Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

koblih69 : upřímně já taky nepatřím k teoretikům s vrtanýma kotoučema...na coupé V6 už mám na nich najeto přes 70tis km a ještě jsem nemělnil ani desky co jsem na ně dával.Rozhodně mě nepříjdou hlučnější při brždění.A rozhodně nejsem člověk co nevyužívá potenciál auta a brzdy.Na 405mi16 jsem na stejných vrtaných kotoučích najel skoro 40tis km než jsem auto rozprodal na díly :(

Odesláno

Já píšu ze skušenosti na 406. Ta hlučnost není nijak strašná věřím, že pro někoho i nepostřehnutelná navíc závisí na čistotě těch otvorů, který se zanášejí rzí a prachem z destiček. Nimcéně je to poměrně často diskutovaná věc na fórech, takže to zase tak neslyšitelné není. Je to způsobeno tlakem plynů které vznikají na třecí vrstvě dovnitř kotouče. Já byl jinak s funkcí celkem spokojený, ale důvodem bylo to, že byly za stejnou cenu jako normální kotouče. Kdyby stály víc tak to ztrácí smysl... Dneska preferuju kvalitní kotouč a jsem spokojený i bez drážek a děr...

Odesláno

koblih: ok,osobně pokud nešetříš na destičkách a zvolíš kvalitní tak nevidím problém.Já zvolil ze svojí osobní zkušenosti to co považuju nejen já i spousta lidí za kvalitu a i za cenu vyšší.Ono u těch co mám já není jen rozdíl v tom,že májí dirky nebo drážky podle toho jaký si člověk vybere.

Odesláno

Vypadají skvěle, prý jsou citlivé na zajíždění, taky víc špiní - rychleji ubývají desky... Na coupe mám v polici jedny drážkované kotouče a nikdy s nimi nebyl problém, jen jsem dával tvrdší kvalitní desky, jednou je tam pro parádu nejspíš zase dám. Jezdím však na hladkých nechci si zmenšovat plochu styku mezi deskou a kotoučem...

Guest servisman
Odesláno

pokud je máš na Puntu tak to neřeším je Váhově jinde než 406 . Na 406 bych je asi nedával i když mám jen 1,8 benzin

Odesláno

pak tomu tedy taknějak nerozumím proč dávat vrtané kotouč které jsou dražší a všichni s nimi budete jezdit normálně. Pak bych se jich nebál to neprasknou ale jsou to vyhozené peníze akorát vypadají lépe.

Odesláno
pokud je máš na Puntu tak to neřeším je Váhově jinde než 406 . Na 406 bych je asi nedával i když mám jen 1,8 benzin

ještě jsem měl napsat, že mam klasické kotouče, ne chlazené, nejedná se tedy o odlitek.

A teď k tomu na co jsem narážel, na materiál jsou normy, obrábí se dneska všechno na cnc, tak proč bych měl platit za ten samej výrobek víc, jenom kvůli značce (zvlášť, když bude mrskat x značek jedna firma).

Ad. vrtané kotouče, ano je fakt fajn si přidat do normálního provozu na kotouč další napěťové koncentrátory:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...