Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte.

Tak dneska ďalší problem nastal, s ktorým som sa ešte niako nestretol.

S autom som nabehal približne 1200-1300 km. Dnes po ceste z Budapešti do Dunajskej Stredy som po zaparkovaní sopkojne opustil auto. Všetko bolo v poriadku, až kým som nevyšiel z domu a zistil, že fúkajú sahary, ale v poradí vypnuté-1stupeň-2stupeň a to sa dookola menilo približne každé 2-3sekundy.

Keď som pristúpil bližšie k autu zistil som, že v zamknutom aute svieti panel digi klimatizácie. Keď som kľúč otočil do polohy 2 (žhavenie atď) tak sahary prestali. Po vypnutí a vytiahnutí kľúča sa však nič nezmenilo, panel klímy zostal aktívny, a sahary začínali znova robiť to isté.

Na noc som odpojil prúd, iné som spraviť nevedel, uvidíme čo bude ráno.

Teraz však už pochybujem, že problém budem mať s ventilátorom kúrenia (typické problémy - ide len na max, a to mám už v ruke piaty ventilátor), nemá niekto niaky nápad alebo ideu kde hľadať problém? Už mám vymenený aj panel klimatizácie, rozoberal som aj spínačku, ... ach. :bojim

[upravil dne 30-11-13 12:58 od t0m@$]

Odesláno

Takže. Dnešný update problému.

Rozobral som chladič, presnejšie relátkovú časť, prekúmal a rozobral som celý stredový panel, samozrejme poobzeral poistky a relátka, no stále nikde nič. Odpojil som aj spínačku, aj panel kúrenia, ale v obidvoch prípadoch hneď po pripojení baterky sa stav opakoval. Panel kurenia a klimatizacie zostava aktivny, klapky sa hýbu, a hneď začnú fúkať sahary.

Ak má niekto niaky napad budem povďačný :(

Odesláno

Skúšal som ich vymeniť, nosím v kufri ešte dostatočné množstvo náhradných dielov, drobností a nástrojov, nakoľko ešte neviem ako veľmi je auto spoľahlivé. Mám 2 také relátka do zálohy, vymenil som ich a robilo to to isté, zaujímavosťou je, že včera som auto musel pohnúť, takže nahodil som káble na baterku, samozrejme panel klímy sa zapol, sahary tiež. Našhtartoval som, odišiel, po približne 20tich metroch reku skúsim vypnúť motor či to bude robiť znova. Nič, auto bolo ako nové. Prešiel som znova 250km, a po celej ceste nič.

že by niekde zaseknuté relátko, alebo zlá kostra? :myslim

Odesláno

A na klime co svietilo ?A/C bolo zapnuté ?

Isiel aj ventilator kurenia ?

Na 90 % by som povedal ze problem bude v paneli klimy. Na aute su 2 vrtule, 1 na chladenie motora 2 na klimu. Myslim.

Skor prever, od panela klimy rele, ci neostava zopnute, alebo ci nahodou nie je daky studeny spoj, ci skrat na vodicoch.

Zalezi aj od pocasia, ak je vlhko, niektore auta s tym mali problem, hlavne ak mali majitela kutila.

Odesláno

Na klíme zostávalo všetko tak ako to bolo pri naštartovanom motore respektíve ako som to nastavil ja, čiže bola plne funkčná. Či išiel ventilátor to som jediné neskúšal (ten však aj tak ide len na plné otáčky, aj keď mám už v ruke štvrtý ventilátor :grr )

Panel klímy som odpojil, vybral totálne zo stredového panela, a stále to robilo to isté. Nevieš náhodou kde hľadať relé na túto časť? :myslim

Ešte nepríklad neviem, ako sa má správať panel klimatizácie. Menil som už aj ten. Predchádzajúci sa pri každom vypnutí motora a následnom naštartovaní \"zresetoval\", t.z. prepol do režimu \"AUTO\", okrem teploty a polohy fúkania. Po výmene za druhý sa to však zmenilo, tento si veci \"pamätá\", čiže nastavím povedzme ventilátor na max a klíma vypnutá, a po vypnutí a naštartovaní to zostáva tak isto. Niekedy sa však po noci tiež \"zresetuje\", nie však vždy, a neviem, ktorý je tá správny režim fungovania. :myslim

Majiteľ tu kutil bol, to vidno hneď, už len na tom, ako je popripájaný alarm, a ako bolo nahodené rádio... :bojim

Odesláno

Obavam sa ze vsetko riadenie ide z panela klimy.

to ovladanie co preskakuje na auto je podmienene vplyvmi ako vnutorna teplota, vonkajsia teplota, rosenie okna a pod.

Aj to zapne klimu na odrosenie a potom vypne.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Objednal som si ďalší panel klímy, to je už tretí, ak rátam aj ten čo tam bol pôvodne. Uvidím, mám už aj čistonový ventilátor kúrenia, medzi sviatkami to tam všetko hodím a uvidíme. Od vtedy som autom behal, a nič podobné sa nestalo. Ďakujem za pomoc / rady ;)

• O 10 let později...
Odesláno

Zdravím.
OLD MODEL Peugeot 406 2.1TD. Automatická klimátizácia.
Bohužial ako vidím ten "správny režim fungovania klimatizácie nikto nenapísal.
Prosím vás ako to teda má byť ? Ja ako som to auto kúpil , tak od začiatku po naštartovaní na panely klimatizácie naskočí auto čiže zapína celý rok klimatizáciu hneď po naštartovaní.
Teplota a rýchlosť fúkania ostáva ako bola pri vypnutí motoru.

Ďalej potrebujem pomôcť so spúštaním ľavej sahary. Začala sa mi spúštať na max aj pri zimnom motore.(PS : Pravá mi zadrháva , ale na začiatku minulého roku som menil klíma chladič

a klimatizácia v pohode celé leto šla, všetko ok.) Toto spúštanie sa pravdepodobne dialo aj počas jazdy , lebo mi odčas preblikávala stopka. V inom vlákne to niekto spomínal.
Ďalej som posledne odpozoroval ,že to zapínanie klimatizácie pri štarte občas prestalo. Takže tá sahara má určite spojitosť s klimatizáciou.

-skúšal som odpojiť či už zelené čidlo alebo biele čidlo na kompresore klimatizácie ale tá sahara išla stále.

-Menil som zelený snimač za druhý ale tie sú oba ok. 
-Vymenil som dve relátka na saharách. 3tie bohužial náhradné som nenašiel. = Bez zmeny.
-Zelené relátka sú asi original : Je to ok ,že sú všetky 3 také isté ? : 12V 35A 03531

Jo elektrika mi moc nejde a teraz ani nemám moc mozgovej kapacity to študovať.
Tak snáď mi niekto pomôže , lebo ako vidím old model vymiera.
Ale ak si niekto pamätá ak s tým mal niekto problém čo mám porobiť aby bolo

všetko v poriadku. Vďaka.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím ľudia . Prosím jedného dobrého človeka. Budem teraz robiť viac vecí s autom v priebehu ďalšieho týždňa a rád by som konečne zistil čo spúšťa tú saharu.
Pretože to už robí stále. Dobre teda. Čítal som ,že na panely buď dá auto čiže hneď pri naštartovaní zapne AC podľa teploty v aute.
Takže posledne napr. keď pri naštartovaní na panely klimatizácie nezapne auto AC tak hneď po skončení žhavenia spúšta saharu.
Po vypnutí -kľuč v polohe 0 sa sahara zastaví .Po opätovnom žhavení 5x za sebou stále to isté.
Ďalej keď zas napr. pri štartovaní niekedy auto AC nabehne ,tak sa sahara nespustí hneď po žhavení. Ale už vždy po pár min.
Či bolo sucho či pršalo už to robí stále. Občas aj tá stopka preblikuje.
Takže prosím aby som nemusel meniť všetko za nové keď neviem čo.
Nejaká rada ako zmerať a čo ? Ten biely kábel čo ide do klima kompresoru.
Alebo bude zlý panel klimatizácie. Ako to zistiť ? či asi nijak.?
Ďakujem za pomoc.

Odesláno

Tipoval bych vyhnily konektor u ridici jednotky sahary v levem prednim podbehu. Cidlo pro sahary ma barvu hnedou. Zelene je pro ECU motoru

Odesláno

Tak som sa k tomu dostal. Konektor bol krásny. Minumum prachu v ňom. Dal som preč aj ochranu z kabeláže, káble všetky ok.
Skúsil som naštartovať bez bitronu ,tak vtedy po nažhavení nezopínalo sahary , keď som ho po očistení zapojil tak bez výsledku-
zapínalo ich. Čiže bude vadný on?!

Prosím vieme z akej motorizácie bude sedieť ? Pretože nedaleko stoja 2 nepojazdné 406 tak aby som vedel či má zmysel .
Či je to jedno len je potreba auto s automatickou klimatizáciou? Vďaka!

Odesláno

je mozny, ze ten Bitron odesel jen uvnitr. Ja prave resil dve auta, kde se tam dostala voda pres popraskanou izolaci toho konektoru a vyhnilo to. Myslim, ze fungovat by mel kazdy, lisily se mozna jen u automatickych prevodovek, trochu jinym teplotnim rozmezim spinani, ta teplota byla uvedena nekde na obalu toho Bitronu, myslim nahore u konektoru a pak barvou svaru te krabicky, byly tusim cerny a bily prouzky (mozna i sedivy, ale to uz fakt lovim hluboko v pameti). Ale minimalne na otestovani je to fuk, zapojeni je stejne u vsech.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím.
BITRON: tie farby ,áno aj šedá. 

Takže Bitron som dal druhý z 2.1td ale c.evasionu. Robilo to isté. Ten bitron som aj rozobral a celá doska bola krásna ako od výroby.
Takže myslím, že oba sú ok...(lebo o tom som sa nedočítal,že by len tak odišiel).

Už som sa toľko toho načítal. 
7cez8 5na9...2.0hdi nejde klíma. Raz vetráky zapina vypína ale nový model../starý... už neviem ktoré čo som čítal ,už je toho toľko.
Že už som sa dal aj robiť čo som robil zbytočne...
Ale presne toto čo mám ja bohužiaľ som konkrétne ani raz nenašiel.

Čítal som niečo o konektore 4pin čo ide do tlakového čidla.
Tak si vravím. Dám dole filter vzduchový, baterku s držiakom a pôjdem po kábli. A na zväzku 20tich káblov čo ide pod ABS som 1 hrubý červený 
našiel total zaoxidovaný ,rozpadnutý. Pomohol tomu človiečik čo ich nechal odhalené..
Tak som sa tešil, že asi by to mohlo byť ono a po spojený sa nestalo nič. Stále to isté..

PROSÍM PROSÍM koncom tohto týždňa budem mať "posledný čas nato" . Nie som elektrikár.!
Čítal som x-krát o meraní konektorov... 
Vie mi niekto poradiť kedy a ako by som mal s pomocou multimetru premerať . A aké hodnoty má a nemá dávať ?

TAKŽE ZHRNUTIE:
Vymenené zelené čidlo vody , relátka. Bitron druhý . Tlakový spínač druhý . Modré čidlo , hnedé čidlo.

Pred mesiacmi keď bolo chladno a aj pršalo tak mi preblikávala STOPKA za jazdy keď tá sahara išla počas jazdy.
Zapínalo ju buď hneď po nažhavení alebo po pár minútach.

Teraz: teraz 2dni keď som s tým robil tak napr. po nažhavení sa ani raz nespustila sahara. Až potom keď som spustil AC.
           Teraz ako je leto , ani raz nepreblikáva stopka! Klimatizácia funguje stále . Pri vytiahnutom hnedom konektore ide sahara na plno.
           Bez zapnutej klimatizácie sa sahara nespúšta, len so zapnutou. Relátka som mal rozobraté a všetky pekne fungujú. S AC je spodné 
           zopnuté a ľavé zapína vypína čo aj spúšta saharu.
          Aby som to mal kompletné tak som motor zohrial nad 100C a výsledom ,že bez AC keď bol voda už 105C tak sa mala spustiť sahara a nestpustila sa.
          Voda bola skoro 110C ,zapol som AC a až teraz sa spustila. NAJPR sa spustila ako mala ,čiže kým nespadne teplota išla asi 30 sekúnd na plné obrátky.
          Potom ale medzi 100-100C už opäť len zapínalo a vypínalo po tých 5-10 sekúnd.

Snáď sa to bude prosím niekomu chcieť prečítať čo s tým mal problémy alebo sa vyzná. Ďakujem.
Ešte ak, keď už neviem čo okolo motoru tam môže byť zle , keď som preišel " všetko ".
Tak už len ,že by v aute ? Panel klimatizácie alebo hore "teplomer" ?...
Já už neviem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...