ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Ahoj přátelé, prosím o radu. Bez jakékoliv zjevné příčiny přestal motor táhnout a při přidání plynu jen hulí - do otáček nejde. Napadlo mě odpojit podtlakovou hadici k ovládání EGR ventilu, motor jede OK, jen se mi zdá, že je línější do akcelerace. Podtlak v hadici EGR ventilu je (zkoušeno prstem). A ještě to začalo mít jeden zajímavý projev - teplý nekdy nastartuje až třeba na 5-tý pokus Napadá vás kam mám upřít pozornost??? [upravil dne 5/12/13 11:05 od ok1in] Citovat
Dančák Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 No nechci strašit, ale mohl by to bejt taky propálenej píst....to pak hulí a nejede Citovat
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Takovou zkušenost mám za sebou, ale mně teda motor i \"klepal\" jako by byl vylágrovanej Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 Takovou zkušenost mám za sebou, ale mně teda motor i \"klepal\" jako by byl vylágrovanej To byla reakce na ten píst? Motor má zvuk OK... [upravil dne 5/12/13 12:19 od ok1in] Citovat
dzavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 To je označení potravin pro diabetiky . Turbo, výfuk..? Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 take to muze byt spatny vstrik ;-) ja je menil v nedeli .... auto jelo jelo cuklo vnem zaclo to hulit a chciplo ... a moc hezku zarachotilo v motoru... ale dokud to nepichnes na PC tak je to jen lusteni ;-) dale to muze detal i snimac tlaku na cerpadle ;-) je toho spousta :-) Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 Dia je domluvená na příští týden, ale pokud by někdo věděl o někom v Kladně a okolí, dejte vědět (jen mi nepište zdejší Peugeot servis). Auto jede normálně (po odpojení hadičky od EGR) jediná znatelná změna je v tom, že je to teď línější v akceleraci, déle se rozbíhá. Pokud tu podtlakovou hadičku ucpu prstem, začne to hulit a..., ale to už jsem psal Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 a neodpojil jsi turbo misto egru ? Citovat
MilanF1 Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Nepíšeš, zda máš RHY (66 kW) nebo RHZ (80 kW), napadá mě, zda nepraskla hadice od IC, ale ten je pouze u RHZ. Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 Odpojil jsem to přímo u EGRu, a mám 80kW, to je dobrý nápad s tou hadicí, mám podezření na nějakou takovouto závadu, protože motor jede jinak klidně. Díky za tip, zítra to zkouknu. PS: ...a ještě pro rádce typu \"co říká dia...\" atd. Kdybych to měl po diagnostice, tak se tu nebudu ptát, páč bych už příčinu věděl... [upravil dne 5/12/13 18:34 od ok1in] Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 rada praska ta horni hadice :-) a pokud mas uz euro3 s tou klapkou mezi turbem a IC tak ji zkuz odpojit podtlak :-) a nezapomen tu hadicku zaslepit treba sroubkem :-) k tomu uniku tlaku to bys asi poznal na zvuku ... me nekde utika tlak a sici to jak HaDi v kadI Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 rada praska ta horni hadice :-) a pokud mas uz euro3 s tou klapkou mezi turbem a IC tak ji zkuz odpojit podtlak :-) a nezapomen tu hadicku zaslepit treba sroubkem :-) k tomu uniku tlaku to bys asi poznal na zvuku ... me nekde utika tlak a sici to jak HaDi v kadI Díky za tip. Faktem je, že to nikde nijak výrazně nesyčí, ale zdá se mi, že to má (pocitově) v kabině takový o trochu hlučnější zvuk, jako by byl někde načatý výfuk - ale ten je 2 měsíce starý, komplet měněný a když jsem to kontroloval při běhu motoru, nikde jsem žádný únik nezaznamenal Citovat
MilanF1 Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Komplet měněný výfuk? Včetně katu? Abys neměl díru hned na začátku ... Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 a co vlnovec ? ten je v pohode ? ja mam z katu jen obal ... byl na kasi :-) trubkou jsem vymlatil zbytky cehosi z vnitrku a mam znej jen tlumic motor se pred upravou trosku dusil ... ale nehuli to to :-) vyfukem to asi nebude ... kdyz mu to moc huli ... nebo se pletu ??? :-) Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 Aha , měněný byl až za ním, na část od turba do katu jsem teda nekoukal PS: ale když to hulí, tak fakt jen z konce výfuku, vepředu bude asi OK... Uvidím zítra, bude to podle mě nějaká kravina, motor teď s odpojeným EGR jede OK, jen má prostě pocitově menší zátah odspoda. EGR jsem stejně chtěl zaslepit, tak to dorazím, udělám prohlídku všech hadic a podtlaků, podle mě bude zakopaný pes někde tam. Díky za tipy, kam koukat... [upravil dne 5/12/13 18:56 od ok1in] Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 a asi by to ani kuli derevemu vyfuku neztratilo vykon a nezvisila by se kourivost .... ja mel diru pred katem i za nim a bylo to na zvuku poznat jen v urcitych otackach ... jinak to jelo v pohode :-) jeste ma napadlo zda neni zasekle ovladani turba ... to zkusis ze odpojis hadicku od selenoidu a pusou udelas podtkal ... to uz poznas zda se to hybe ci ne :-) Citovat
ok1in Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 a asi by to ani kuli derevemu vyfuku neztratilo vykon a nezvisila by se kourivost .... ja mel diru pred katem i za nim a bylo to na zvuku poznat jen v urcitych otackach ... jinak to jelo v pohode :-) jeste ma napadlo zda neni zasekle ovladani turba ... to zkusis ze odpojis hadicku od selenoidu a pusou udelas podtkal ... to uz poznas zda se to hybe ci ne :-) Hmm, taky jedna možnost, tomu by mohlo nasvědčovat i to podivné chování při akceleraci... Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 prave ... muze byt spatny i selenoid ale to by te asi hazelo do nouzaku jako to delalo me :-) zkuz ty podtlaky na turbu a zkus pak i selenoid :-) zabere to par minut a nic za to nedas :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.