Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
tak se koukni do UK, tam bude i návod, ne? Případně ho dej i sem, někoho by to mohlo zaujmout.

problem je ten, ze neumim Anglicky, jen Nemecky a Rusky :D

Takze se muzu koukat jak chci :D

Odesláno

Tak každopádně budeš muset rozřezat a převařit podběhy, aby ty tlumiče s perama vůbec byly kam dát + vyřešit odpovídající výstuhy, protože ta kastle na to neni stavěná. A pak nějak stáhnout ramena k sobě, aby ti nevyběhly v zatáčce ven (Asi přez stabík uprostřed). A zvolit nějaký tlumiče s pružinama, který budou odpovídat předním a váze zadku. Ale taky nějak nechápu, k čemu že to je vlastně dobrý a jestli si v dnešní době nedokážeš ani přeložit návod, tak nevěřim, že bys to vubec dal do kupy. Nic proti. :papa

Odesláno

Popiš podrobně svůj projekt a dej ppř odkazy na to UK. Zatím mi dotaz přijde jako možný kandidát téma \"manuál-místo automatu, větší vstřiky a jiné mimozní úpravy\"..

Odesláno

třeba takhle to mám já na 405 vyřadil jsem tím hydrauliku na čtyřkolce a funguje to super.

někde jsem viděl i předělání zadní nápravy na pružiny bez zásahu do karoserie moc hezká práce ale složitá výroba přepákování - tlumiče vodorovně pod podlahou a kolmo na osu vozu. každopádně u 106 nevidím velký přínos této přestavby leda v rychlém nastavení výšky.

takhle u mě

post-1943-14109633857244_thumb.jpg

Odesláno

nechci prudit, tazatel mě poslal někam už na začátku:), ale přece předělávat uložení tlumičů, pružin atd. musí být s povolením výrobce a podle jeho dokumentace, nebo STK neřešíte?

Odesláno
nechci prudit, tazatel mě poslal někam už na začátku:), ale přece předělávat uložení tlumičů, pružin atd. musí být s povolením výrobce a podle jeho dokumentace, nebo STK neřešíte?

Omlouvám se.. Nechtěl jsem abys to bral tak jako že Tě posílám někam ;)

P106 jsem si koupil na blbnutí a jako winter car.. Co se tohoto dotazu týče, tak se mi torzka zrovna moc nezamlouvá, tak proto jsem řešil přestavbu ;)

a co se STK týče, tak já jí neřeším vůbec se svým letním vozem tam ani nemůžu :D

http://img203.imageshack.us/img203/9351/qiv9.jpg

Odpověď na dotaz, jaký projekt mám v plánu: Sám nevím kam se to vyvine.. Jelikož jsem pořídil vysavač (1,1 60PS) a je v dost žalostném stavu, tak asi nějaký ten repas a pak časem swap, pokud to auto nevěnuji tchyni :D

Odesláno

Tak pokud bude ta náprava zrepáslá, tak přenastavit torzky je otázka dvou hodin... Nevím, jestli to chceš dělat tak často, aby se ti přestavba vyplatila.

Odesláno

Nehledě na to, že zadní náprava vybavená tozrkou má svá specifika ovlivňující jízdní vlastnosti a tím, že bys jí předělal na nudnou pružinovou klasiku, bys vlastně ztratil to dědictví, které 106 aspoň částečně zůstalo po starých dobrých 205. 106 už sice není tak moc o hubu, jak bývali kdysi 205, ale pořád to ještě jde;) Ikdyž asi ne zrovna s 1.1, ale to by řešil ten případný swap, na který se chystáš... Za mě bych nápravu jednoznačně zachoval!

To Capy: Fúha, to mi hlava absolutně nebere, kdo tohle vymyslel (nebo i od někud převzal) a dal do kupy, je totální borec!!!:o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...