enikybeniky Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Zdravím, poprosil bych vás o pomoc s výběrem náhrady mé 406... Jako první mě napadla P 307 SW, ale postupně se mi v hlavě rozležely možné problémy s páčkami (i podle návodu si je sám fakt neopravím). Po projetí inzerce na netu mě ještě napadl Ford Focus I combi nebo Fiat Stilo, též combi. Z motoru bych u všech tří vybral benzínovou 1.6. Jediná podmínka je asi klima + předek v elektrice. Rok výroby cca 2002 - 2004, cena plus mínus autobus 70k. Když opomeneme, že jsme tady pežoťací , co byste volili? Tak a teď do mě Citovat
radim.1008 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Na Stilo zapomeň, pokud nejsi blázen nebo sebevrah. To se Fiatu nepovedlo. Zúžil bych výběr na Focuse, ale druhé generace nebo zmíněnou 307mu v SW. Váhat nad ní jen kvůli páčkám mě přijde neopodstatněné. U každého je něco, co se hold kazí. Spíš bych koukal po motorizacích a díky těm se rozhodoval. Citovat
koblih69 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 307 je proti 406 krok zpět i když designově působí moderněji tak bych touhle cestou nešel. Co se týká Focusu I tak bude asi hodně schnilý a vzhled přístrojovky je něco co bych nekousnul. Stilo je výborná volba - jednak za nižší cenu dostaneš obvykle výrazně lepší výbavu a jedna je velmi spolehlivé. Pouze podvozek toho combi není tak dobrý jako Focusu. Motory 1.6 16V jsou u Fiatu i Fordu velmi dobré u Peugeotu podle mě vcelku nic moc. V daných penězích bude jednoznačně nejvíc muziky ten fiat. Citovat
P607Olda Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Taky bych bral 307. Páčky byly špatné jen v určitém ročníku ( v mém případě 406 z r. 2003). Poznáš je snadno, protože jdou podezřele lehce. Po asi roce jsme je vyměnili za náhradu Valeo (za asi 5000) a ty drží přes 500 t. km. Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Podvozek,komfort jizdni vlastnosti pak 406 r.v 2003 nebo 2004 a jeste ti zbyde hodne penez na servis z tveho vyberu by byla nejlepsi...hdi nebo 2.2benzin Citovat
Medvěd Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Stilo se mi designově hodně líbí, ale neznám nikoho s konkrétními zkušenostmi. 307a se mi ale nelíbí vůbec a Focus je takovej neslanej - nemastnej. Jako nástupce 406ky mi ale z Tvého výběru úplně nesedí nic - proč ne třeba C5? http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c5/13875729?goFrom=list = jen nástřel Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 radim.1008 = prečo sa stilo nepodarilo ? Okrem uplne prvych modelov, ktorým naozaj blbla elektrika, neviem o tom, že by mali tie autá zásadné problémi. Tiež by som sa priklonil k stilu, i ked ako kombi sa mi ten zadok strašne nepáči ... Citovat
koblih69 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Stilo se naopak velmi podařilo, ale nepodařilo se prodávat. Tak do toho začali cpát výbavu aby to bylo atraktivnější. A ten podvozek není horší než třeba Oktávka. Takže jediné negativum je to hnusný madlo na zadním kufru jinak samá pozitiva. Známý má v rodině 3 - 1x nafta, 2x benzín když jsem mu to tenkrát doporučoval tak byl trohcu v rozpacích a od té doby koupil do rodiny další 2 Citovat
barenst Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 a proc je 307 SW krok zpet oproti 406 ve vsech smerech je lepsi nez 406 a hlavne vevnitr vice mista nez o tridu vetsi auto , podvozek je lepsi na udrzbu , a benzinove 1,6 (307)je lepsi nez 1,8 (406) pokud u auta byl delany servis je urcite lepsi varianta nez Focus a Fiat Focus rezavi ,ale jinak je to stejne jako 307( mozna tak loziska a ramena jsem na nem menil nejak casto ) Fiat neznam Citovat
radim.1008 Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Ano, právě první ročníky si žily, co se týče elektriky, vlastním životem. Díky tomuto se dle mého názoru právě Stilo nepodařilo prodávat v takovém objemu, jak si Fiat představoval. Protože, když člověk řekne Fiat, tak si každý vzpomene na Uno, Tempru, Tipo a Cromu, které hnily už u prodejce a taky na jejich vrtošivou elektriku. Potom se není čemu divit, že po provalení problémů u Stila na začátku výroby se nedostavil kýžený a očekávaný úspěch. Ona důvěra lidí se hodně těžko navrací zpět. Na druhou stranu Punto nebo Multipla jsou neskutečnými držáky a obzvláště Punto levné na provoz a náhradní díly. Tam se může jít třeba Fabie klouzat. To samé se spolehlivostí se stalo u Alfy. Vláda přišla s návrhem zaměstnat chudý jih země v automobilovém průmyslu a tak Fiat nechal postavit fabriku na jihu, kde začali do té doby lidé pracující v zemědělství, znalí max. traktorů, vyrábět auta. Jak to dopadlo např. se 156kou víme asi všichni. Ale to jsem odbočil od dotazu. Osobně bych šel do Focuse II v kombíku nebo do 307 po faceliftu. Citovat
P607Olda Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Stilo mají dva sousedi, jezdí jim to - na podrobnosti jsem se neptal. Ale asi dobrý - s paní jsem se bavil o \"autech\" a neříkala, že by byla nespokojená. Stilo kombi je velké a mohutné - považuji za výhodu. C5 by byla v požadované ceně. C4 Picasso je dražší. Citovat
agresssor Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Pokud C5 tak az tu II, má vychytany mouchy z ty predchozi, taky se mi libila a proto sem se na ni vyptaval.... Citovat
enikybeniky Odesláno 30. září 2013 Autor Odesláno 30. září 2013 No, v žádném případě ne naftu, jezdím spíš krátké cesty do práce a zpět, pak nějaké ty nákupy a výlety, do 10k za rok. 307 SW se mi líbí, navíc jsem chtěl pokračovat se lvem. Dneska se půjdu podívat tady u nás na jednoho Focuse, tak uvidím, jestli mě to osloví, ta palubka to je něco, ale zvyknout se dá na ledacos. Koroze prý není, mno uvidíme. To Stilo bych viděl tak kolem 2004, co jsem tak našel. Líbí se mi, i když včera jsem řídil \"nové\" Bravo a to řízení bylo šílený. C5 jsou fakt pěkný, i tel liftback by šel, ale tam je nejmenší motor snad 1.8, chtěl jsem zase o něco menší obsah, tak 1.6 by byla ideál. Co se týče faceliftů, tak v mé cenové relaci a roku výroby asi ne e. Ale supr, chlapi, díky, jen tak dál. Citovat
enikybeniky Odesláno 30. září 2013 Autor Odesláno 30. září 2013 Tak jste mě tady s tou C5 docela dost nahlodali a už se jedna rýsuje, 1.8 lift (hatch?) Citovat
Medvěd Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 C5ka je se 406kou asi nejbližší srovnatelný auto, které má pokupě francouzskou pohodlnost a velký prostor. Je fakt, že zadek liftbacku první generace není designově nejpovedenější, ale dá se na něj zvyknout a neurazí. Motor je stejný jako ve 406ce a tak víš do čeho jdeš. Co se objemu motorů týče, tak rozdíl v povinném bručení mezi 1,6 a 1,8 bude pár stokorun, jen ta 1,6ka by na takhle těžký auto byla slabá jak čaj. Jsem zastáncem spíš vyšších objemů, tzn. nebál bych se ani dvoulitra, který bude baštit podobně jako 1,8a, ale o něco líp pojede. [upravil dne 30/9/2013 13:16 od Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.