Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vaše zkušenosti s 1.6 HDI vs. 2.0 HDI - KOUPEN 1.6 HDI

Recommended Posts

Odesláno

Protože díky jedné krávě mám po dopravní nehodě zrušenou moji 106ku a jak jsem už projezdil celou republiku po inzerátech, sehnat slušnou 106 pod 25 tis je nereálný, volba padla na 206. Buď malý 3 dvířko, nebo SW, těch je víc a je větší výběr.

Co je ale předmětem mýho dotazu, kterej motor byste mi poradili? Mám na mysli jak z uživatelskýho hlediska (kdo jste měli možnost jezdit v obou a porovnat), tak i ze servisního hlediska (která je obecně větší držák). Co jsem tu prolízal různý témata, pro 2.0 mluví to, že nemá FAP, a protože to je starší motor, možná bude míň náchylnej na kvalitu nafty. 1.6 ale zase bude o krapet lehčí a díky vyššímu výkonu a kroutáku i živější.

Jak často u těchhle motorů děláte vstřiky, jaký jsou u těchto motorů setrváky, případně je tam ještě nějaká další věc, s kterou bych měl co se pravděpodobných investic týče počítat?

Spotřeba mě na spritmonitor.de docela zaskočila, u 1.6 píšou průměrnou 5,64 L, u 2.0 dokonce 5.93 L. Opravdu to tolik žere? Do 6 L jsem bez problémů jezdil s 2,2 HDi Coupe, tak mi to přijde docela dost...

Díky za všechny postřehy :papa

[upravil dne 16/11/13 00:43 od Ducatista]

Odesláno

Jak velký auto chceš? 206tku? Tam je na výběr HDi 66 kW (starý dvoulitr RHY) nebo o něco novější 1,4 HDi, který klidně jezdí za 4. 1,6 HDi se tam dával jedině 80 kW a těch moc nebude a nebudou nejlevnější.

Pokud nepotřebuješ výkon, možná by ti stačil obyčejný 1,9D, tam by měl být servis bezstarostný. :papa

Odesláno

já mám 1,6 v 5008 a max. spokojenost. Vím to,že u těch starších verzí se přicpávalo sítko v olejové soustavě.Jinak ta spotřeba je asi podle toho, v jakém modelu je montován.

[upravil dne 6/11/13 18:29 od ozzy1]

Odesláno

Jak píšu nahoře, jedná se o 206ku, karoserii (3 dv. nebo SW) teď neřešme, zajímá mě motor a to jedině 1,6 nebo 2,0, tzn. rozmezí roku výroby 2003 až cca 2005. Nad 1.4 HDI jsem taky přemýšlel, ale vzhledem k malýmu cenovýmu rozdílu bych už radši šel do vyššího objemu, tzn. HDI 1,6 nebo starší 2,0.

Odesláno
jám 1,6 v 5008 a max. spokojenost. Vím to,že u těch starších verzí se přicpávalo sítko v olejové soustavě.Jinak ta spotřeba je asi podle toho, v jakém modelu je montován.
Spotřebu jsem si hledal na spritmonitor samozřejmě přímo u 206ky, proto mě vzhledem k nízké hmotnosti toho auta překvapilo, že spotřebu lidi uvádí docela velkou na to, že 206 je docela prdítko. Já s mojí 106 jezdil dlouhodobě za 4,2 L, proto jsem myslel, že 206 v naftě musí do 5ti jezdit...:myslim
Odesláno

Dvoulitr je jednoduchý motor, obyčejná spojka, obyčejný turbo, bez FAP. Sám ho mám a má namotáno přes 300 tkm. Spotřebu s 306tkou mám v dlouhodobém průměru 5,1, viz podpis.

Ta 1,6 se dá dobře sehnat za rozumný peníze? Ale ta určitě pojede dobře. ;)

Odesláno

MilanF1: ale ty jezdíš hoodně na spotřebu takže to je věc jiná :D

Jinak pokud tu 1.6HDI tak určitě né ty úplně první od toho mě osobně už pár lidí odradilo.

2.0HDI je jak se už řikalo jednoduchý motor,jen máš trošku vyšší pojistku.Takže hlavně záleží kolik do toho chceš vrazit peněz.

Odesláno

Tak ty 1,6 jsou od 60 tis až po 100 za hodně pěkný kousky, 2.0 jsou taky pěkný kusy okolo 60-70, takže chci se vejít do 70, max 80 tis.

A ví někdo, jak moc a co se jebalo na těch prvních 1.6 HDI? Zrovna jednu totiž mám jako jednu z favoritů, je to 12/2004 :myslim

Odesláno

Turbo, mají sítko na přívodu oleje a to se zanese při dlouhém výměnném intervalu.

Moje spotřeba je sice dána volnou nohou, ale taky jezdím krátké trasy (do 10 km). Jezdit výhradně dlouhé trasy, jsem pohodlně pod 5 litry. :roker

Odesláno

Tak tohle vlákno budu sledovat jelikož mám podobnou myšlenku 206SW nafta. 1,6 nebo 2,0? :myslim

Jedna tu je na klubu dokonce na prodej. Pěknej interiér, ale exteriér už moc v poho není.

Odesláno

Co se týče 1.6. Koukni na mojí spotřebu s Parťákem. Myslím, že to není nic moc hrozného. Nicméně bych asi volil tu 2.0HDi. Přijde mi jednodušší na servis ( aktuálně mám najeto necelých 120tis.a čeká mně EGRr - což je právě slabost 1.6 ). Někdo si ztěžuje na spojku u silnějších 1.6, či špatné prohřívání motoru v mrazech ( což mohu jen potvrdit ). Pouze z doslechu vím, že první 1.6 byl mor na peněženku hlavně při longlife výměně oleje a filtrů což mělo za následek nefukční turbo, špatné vstřiky a některých případech i praskání hlavy válců ( což ale asi nebude jen důsledek dlouhé výměny náplní ).

Odesláno

- 2.0 HDi sw 2002 spotreba kludna jazda pod 5l (najmenej 4,3), normálna cca 5-5,5 l a dialnica 140-160 km/h cca okolo 7 l (dlhodobo merane vzdy nadrz do plna - ked tak klikni na spotrebu ktoru mam v podpise), max rychlost podla budikov cca 195 km/h

- menene - 1x rocne vzduchovy 8€, palivovy filter 8€, olej 20000 km 4,2l aj s filtrom cca 40€, zhavice vydrzia cca 100.000 km cca 50€, -28C po chvilke tocenia zvládne, dost trpí predná náprava lebo motor je troska tazsi, problemy so zadnou napravou tu nájdes, s naftou nie je problem ci natankujem aj tu najlacnejsiu, davam vif do kazdej nadrze, rozvody cca 300€ v peugeot servise, poistka 82€, troska horsia vymena žiarovky v prednom svetle - málo miesta, sem tam ma naserie kontrolka airbagu

- neni problem plne nalozit a este aj zapriahnut nalozeny nebrzdeny vozik - zlenivie ale taha

- ak chces výkon ako ma 1.6 hdi - chipnes a mas z toho 80 kw ale to ti poradia ini, mne plne staci 66 kw

- ak chces nizsiu spotrebu tak 1.4 HDI

:roker

[upravil dne 6.11.2013 21:46 od ujomarian]

Odesláno

Sice někteří nebudou souhlasit, ale když už z těchto dvou, tak raději tu 1.6. Mám ten 2.0 a ten spritmonitor bohužel odpovídá a to se musím docela hlídat. Ano, dá se s tím motorem jet za 5, ale to leda na okresce klidnou jízdou. Já jezdím dálnici a pak skrz Prahu a mám dlouhodobý průměr 5,8(počítaný dle tankování za rok a ujeté km). Na dálnici jezdím do 120, obvykle 100-110. Dnes jsem vypaloval katalyzátor + ranní špička v praze a vykouklo z PC nepříjemných 7,6. jinak při normálním dojíždění jsem rád, když se dle pc dostanu pod 6.

Já to nejspíš budu řešit návratem k LPG (což bude bohužel znamenat výměnu auta:()

Odesláno

Musím říct, že už mě tyto diskuse štvou.

Pisatel uvádí jasně \"něco, co trošku pojede\", čímže všechny motory kromě nejsilnějšího odpadávají. Tak o čem je řeč?

Kup si 2,0 HDi a hotovo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...