Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mohy a něco blíž Praze Tě neláká ? Co Zeleneč a dojíždění vlakem a tedy ve srovnání s autem zadarmo ?

Odesláno

tak si pořídí \"opencard\" a pojede vláčkem :D:D:D znám hodně lidi co jezdí do Prahy vlakem-samotným se jim nevyplatilo jezdit(nedomluvil se s lidmi na šichtě) tak si pořídili kartu a ve vlaku si dají ještě šlofíka :)

Odesláno

Bydlením v Praze zase děti připravíš o to kouzlo nechtěného, až Ti oznámí, že v lese za tím krásně zrekonstruovaným barákem našly nějakou tu kovovou památku na téměř trvalé nájemníky, kteří přijeli v roce 68 na přátelskou návštěvu a zapomněli, kterýma dveřma.

myslím,že v obytné zóně to už nehrozí:)

[upravil dne 17/11/13 23:45 od Gabriel 307]

Odesláno

Ahoj Mohy. Po letech jsem se vrátil do Prahy a za vším jsou finance. Bohužel jsem již nemohl táhnout dojíždění do Prahy z Neratovic a když se s ježděním autem do zaměstnání přidala i žena, tak rázem projetá finanční částka za jeden měsíc vyšplhala až na 7000Kč ( když jsem jezdil pouze já, tak to bylo kolem cca 5000Kč ). Bohužel realita je taková, že vše je dražší a dražší a s tím se musí počítat.

Já jsem v Nera bydlel od roku 2006 a nemůžu si opravdu stěžovat ( i moje žena a děti ), ale velice dobře si spočítej finance na dopravu, protože jak píše oddie, pouze nafta či benzín nedělají spotřebované finance na dopravu.

V podpisu mám odkaz na spotřeby.cz, píšu tam vše tak to klidně prostuduj.

Aktuálně bydlíme v Praze Letňanech a co týče jízd autem, vozím pouze děti do školky ( jsou to Neratovice, ale to je jiná písnička, navíc to příští rok skončí ), ale do práce jezdím busem, pořídil jsem si OpenCard, a tak to i zůstane.

Odesláno

tak ja se taky přidam..jak někdo psal vlakem se odsad(z milovic) na masaryčku dostaneš něco maličko pod hodinu...o víkendu je to horši pač jezdi regoinova...ohledně dálnice, bud mužeš zminovanou R10 nebo D11 z vestce časově i vzdalenostně je to na stejno...ja do prace jezdim po R10 docela brzo rano. zhuruba v 5-5:30.což je prazdny vcelku..odpolko je to už o něco horši kort v patek...zavislej na autě bejt nemusiš ale jak řikam o tom vikednu ty vlaky nejezdi moc dobře :papa

Odesláno

Na denní dojíždění do Prahy to - stejně jako Oddie - taky ideálně nevidím, dost často slýchám, že R10 i D11 ráno i několik km před Prahou stojí. No a z Čerňáku buď krtkem (a doufat, že na P+R bude flek) nebo skákat Prahou i násobek času, který jsi ztrávil na cestě po dálnici.

Nebo využít vlak, ale ten Elefant do na Masaryčku určo pod hodinu nedá.

43 minut. Pomerne dost kolegu z prace tak jezdi a cestou aspon clovek muze delat neco uzitecnejsiho nez hlidat jestli ten prede nim uz popojel o dvacet metru.

Ale je fakt ze z Florence na Masarycku je to pesky 7 minut :-)

Jezdit to autem je ekonomicka i casova sebevrazda.

Odesláno

Taky máme dojíždějící. Resp. kdo mohl se vrátil, kdo ne musí to nějak kousnout. Dělat hrdiny, jak je to \"v pohodě\" většinou vydrželi jen pár let, než přišla rodina. Pak teprve zjistili, že měli koupit něco, kde chtějí ŽÍT, a ne dalekou noclehárnu.

Odesláno

Z Milovic v pracovní dny jezdí každých 30 minut vlak (jeden přímý, druhý s přestupem v Lysé), klimatizovaný City Elefant, dobré svezení (hlavně oproti žábě - City Frog). Sice to do centra je 43/46 minut, ale málokdo dělá na Masaryčce, tudíž další čas na pohyb po Praze. Do Čakovic to není úplně ideální, nejlépe asi vyskočit ve Vysočanech a pak buď na vlak do Čakovic nebo seběhnout dolů a na autobus, ten je ale závislý na hustotě provozu. :( Případně z Masaryčky na Florenc a metro \"C\".

Pokud dojíždět do Prahy z takovéto destinace, tak jedině vlakem. V Milovicích si ráno ve vlaku sedneš, v Čelákovicích musíš mít štěstí, přestože 6 vagonů má kapacitu cca 550 míst k sezení (mimo první třídu), vlak je prostě narvaný. Finančně je to mnohem lepší než auto a vlaky nemívají zpoždění. Zde není hlavní koridor, má to své výhody (malý počet projížděných vlaků, které mají přednost), ale i nevýhody (jen 2 koleje, pokud spadne trolej, zpoždění rychle naskakuje).

Když se ale sečte čas, z Milovic se pod 1 hodinu jízdy tam a 1 hodinu zpět těžko nedostaneš (musíš počítat i cestu z bytu na nádraží!). Jsi na min. 2 hodinách cestování denně. To opravdu není výhra.

Já tohle podstupuji, ráno autem do Čelákovic, pak vlakem na Masaryčku a 800m chůze do školy. Jsem na 55 minutách. :( Neočekávám, že práci si najdu v centru, tudíž počítám s 75-80 minutami na jednu cestu, tedy 2,5 hodiny denně. :nevim

Milovice základní občanskou vybavenost mají, v tom problém nevidím. Ale odjíždět brzo ráno a vracet se pozdě večer ... a to jak v případě jízdy vlakem, ale i autem. :( Je to každého volba, já do toho jdu, snad tu za pár let nebudu skuhrat, že ze života nic nemám ...

Odesláno

Miláně F1 uvidíme jak budeš spokojen az přijdou děti...

Taky jsem dojížděl denně 40 tam a 40 zpátky ,ale od ty doby co jsou děti bych to nedal....a zbytečně strávený čas na cestách...

Ale zas dělat za dvojnásobek platu,snad bych to nějaký rok zkousl,udělat rezervu a pak se na to vykaslat.....

Co píše Oddie taky bohužel pravda...

Odesláno

Milane na mapy nekoukej :)

po ránu to mam za pul hodky do satalic odpolko už je to horši zalež jaky je provoz :)

[upravil dne 18/11/13 09:09 od brixtr]

Odesláno

Teda nevím, ale naši bydlí v Malé Hraštici - od Prahy cca 40 km a denně dojíždějí a zas tak strašný mi to nepřijde - a že by domov byl noclehárna mi taky nepřijde - času jim i tak zbyde dost a to na 2 koně, slepice a úrodu na zahradě ;)

A když to tak vezmu tak tu samou cestu jezdi do práce i Poldiss

Odesláno

Jak jsem psal, úplným základem je mít rozmyšleno, kde a JAK chce člověk trvale ŽÍT. Což hoši sorry, ale při škole nebo první práci těsně po -nácti nemá prakticky nikdo. A od toho potom odvíjet vše ostatní. Zvlášť koupě bydlení je rozhodnutím velmi zásadním a chyba se dlouhodobě vymstí. K uspěchanému nákupu v dnešní době navíc není sebemenší důvod, vývoj cen na trhu je setrvale klesající, výhodné koupě tu byly někdy před 10 lety, tehdy se spěchat vyplatilo, dnes vítězí ten, kdo je trpělivý a rozvážný.

Zmiňoval jsem nákup vs nájem, spousta lidí má hlavičku vypláchlou masírkou \"nutnosti\" placení \"do svého\" a nedokáže si spočítat ani jedna plus jedna. Tak ještě k malému zamyšlení: starší solidní 3+1 v Praze koupíte bez problémů od nějakých 2,5M (ceny v inzerátech jsou sice vyšší, ale to je stejný efekt jako u aut, neznamená to ceny skutečné). To je na 20-letou hypo někde okolo 15tis měsíčně, možná o chlup víc. Plus FO tak dvojka, energie a služby, a jste na 22-23tis celkových měsíčních nákladů, jen to hvízdne. Nájem téhož pořídíte při troše snahy o 10tis levněji - nadto je flexibilnější, na začátek můžete najmout něco menšího ještě levnějšího. Sám jsem 3 roky bydlel v RD v 50m bytě s velkou terasou, zahradou, parkováním ve dvoře za 10tis měsíčně se vším všudy - oproti té koupi tak ušetříte 12tis měsíčně, ročně je to 150tis a za ty tři roky to s nějakým úročením znamená půl miliónu ušetřených doma! (za předpokladu, že to nerozházíte za hovadiny). S trendem poklesu cen si na ten cílový byt za aktuálních 2,5M tímto způsobem vyděláte/našetříte o pěkných pár let dřív, než když se uvážete k hypo, navíc nemáte nůž na krku a tím, že bydlíte jinde, nebudete muset odkládat na rekonstrukci toho svého, což taky spousta lidí zapomene započítat! Stačí jen trochu používat hlavu a nenechat se zblbnout kecama o placení do svého a ne \"vydřidušským majitelům\", ona banka je vydřidušská ještě víc, a to nikomu nevadí???

Nákup doporučuju až v okamžiku, kdy máte soužití vyzkoušeno, vyzkoušeny a ověřeny lokality, nejlépe rovnou i s tou rodinou, kdy už jsou růžové brýle skutečně dole a priority úplně jiné, než jste si malovali. Není nic horšího než se hurá zadlužit a po x letech zjistit, že je to průser a zároveň zjistit, že pořád dlužíte ještě tolik, že to prodej toho zázraku, co jste koupili, díky poklesu cen nepokryje nebo jen tak tak, a že jste vlastně vyházeli klidně 3x-4x tolik než v tom údajně \"vydřidušském\" nájmu - podotýkám, tohle jsou konkrétní příklady a zkušenosti lidí, co znám...

Co do samotné vybavenosti, doporučuju se zajímat o vybavenost SKUTEČNOU - snad v každém sebepříšernějším satelitu developer inzeroval školu, školku v místě, jenže to byla škola a školka pro původní vesnici, kde žilo 150 obyvatel, teď je jich tam několik tisíc a školka zůstala pořád o 10 místech, kdežto zájemců je několik set - taky příklad ze života.

Odesláno

oddie: maximálně s tebou souhlasím :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk taky jsme bydleli nejdříve v podnájmu a až pak jsme koupili byt(na hypo).

se školkami je trochu problém,základní školy tady jsou a nová škola se aktuálně staví-předělává co vím tak plán je na 1650 žáků.

\"Jisté však je, že v lednu 2014 nastoupí do nové školy pod vedením nového ředitele Jaroslava Minaříka Juventa 780 dětí. Pokud bude stavba, která ve finále počítala s celkovým počtem 1650 žáků, zakonzerována, vznikl by městu přibližně od roku 2018 další problém, kam nové děti umístit.\"

Čtěte více na: http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/juventa_milovice.html

[upravil dne 18/11/13 11:17 od Gabriel 307]

Odesláno

Ano, pokud budou děti, je to problém. Ráno brzo vstávat a vracet se v 18:00, padnout a spát. Kde je nějaký zájem o děcko, žena poté chlapa zabije, že se o nic nestará :(.

oddie: Byt 3+1 v Praze za 13 000 Kč měsíčně? Ale asi jo: http://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/3+1/praha-prosek-prosecka/1619809116 http://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/3+kk/praha-petrovice-rezlerova/2104296284

Takže se pokud člověk není jist, je volba asi jasná. Když kouknu na Milovice, cenový rozdíl velký není ... http://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/3+kk/milovice-mlada-rakouska/3893384028

Plně souhlasím s oddiem: Najdi si pronájem v Čakovicích nebo blízkém okolí a vyjde tě to levněji.

K těm školkám: To je v Milovicích sakra problém. Tam je boom děcek a kapacity nedostačující. Na základce tam mají řekněme v šestém ročníku 1-2 třídy, zato prvnáku mají 7 tříd. :o

[upravil dne 18/11/13 10:41 od MilanF1]

Odesláno

U cen nájmů je to smluvní rozpětí ještě větší než u prodejů, nabídek pronájmů je velký přetlak, dá se vybírat co hrdlo ráčí, jakmile působíte jen trochu seriózně, pronajímatelé se o vás porvou. Ideální je najít někoho s předchozími špatnými zkušenosti s neplatiči apod, takoví udělají cokoliv, aby měli nájemníka solidního.

Odesláno

Nečekal jsem, že v Praze budou tak levné pronájmy, asi velký přebytek nabídky. Podobně jako u prodejů v Milovicích, proto tam jsou ceny relativně nízké.

Odesláno
Taky máme dojíždějící. Resp. kdo mohl se vrátil, kdo ne musí to nějak kousnout. Dělat hrdiny, jak je to \"v pohodě\" většinou vydrželi jen pár let, než přišla rodina. Pak teprve zjistili, že měli koupit něco, kde chtějí ŽÍT, a ne dalekou noclehárnu.

Vzhledem k tomu ze sidlime par minut pesky od nadrazi tak ti co jezdi z Milovic nebo jinych lokalit dostupnych primestkym vlakem maji dojezdovy cas srovnatelny s tim co jezdi moje zena tramvaji / busem z Holesovic na Zahradak. V patek odpoledne mozna i kratsi. Jak pises dale, je to v prioritach a spocitani si co obetovat a co uprednostnit :)

Pochopitelne pokud by meli jezdit do prace z nadrazi dalsi dopravou tak to bude vychazet podstatne hur.

Odesláno

Tak já taky zvažuju variantu dojíždění vlakem, ale ne z bytu, zvažuju to kvůli nějakému baráku s velkým pozemkem v nějaké klidné lokalitě, což v Praze a blízkém okolí nehrozí. Dojíždět z nějaké větší vzdálenosti z bytu považuju za úchylné...

Odesláno

Konečně přiznáváte, že bydlení v Praze JE LEVNÉ !!! Když jsem to tvrdil, tak jste mi stále nechtěli věřit ;) Celkově je život v Praze určitě levnější než na vesnici (ale neměnil bych).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...