Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Z toho co píše, že zapnul aplikačku bych to typoval na měření telefonem a nějakým modrozubým adaptérem.

správný tip, už jsme si to vyjasnili v SZ, nicméně tedy abych to upřesnil pro ostatní, mám ELM327 od číňana (na Ali se teď dá koupit levněji, popř. lepší typ s vypínačem), a s autem se mi baví program OBD Car Doctor

Odesláno (upraveno)

Stal se zázrak.Šel jsem cestou nejmenšího odporu pročistil jsem kontakty veškeré svorky a bufík jde,dále jsem si udělal klasický vypínač do auta tak můžu dokonce bufík spouštět manuálně.Otázka zní pokud mám bufík manuálně zapnutý vypne se po určité době sám nebo ho musím opět vypnout,mám tam obyčejné tlačítko žádné relé a pod....Já jen když bych ho manuálně zapnul a zapoměl vypnout aby mě auto neshořelo.

Upraveno uživatelem Cyrďák
Odesláno

bufík jede do určité teploty chlad. kapaliny a pak se automaticky vyvětrá a vypne

Musím oponovať.Keď je zapojený "natvrdo",tak udržiava nastavenú teplotu chladiacej kvapaliny napr.65°C,potom vypne dodávku paliva a po čiastočnom vychladnutí (neviem na akú teplotu) štartuje znova ! 

Odesláno

ano, udržuje nastavenou teplotu do nastartování motoru, když nastartuješ a teplota kapaliny provozem motoru dosáhne provozní teploty, tak se vypne, ten bufík je tam vlastně jen proto, aby se kapalina po nastartování zahřála co nejdříve, samozřejmě dá se s dokoupeným příslušenstvím ovládat na dálku, telefonem ap.

Odesláno

Ozzy, to není až tak pravda. Bufík je v činosti skoro pořád pokd venku mrzne, protože by to ato jinak moc netopilo. Takže když dojedeš a vypneš motor tak ještě chvilku je slyšet jak běží a dochlazuje. Také to je i cítit třeba v garáži.

Odesláno

topení má svoji řídící jednotku, která rozhoduje, jak dlouho a jak často bude topení v provozu podle okolní teploty a teploty chladící kapaliny, ale pokud mrzne, tak topení jede skoro furt--ostatně hlavně proto ho tam montovali...

po vypnutí motoru se nesmí vypnout i topení, protože tepelná komora v něm je žhavá, takže řídící jednotka vypne čerpadlo paliva a nechá topení jet naprazdno (jen ventilátor), aby se komora proudem vzduchu zchladila na přijatelnou teplotu

Odesláno (upraveno)

Stal se zázrak.Šel jsem cestou nejmenšího odporu pročistil jsem kontakty veškeré svorky a bufík jde,dále jsem si udělal klasický vypínač do auta tak můžu dokonce bufík spouštět manuálně.Otázka zní pokud mám bufík manuálně zapnutý vypne se po určité době sám nebo ho musím opět vypnout,mám tam obyčejné tlačítko žádné relé a pod....Já jen když bych ho manuálně zapnul a zapoměl vypnout aby mě auto neshořelo.

Proc chces buf natvrdo spinat? pokud je venku zima stejne se ti automaticky pusti a pokud e teplo, tak je k nicemu...

protoze jsemto pochopil tak ze mas "obejitou" RJ  a buf spinas natvrdo, tak pokud nevypnes vypinac buf pojede proste porad...

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odesláno (upraveno)

Abych pravdu řekl nejdřív jsem to vše vyčistil kontakty atd..a bufik šel bohužel né pokaždý,poté jsem udělal spínač a několikrát jsem to zapnul,nyní to spíná pravidelně také přes počítač tak nějak.Jsem rád že to jde.Auto jsem projel venku 5st a voda dle teploměru se ohřála po 2km na 60st.Pánové dlouho jsem se tak krásně neohřál.

Upraveno uživatelem Cyrďák
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Přátelé a kamarádi, prosím Vás je toho tu dost napsáno, ale poradí prosím někdo jak si sám upravit Webasto thermo top c nucené na nezávislé a pak připojit ovládací hodiny a pod. Jeden co nabízí díly a samotná webasta tady u nás po mě chce 1000kč za info jak předělat na nezávislé....no nevím trochu moc.Díky

Odesláno

Nevím litr za informaci je dost ale pokud by to byla detailní informace obsahující třeba i nějaké schémátko, soupis materiálu a další užitečnosti a to vše ověřené a funkční. Tak to není tolik a když bych to vzal do detailu tak čas který ušetřím na shánění a ověřování informací a pak hledání jednotlivých komponentů atd. tak to může zabrat třeba i několik týdnů a ten čas který bych nákupem těch informací ušetřil bych klidně mohl " utratit" ve prospěch rodiny nebo si udělat nějaký meloušek ze kterého bych ten litr v pohodě získal. 

Odesláno

Potrebuješ 2 veci....niečo čo ti bude zapínať webasto kedy ty budeš chcieť a IPCU modul na spínanie ventilátora v kabíne.

tretia je chuť do práce. Schéma zapojenia ventilátora tu ipcu.pdf

Ostatné niekde nájdem a vložím.

1000 Kč daj na charitu alebo chorým deckám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...