KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Zdravím.. Takže..koupil jsem novou grafiku Asus HD 7790 ale nefunguje...jde o to, z grafiky nejde žádný signál do monitoru. Větráky na grafice se ale točí. Předchozí grafika (na které jedu teď) je AMD HD 4850, u té je vše v pořádku, takže bych vyloučil problémy s PCI Express portem. Ta HD 7790 zkoušena i na jiném PC a tam byl problém stejný, takže bych vyloučil i vadnou základní desku. Na mém PC zkoušeno pro jistotu i HD 6790 a taktéž bez problémů vše najelo. Tak a teď co jsem se dočetl, je prý možné, že ta HD 7790 s dvěmi ventilátory dostává přes PCI-e málo voltů na dva ventilátory, jenomže jsem nikde v Biosu nenašel jak toto nastavit. Zkoušel jsem i update Biosu, ale ten taky nepomohl. Našel jsem ale TOHLE vlákno, které přesně vystihuje můj problém, akorát že nemám základovku ASRock ale Asus (M5A97 EVO R2.0). Věděl by tedy někdo co může být špatně, protože je dosti možné, že ikdybych tu svou GK reklamoval a vyreklamoval novou tak taktéž nepůjde. (Odpovědi typu tak si kup grafiku s jedním ventilátorem neakceptuji ) ...Díky moc za jakýkoliv postřeh [Edited on 9/12/13 22:57 by KingSpade] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Maš připojené přídavné napájení do 6ti pinu, jakej máš Zdroj?? Citovat
dzavel Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Možná blbost, ale máš zapojené přídavné napájení? Jestli ano, zvládá Ti zdroj krmit i grafiku? Odpoj ty větráky a zkus jestli najede grafika bez nich když mají takový odběr (podle mě blbost, ale zkusit to můžeš). V biosu jde upravit napájení PCI-e slotu. Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 Radek Hurvajz: ano..přídavné napájení mám zapojené v GK a zdroj je LC6600GP2 v2.3 (600W). Zdroj sice nic extra značka ale v pohodě rozjel GK HD6790, která má požadavek na zdroj 500W. Ta moje HD7790 by měla mít požadavek na 450W...takže tím bych vyloučil zdroj wooody: o tom tvém vlákně vím, no nic o tom co by způsobovalo můj problém tam napsáno není..škoda dzavel: přídavné napájení: ano....zdroj dokáže krmit i grafiku....ale zeptal bych se kde přesně jde upravit napájení PCI-e slotu v UEFI Biosu od Asusu. Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 No pokud - jak píšeš - za 1. máš přídavné napájení zapojené a za 2. Grafika se chová i v jiném PC stejně, odebral bych se zpět do prodejny a reklamoval. Popřípadě, abys nebyl za úplného \"ET\", zkus nějakou počítačovou firmu, ať jí odzkouší. Třeba jsi opravdu něco v natavení (zapojení) přehlédl. Ještě bych možná zkusil starý osvědčený postup. Minimalizuj konfiguraci (sniž odběr na 5-ti voltové větvi) = odpoj vše co není nezbytné pro základní najetí - tzn. pouze základní deska, paměti a grafika. Pokud máš víc paměťových modulů, tak ponech jen jeden ve slotu \"0\". Pokud Ti najede PC do stavu \"Non System\"....., tak buď zdroj nestíhá na 5-ti Voltech nebo má některá komponenta (zpravidla to bývá paměť) nadměrný odběr. Jinak takto na dálku je těžko radit. Citovat
celda1970 Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Já bych to hodil na startovací kabely....:D:D:D:D:D:D:D:D:o:o:o:o:o:o:o a to by bylo aby se nerozjela... Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 FrantaCV: 5ti voltová větev?...dyť přeci ty větráky na té grafice potřebují 12V a ty by měly dostat z PCI Express slotu. A jak už jsem psal tak jsem zkoušel GK HD6790, která ač má jeden ventilátor, tak má větší nároky na zdroj, než ta moje HD7790. PS ten postup jsem ještě nezkoušel ač se mi zdá trochu zbytečný Citovat
MJSytic Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 A má cenu se s tím trápit, když to máš v záruce a od koupě jsi jí nerozeběhnul? Máš jí pár dní, tak ti vymění kus za kus. A nebo si vezmi jinou a budeš mít klid. Vždyť je to postavený na palici, aby obyč grafika dělala takovýhle problémy. Neříkám kdyby to bylo nějaký dělo a nebo kdyby nebyla v záruce:myslim Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Tady nejde o větráky - ty se točí 12V tedy stačí, ale nenaběhne grafika jako taková a ta je na 5-ti Voltech a tohle napětí \"krmí\" GPU a pokud nestačí tak je na monitoru \"TEMNO\" Zkus to porovnat s autem - motor vrčí, ale auto nejede. Taky se asi nebudeš shánět po benzínu (12V) ale co třeba spojka (5V). Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 MJSytic: tak tu grafiku mám od včerejška teprve ....ale jo máš pravdu asi výměna kus za kus..ale co jsem četl na aglických supportech tak jeden tam taky měl tu samou a vyměnil ji za tu samou a taky nešla a nakonec to vyřešil jinou grafikou přesněji GTX 650 s jedním ventilátorem a ta mu jede v pohodě. A další zase měl tu samou co já a vyřešil to updatem Biosu neboť PCI-express nedával dostatečnou šťávu dvoum ventilátorům na GK. A výměna za jinou už mě taktéž napadla, ale Asus jinou než se dvěma ventilátory nedělá, plus ta moje má 2gb paměti a takové za tu cenu už jiné nejsou a připlácet se mi nechce Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 FrantaCV: jestli umíš anglicky tak se mrkni TADY ..a přesně tohle je i můj problém Citovat
MJSytic Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Tak je klidně možný, že to tím napájením je. Ale tím pádem to nevyřešíš. Update Biosu desky jsi udělal. Ještě můžeš zkusit, jestli není nějaký opravný update v podobě nového biosu karty Takhle se to vyřešilo u souseda. Koupil novou grafiku a u ní byl hlučný větrák (vysoké otáčky i v idle). Chvilku se s tím pral, ale nakonec to vrátil a za týden jí měl \"opravenou\" s tím, že dali nový bios, protože výrobce o problému věděl P.S. Kup si verzi od GIGABYTE a máš klid [upravil dne 8.12.13 15:36 od MJSytic] Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 MJSytic: No kdybych to věděl jaký problém bude s Asusem tak vezmu od Saphire která je dražší o 185 Kč..a je stejných parametrů...no zítra skočím do Alfy a uvidíme jak to dopadne. PS: Gigabyte se mi vzhledově nelíbí Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Z toho \"Tady\", pokud jsem to dobře pochopil, se jedná o MB ASRock a Ty máš ASUS je tedy otázka zda by upd BIOSu pomohl pokud nějaký dostupný vůbec je. Otázka tedy zní: Kolik ventilátorů v \"bedně\" máš, kolik zařízení HDD, DVD atd. je na 12V větev připojeno? Jen pro orientaci v mém případě: 5x ventilátory (zdroj, CPU, skříň a 2X Grafika) 5x HW (4x HDD a DVD) Zdroj 550W a žádný problém. Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 FrantaCV: Ventilátory: Zdroj, CPU, 3 skříň (z toho dva přímo na základovku a jeden přes MOLEX) a GK (tam je u HD 4850 jeden ventilátor) 2x HDD 1x DVD Zdroj 600W v téhle konfiguraci taktéž bezproblémů vše funguje. Co se týče toho Biosu u Asus MB...měl jsem verzi 6xx a update přešel na verzi 2103 (z 28.11.2013 tudíž nejnovější). Nenašel jsem ale žádný PCI-e fix. [Edited on 8/12/13 16:26 by KingSpade] Citovat
h4wk3y Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Nebo jeste zkusit zapojit druhy zdroj, pokud nejaky doma mas navic... A dat napajeni grafiky jen na nej a propojit piny tak, aby bezel... Citovat
FrantaCV Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Ten 600W zdroj by to měl v pohodě zvládat a ještě si toho dát \"rauchpauzu\" tedy pokud to není nějaká totální \"šlupka\". Chybička bude někde jinde. Pokud se Ti s tím chce ještě laborovat, tak sundej větráky z grafiky a jeden odpoj (klidně i oba) těch několik minut na odzkoušení kartu neodepíše. P.S. problém by mohl nastat později při reklamaci - neodborná manipulace = zamítnutí. Nic lepšího Ti už takto na dálku asi neporadím. Citovat
KingSpade Odesláno 8. prosinec 2013 Autor Odesláno 8. prosinec 2013 Tak a teď mi pro změnu Windows přestal akceptovat USB porty...v Biosu všechno funguje jak má, no najede PC do Windowsu a všechny USB mrtvé, funguje PS2 port takže klávesnice mi jede..no PS2 port mám jenom jeden, takže jsem bez myši. Zkoušel jsem odebrat ovládače ručně, restart, že se nainstalují znovu, no zase je tam chyba a USB nefunkční Citovat
KingSpade Odesláno 9. prosinec 2013 Autor Odesláno 9. prosinec 2013 Vyřešeno...GK Asus HD7790 vyměněna za Sapphire HD7790..a vše funkční [Edited on 9/12/13 21:52 by KingSpade] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.