palubky na 407, jsem měl hrůzu z toho, že mi někdo škrábne někde plast a já na to pak budu muset každej den koukat, takže jsem to udělal sám. Ale třeba na spojku nemám kde to dělat a za ty prachy co mi to dělají by to ani nedávalo smysl.

Odesláno
Pamatuje tady někdo (co se týče práce na nich) monobloky? Některé úkony na nich byly taky docela chuťovky.... Osy válců vodorovně podél....

[upravil dne 30/12/2013 17:54 od Hafity]

Pamatuju jeden servis, přijela tam ženská s monoblokem, a že vyměnit olej. A říká jim - pánové, je to monoblok, je tam skoro 10 litrů oleje, je tam společně s převodovkou. Oni - co nám to ta ženská bude vykládat za hovadiny, dali pod to tu cca 6-litrovou vaničku, a... :D

Odesláno

Koblih: já mám prostory na tohle jen půjčovací, za ty prachy to sice nestojí, ale zase ta jistota, když si to člověk udělá sám... Nakonec to možná budu dělat nějaký víkend v Budějcích.

Odesláno

To množství oleje u monobloku už si fakt nepamatuju, ale tuším, že nešla sundat hlava a když se sundaval takový ten mezikus s ozubenými koly kvůlivá výměně spojky, tak tam byl zašitý jeden šroub za nějakým žebrem odlitku.... kdo o něm nevěděl, byl ztracen....

Odesláno

Haha spojka je sranda :) Dělal jsem ji na 307 hatchi v létě na zahradě, káru na dvě kostky ztracenýho bednění na čtyřech místech a už to šlo. pivko k tomu a pohoda... akorát mi švagr pomoh nahodit zpátky špajzku, jinak jsem to dělal sám.

Odesláno

Spojka na 307 je nuda.... ale na monobloku.... když o tom šroubu nevíš.... A pak byl ještě starší monoblok (P305), tam musel být při výměně spojky nějaký spešl stahovák....

Jsme místo svíček začli měnit spojky.... :D:aut

[upravil dne 30/12/2013 18:36 od Hafity]

Odesláno

Samo, bez zvedáku tak 106ku, nebo Favorita, ty almary jsou lehounký. Nejmenší převodovku, co jsem zažil, mělo Daihatsu Cuore, byla asi jako startér z LIAZky.... A jedna z nejhorších výměn Renault Safrane 6V Quadra....

Odesláno

Hlavně dneska v době SB a P-C kde se to hemží dobrými přáteli je každá práce pohodička, že kucííí :)))

Odesláno

spojka na monobloku na 205 kolem roku 1990 byl můj osudový melouch (šlo to pěkně), po zkušební jízdě jsem se zamiloval do Peugeotu, auto mi padlo do ruky a od tý doby je doma už sedmý Peugeot přes 106,205,306,206 až k 307 a stále spokojenost

Odesláno

jediný problém jsem měl se špatně dodanou spojkou, lamela měla větší díru na mrkev, tak že jsem čekal na správnou. Jinak to byla práce na chvilku

Guest servisman
Odesláno

Za mých časů nebyl ani net vše jsem bral z časopisu Svět motoru a knížek ,dnes každý sedí na prdeli a kouká na net kde je plno věcí ,zjistí si co to stojí a nehledě i dostane radu co a jak.

Odesláno

To bylo taky dáno tím, že se každej snažil zoufale opravovat, i když mělo větší smysl to rozebrat a rozprodat na díly. Když jsem začal s rozebráním, leckdy jsem prodával díly z lepšího auta než bylo to, na které ty díly lidi kupovali...

• O 12 let později...
Odesláno (upraveno)

Jé hele, oživím si kostlivce. 

Výměna svíček- sundá se kryt motoru, odšroubuje se zapalovací lišta, vymontují se svíčky. Nic těžkého. Přístup nic moc, ale dá se.

Mechanik mi říkam, že zapalovací lišu před montáží maže, aby neoxidovala. 

Moje otázka zní, kde ji mazat a kde ne? Víte někdo? Mazat asi měděnou vazelínou.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno (upraveno)

Teoreticky mazat ty gumový čůra, nějakou dielektrickou vazelinou. Ale že by rampa nešla vyndat, ty bejvaj gumový. Umím si představit klasické cívky, kdy je to kov na kov (to má hlavně VW) 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...