Jump to content

Vzduchový filtr

Kik
 Share

Recommended Posts

Koupil jsem nový vzduchový filtr ( molitan ). V návodu jsem se dočetl, že před použitím by měl být nacucnut olejem ... může mi někdo poradit jakým olejem ? Motorovým ? Bude potom problém při běžném provozu když hadici, co má plivat olej do kastliku s filtrem mám svedenou pod auto ? :myslim

K těmhle filtrum se občas dodává sklenička s nějakym olejem (asi motorák), ale stačí když do něj jemně vetřeš trochu motorovyho oleje, tak aby byl mastnej aby měl správnou funkci , aby se na něj ten prach jakoby přilepil a neprošel tim molitanem.

Zase jsem o trochu chytřejší:-) Myslel jsem, že olej co le v airboxu tam nemá co dělat a hledal jsem kudy se tam dostává. Používám papírové filtrační vložky, nicméně pod tíhou těchto argumentů asi přejdu k molitanovým.:roker

to chatra:

Ja mam na mojej 309 1,4 benzin bavlneny filter Kingdragon - vlozku do sania. Podla navodu to ma o 40% vacsiu priechodnost vzduchu oproti papierovej vlozke. Jazdi to dobre, som s tym spokojny, ma to zvyseny krutiaci moment v nizsich otackach, maximalny vykon/ rychlost som zatial neskusal (180km/h to ide :D). Zacina to tahat uz od skoro 1500 otacok, okolo 2000 to uz taha slusne. Celkovo je krutiaci moment vyrovnanejsi v sirokom spektre otacok - od cca 2000 do 5500. To je aspon moj subjektivny nazor... :super

to Kik:

Moja bavlnena vlozka filtra bola uz od vyroby napustena nejakym olejom, udajne to zvysuje filtraciu - zachytava to jemne necistoty a prach. Filter sa ma cistit po cca 20000km beznej prevadzky, pouziva sa na to specialny cistiaci prostriedok Kingdragon a po vycisteni je nutne ho znovu nastriekat specialnym olejom. Aspon tak pisu v navode. Na filter je 10 rocna zaruka bez limitu poctu najazdenych km.

A co třeba do auta dát filtr bez jakýchkoliv sraček?

Takhle se to dělá asi 50 let, a fungije to dobře. Nevím koho napadá tam vtírat motorovej olej??? Stačí si koupit filtr pro svohje auto (200kč?) a vložit ho do auta. Co chcete mazat? Mažou se sportovní filtry nějaku srajdou, a to jednou za pár let.

to Fusion:

Ja mam sportovy filter. ;) Preto bol jemne olejovany uz z vyroby.

S tou zarukou neviem - ked prilozis doklad o kupe (ja si take veci odkladam) a prinesies k tomu navod, kde pisu o 10 rocnej zaruke, mozno by sa to dalo vyreklamovat aj za 7 rokov... Pokial je to seriozna firma. Zaruka sa vsak nevztahuje na mechanicke poskodenie, takze ak by \"nefungoval\", bol by pravdepodobne aj tak mechanicky poskodeny, nie? (V dosledku nedobrym natretim tym olejom?:D:D:D) Takze je mi zaruka na nic. Okrem toho, o 10 rokov by mala moja 309 uz 25 rokov...:myslim:D Myslim, ze dovtedy ju mat asi nebudem...

Inac, ja som ho kupil prave kvoli tomu zvysenemu krutiacemu momentu, jasne, ze klasicky papierovy filter sluzi dobre, ale s tymto mi to jazdi lepsie.

Původně zaslal: Fusion

A co třeba do auta dát filtr bez jakýchkoliv sraček?

Takhle se to dělá asi 50 let, a fungije to dobře. Nevím koho napadá tam vtírat motorovej olej??? Stačí si koupit filtr pro svohje auto (200kč?) a vložit ho do auta. Co chcete mazat? Mažou se sportovní filtry nějaku srajdou, a to jednou za pár let.

205/309D má ORIGINÁL molitanový filtr, který je třeba předem navlhčit olejem - dokonce je i ten olej ve spreji v katalogu orig. ND, a má svoje katalogové číslo!!!