Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stavba repraku, stavíte někdo?

Recommended Posts

Odesláno

To určitě, každej máme jiný uši a vnímáme zvuk jinak. Ono stejně doma se nemůžeme bavit o kvalitní hudbě, je tam x rušivých elementů, zdi nejsou obložený a podobně.

Odesláno

No... Chci jen stereo zatím koupím dva a pak se uvidí :)

No tak, jako neřikam ,že mi nestačej ty co mam, ale není to ono chci něco lepšího chci to prostě prožívat pěkně :D:P

Odesláno

Po vojně jsem se tím díky nabídce trhu celkem dost zabýval..tehdy platilo ,že nejdůležitější je citlivost a ta tehdá ideální byla kolem 90dB/m/W..Jmenovitý příkon se dá odvodit od ideálu který je asi stále stejný cca 100W na 8 ohmů,nižší příkon nemá prostě tu dynamiku..

jo už je to tak 20 let..dneska je to možná jinak

[upravil dne 14.12.2013 12:25 od rgot]

Odesláno
10W zesilovačem jsi to teda moc nevylepšil :D
No Oddie, ono 10W výkon stačí do domácího prostředí naprosto s přehledem, jenže není jedno co ten výkon vytvoří, pokud to bude nějakej lampovej zesik tak to bude až až, samozřejmě ale k tomu potřebuješ adekvátní repro

Jinak Feelly, koukni se sem - http://www.prodvd.cz/wharfedale.htm Myslim že by jsi tam mohl mezi Heco a Wharfedale neco za dobrej peníz najít, ale koukni i na další značky

[upravil dne 14/12/13 15:00 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Výkon 10W, zvlášť pokud je to celkem (tedy 2x5) na pokoj o 24m rozhodně nestačí. 2x15W u beden z odkazu výše v pokoji 18m jde akorát na hranici limitace, když se to dá nahlas.

Odesláno

Tak lampače se dělají popvětšinou 2 x 10, 2 x 5 by bylo už asi silně málo. ale jak pišu, když bude oproti tomu adekvátní repro tak jsme zvukově i finančně uplně jinde

jinak bežný domácí šudlání tak od 2x30w do 2x100w naprosto stačí

[upravil dne 14/12/13 16:55 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No to je právě vono, pak každej dohání basy subwoferem a ma z toho akorát huhlající sestavu. Teda oni řikají že jim to krásně basuje, sice nerozeznýš kopák od činelu a basu od harfy, ale to je o tom hudebním hluchu:D:D

Odesláno

ja se tomu nedivim, ja to jen konstatuju

Je komprimovaný.Hlavně toho tam pak spousta chybí.Ani FM radia už nejedou bez mršení šířky pásma.
No to je ale přeci nesmysl, zaleží co si pustíš, pokud si pustíš nekomprimovanou muziku, nebo překopirovanou do PC v bezztrátovým formátu, např FLAC tak není vubec žadnej problem, otazkou jsou jen ruchy z mainboardu, ale to jde vyřešit pořádnou zvukovkou, ať už interní jako mam ja, nebo ještě lepší externí, pak už jen zesik, bedny a hraješ stejně jako z LP desky nebo CD

[upravil dne 14/12/13 18:56 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Ale jo taky mi chvilku patřilo kousek nahrávacího studia v digitálu.Jenom většina lidí takový vybavení nezná a ani nemá.Já už taky ne-naco by mi to doma bylo když už do muziky přes 15 let vůbec nedělám.A na LP mi nešahej :D Nic jinýho tak nehraje jako džezík z desky.Tam jde hlavně o ten pocit z gramce a lamp.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...