Mišak Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 Kluci problém koupil jsem napravu na segřinou 4O5-tku.Konečně se dokopal k tomu že jí vyměníme a dost problém. Segra mě la klasickou bubnovou ja koupil s kotoučema. Na kotoučovce byla nějaká hliníková krabička(asi zátěžák) kterou sem vyhodil protože byla zarezlá a stejně nefungovala.Všechno poskládal odvzdušnil a něco není dobře.Brzdový pedál padá až na zem a ani tam to skoro nebrzdí.Když ze 3 našlapu tak už to začne brzdit, ale jinak ani ťuk. Ručka brzdí pekelně. Tak a teď co stím? Citovat
Návštěvník Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 Nevím jakej systém má 405 ruční brzdu. Ale popíšu mojí zkušenost s Fordem. Ten má ruční brzdu podobně jako Škodovka že se na závitu vytáčí váleček. Ta ručka se při výměně destiček musí nastavit. Tady byl ten systém vytáčecí nějakej špatnej a pak byl váleček daleko od kotouče a brzdil až po našlapání. Protože na to první šlápnutí bylo málo kapaliny a váleček se málo vysunul. Edit: Majitel nechtěl kupovat novej třmen. Takže jsem šuplérou změřil destička + kotouč a nastavil ten váleček ručním otáčením. Nasadil a brzdí to, ale jak se smetou destičky, zas to brzdit nebude. [upravil dne 9/11/13 16:06 od kirkiz] Citovat
mk405 Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 to je ta moje? ta určitě brzdila... není to jen zatuhlé? jak si ji ted nepoužíval - zkusil bych to rozhýbat bez destiček párkrát vytlačit a zatlačit váleček (pozor at nevypadné) máš to dobře odvzdušněno? někde jsem tuším četl že se musí sundat třmeny a nějak otočit aby se dobře odvzdušnily. ta krabička mohla mít také něco společného s abs ještě mě napadá že člověk co ode mne bral posilovač brzd mi psal že byl větší než ten co měl, tak že by nestačil ten menší na zadní kotouče ale jen na bubny??? Citovat
oddie Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 Až to odvzdušníš tak jak to má být, tak si v tom ségra rozbije hubu, když tam není zátěžák, protože bude mít přebržděný zadek. První prudší brždění v zatáčce na mokru a půjde z ní zadkem ven. Citovat
Mišak Odesláno 9. listopad 2013 Autor Odesláno 9. listopad 2013 to je ta moje? ta určitě brzdila... není to jen zatuhlé? jak si ji ted nepoužíval - zkusil bych to rozhýbat bez destiček párkrát vytlačit a zatlačit váleček (pozor at nevypadné) máš to dobře odvzdušněno? někde jsem tuším četl že se musí sundat třmeny a nějak otočit aby se dobře odvzdušnily. ta krabička mohla mít také něco společného s abs ještě mě napadá že člověk co ode mne bral posilovač brzd mi psal že byl větší než ten co měl, tak že by nestačil ten menší na zadní kotouče ale jen na bubny??? JJ tvoje, to ja netvrdím že nebrzdí Nebyl sem u celé akce:( nové desky tam dával tatík tak doufám že nepokokotil vzadu valečky zítra to sundám a mrknu na ně. Odvzdušňoval jsem to několikrát ať už normalně potom i kompresorem:D Zatěžák nevím ma smysl ho tam dávat když očividně nebude fungovat? Citovat
Hafity Odesláno 9. listopad 2013 Odesláno 9. listopad 2013 Schválně se podívej, v jaké poloze máš při odvzdušňování odvzdušňovací šrouby.... A pak si přečti co psal mk405 a potom použij hledání, už se to tu řešilo.... Ale jak píše oddie, pak je to vo tlamu.... [upravil dne 9/11/2013 17:34 od Hafity] Citovat
simsacar Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 maš zadní brzdy zavzdušněné,ovzdušnit.... Citovat
Hafity Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 Teď mne tak napadlo, že při unavenejch zadních pružinách to bude brzdit víc i bez odpovídajícího zatížení. Teda za předpokladu, že zátěžák je funkční.... Citovat
P607Olda Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 To je vlákno... Fakt to stojí za to, takhle rozvrtat auto, namísto normální repase nápravy? Bez regulátoru je to fak v podstatě nepojízdné, anebo nebezpečné. Citovat
KingSpade Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 Je to jednoduché...nebude zátěžák nebude technická..tak si vyber Citovat
ozzy56 Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 jako mlaďas jsem zátěžák na fiatu taky vyhodil, protože byl zadřený a připadalo mi, že je tam jaksi navíc , pak po lehkém doteku na pedál brzdy byla zadní kola hned zablokovaná..., tak jsem v praxi pochopil, proč je tam zátěžák Citovat
Capy Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 záleží jaký máš přední brzdy. mam ten zátěžák předělanej na manuální ovládání pod sedačkou spolujezdce. A při nastavení jsem skončil tak že je natvrdo utaženej a je mi to málo :-) Mam teda přední brzdy ze 406 283mm. Takže vyzkoušet a uvidíš Citovat
Mišak Odesláno 11. listopad 2013 Autor Odesláno 11. listopad 2013 Děkují kluci za pomoc.Přiznávám bez mučení že o těch třmenech jsem nevěděl vytočil jsem je a odvzdušnil a světe div se brzdí Hafity: Buď klidný pružiny tam nejsou KingSpadeKingSpade: technická nevím jak to mate u Vás ale k nám na vyhnálkov tohle ještě nedorazilo. P607Olda: Ano náprava se měnila proto že bubnová byla totálně KO.Opravdu se to neměnilo jen kvůli kotoučům ty byli náhodou u toho bo bubnová se zrovna neobjevila. Pro ostatní díky za upozornění ukáže až čas.Ať mé vlákno slouží dalším neználkům:papa Citovat
oddie Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Ty bubny na to jdou kdyžtak přehodit - musí se i se štíty. Citovat
Hafity Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Mišak: jak to myslíš, že pružiny tam nejsou? Citovat
juraj4522 Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 normalne su tam torzne tyce namiesto pruzin lebo vecina pugou a citronou ma zadnu napravu cez torzne tyce Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 No a ta zkrutná tyč je asi co, to není pružina? Pružina není jen vinutá šroubovice... Citovat
juraj4522 Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 ved hej ale v tomto pripade bola myslena pruzina ´vinuta´ tak som napisal preco tam nieje vinuta pruzina Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Ne, nebyla myšlená vinutá pružina. Vzhledem k tomu, že Haf je poměrně ostřílený servisák, ví i jak ta náprava vypadá... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.