oddie Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Nikdy neplatilo, že se SPZ nebo RZ nesmí přišroubovat. Naopak jeden čas platilo, že MUSÍ být přišroubována, pak jeden čas měla výjimku jedna konkrétní podložka konkrétního výrobce na uchycení bez šroubů, a teprve když to začalo být ehm neúnosné, že to platí jen pro jednu, změnil se předpis na možnost uchycení bez šroubů pro všechny výrobce, pokud to spolehlivě nahrazuje nebo jak je ta formulace. Zákaz uchycení šroubů nebyl v předpisech NIKDY, naopak u návodu u značek byl VŽDY pokyn k tomu, jak a kde ji lze provrtat pro uchycení. Pokud skutečně nějaký blb u policie vydal takový vnitřní pokyn, byla to pouze iniciativní hloupost postavená na nesmyslné konstrukci a pokud by kvůli tomu provrtání někdo buzeroval, nebyl by problém si s ním vytřít... Citovat
koblih69 Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Oddie, bylo to někdy na přelomu toho kdy staré SPZ které měly díry přecházely na nové, které je neměly. Při ztrátě 3. značky jsem tu čtvrtou přišrouboval a tohle mi bylo řečeno na D.I. - tehdy to ještě vedla policie. Dneska věřím, že už by se takovej blb nenašel. Mimochodem jsem našel lísteček z RZ, ale nevím jeslti je aktuální k dnešnímu dni. [upravil dne 22/12/13 14:09 od koblih69] Citovat
FrantaCV Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Ano, máš pravdu, blahé paměti platilo, že SPZ musel uživatel \"Řádně upevnit a zajistit proti ztrátě nebo krádeži\". Změna nastala s novými - teď již RZ -, které jsou opatřeny tzv. ochranným potiskem. Od té doby také z RZ zmizely předvrtané otvory pro šroubky. A co se týká výkladu zákona??? Co vykladač - to originál. A co se týká kolize s hlavně s \"Měšťákama\" - už se mi vyplatilo 1.500,- Kč/rok u DAS - stačilo zavolat a vycouvali. Diík koblihu - tuhle informaci jsem nečetl. Bohužel asi ani nikdo na chomutovském DI. [upravil dne 22/12/13 14:16 od FrantaCV] Citovat
oddie Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 No vidíš, jak si to krásně pamatuješ Citovat
FrantaCV Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Jj, nejsem starej, jen trochu víc pamatuju. Citovat
Šalda Odesláno 22. prosinec 2013 Autor Odesláno 22. prosinec 2013 Takže se může značka v pohodě přinýtovat, a nýt potom raději vzít bílou barvou a bude klid. Citovat
jirka639 Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 nytovani/přišroubování nesmi zasahnout do číslic ani znaku EU/CZ. nesmí ani pozměnit vizuálne RZ (tzn. dáš cernej šroub do bílý mezery číslice 6 a z dálky to bude tvořit číslici 8). samozřejmě majitel musí zabránit zcizení RZ, tudíž nýtování je vyšší ochrana než bežný rámeček. [upravil dne 22/12/13 15:04 od jirka639] Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Mám přišroubováno a nemám problém. Citovat
chuck11 Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 musí být RZ v rámečku nebo stačí aby se natvrdo přinýtovalu k nárazníku Citovat
Guest servisman Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 zde moje šroubky a krytky na nich Citovat
skuci Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 já to mám mimo písmo přišroubovaný na tvrdo do nárazníku a koupený bílý čepičky na to, takže z dálky není skoro vidět a v pohodě Citovat
peugeot 206 Odesláno 24. prosinec 2013 Odesláno 24. prosinec 2013 ja mám ŠPZ nalepenú, tak keď budem nahodou meniť značku tak aj s nárazníkom :aut:aut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.