tpac9999 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Mám v pláne vymeniť motor za nejaký silnejší z peugeota 306 napriklad XU10J4 110kW alebo XU10J4RS 120kW pretože ten môj 97kW XU10J4R ktorý mám v kabriu už nejak doslúžil ... preto sa chcem spýtať či ten motor tam vôbec vopchám ??? Citovat
ozzy56 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 vyměnit můžeš jen za stejný typ motoru, jiný nepovolí úřady Citovat
tpac9999 Odesláno 27. září 2013 Autor Odesláno 27. září 2013 To či to povoľujú úrady ma moc netrápi ... ja len chcem vedieť či sa to vôbec dá ... bez nejakých vačších problémov... Citovat
ozzy56 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 pokud se ty výkonnější motory dávaly do 306, tak se určitě vejdou Citovat
MilanF1 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Dávaly, tazatel má na mysli motory z S16 a GTi-6, já se v přestavbách nevyznám, ale určitě to bude chtít komplet jinou kabeláž ... sranda to nebude. Stejný typ za stejný typ je relativně v pohodě. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 pújde to, ale určite to chce kus šikovnosti a umu. Jestli na to máš čas, priestor a umíš to, prípadne lidi, tak smelo do toho. XU10J4RS 120KW z 306 S16/GTi-6 však tak lahko nezeženeš, dovolím si tipnút, že vúbec. Citovat
Mopař Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Nedávno sem jeden RS viděl, tušim že za 15 papouchů... Samozřejmě bez převodovky a ECU. Jinak mam pocit, že by to mělo jít i legalizovat - pokud se ten motor do toho modelu dával. Teď jenom nevim jestli by cabrio bylo posuzovaný jako 306, nebo jako cabrio samostatně... Citovat
koblih69 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Legalizovat to samozřejmě nelze. Je to stejně nereálné jako si myslet, že můžu přestavět Fabii 1.4 MPI na 1.2 HTP Citovat
MilanF1 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Mopař: Možná narážíš na klubáka - tuším Dopitak - co má doma cabrio, kde v TP je S16 motor, ač v autě ten slabší (cca 90 kW). Ale to tam někdo dokázal zapsat mimo ČR, u nás to určitě nejde. Tazateli je legální stránka ukradená, takže bych to neřešil, jen sehnat ten motor a kdo to udělá Citovat
koblih69 Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Tazateli je legální stránka ukradená, takže podle modelu obvyklých modelů skončí někde v příkopě, doufejme jen, že nebudeme někde poblíž Citovat
Mopař Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Koblihu už delší dobu mě fascinuje tvá schopnost poznat špatnej lidskej charakter a absolutní řidičskou nezkušenost z jednoho dotazu či názoru tady na foru. Zvlášť když se jedná o tak brutální nárůst výkonu (celejch 13 kW!!! ) To přece nemůže uřídit ani Michael Schumacher!!! Tvoje superschopnosti takto na dálku číst myšlenky upřímně chci mít taky. Naučíš mě to? Samozřejmě to nechci bezplatně Citovat
koblih69 Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Pokud někdo formuluje větu jako \"To či to povoľujú úrady ma moc netrápi ...\" tak není třeba mít žádné schopnosti, charakter tím vyjadřuje tazatel sám A ano jsem zabedněný odpůrce nepovolených úprav a budu je kritizovat Citovat
Guest servisman Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Co se týče takových úprav motoru , raději bych to osobně mazal. Nevede to k ničemu, nepovolené úpravy mne nezajímají a co se týče motoru je tu témat na to 3 prde*** . Citovat
Mopař Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Jenže tady se jedná o swap kus za kus, nota bene z toho samýho modelu - což znamená, že z toho žádná neřiditelná bestie stejně nebude. A až budu mít trochu víc času, tak se pořádně mrknu na ten zákon, protože mam za to, že to opravdu nějak legalizovat jde. Servisman: To jo, témat je tu opravdu jako nakakáno, jenže když sem většinu z nich projel, tak tam byly akorát nesouvisející kecy, který sou na hraně pravidel fora a člověk se tam vlastně nic nedozví. Mimo toho, že mu všichni říkaj, ať se na to vy... Tak jak tak, tpac tady nechtěl řešit žádnej nesmysl v podobě neadekvátně drahejch úprav, jenom chtěl vyměnit jeden dvoulitr za jinej. Citovat
koblih69 Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 Koukat se nemusíš, pokud nebudeš mít \"papír\" od Pežo, že tuhle přestavbu můžeš udělat a jak se změní hmotnosti, výkony a pod. tak nelze. A dostat tenhle papír od Pežo je prakticky vyloučeno. Řešitelný to je například v DE, ale silně pochybuju, že by autor příspěvku hodlal do 306 investovat takové peníze. Citovat
Guest servisman Odesláno 28. září 2013 Odesláno 28. září 2013 nevím ,ale kdybych já nacpal do auta motor co tam nepatří třeba místo 1,4 dal 3,0 litr tak bych se ani nechlubil Citovat
tpac9999 Odesláno 30. září 2013 Autor Odesláno 30. září 2013 ďakujem za vaše odpovede... dúfal som že tu nájdem niekoho kto sa s takouto prerábkou stretol a inak mne nejde o to aby som z auta spravil nejaku \"raketu\"... ale skôr o to že počas zimi som chcel cabrio dať do kopy a spraviť hlavne motor pretože vypovedal službu... ale zas nemam chuť rozoberať cely motor do šrubky a vymieňať ventily piesty atď... a prečo tam nechcem dať ten istý typ motora? pretože pred nedávnom bol u mňa chlapík čo mi núkal 306tku s motorom 110kW za 850Eur lebo že mu len zavadzia na záhrade, vravel že motor je v bezchybnom stave pretože sa oňho staral a mal v pláne ho upraviť a jazdiť preteky do vrchu... samozrejme som ho odmietol... pretože načo by mi bolo auto bez papierov... no a teraz keď mi motor skapal, tak ma napadla myšlienka ci by ten motor tam náhodou nepasoval ... Citovat
vix Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Fajn, jdi do toho a pak dej vědět, jak jsi dopadl. Asi jako asi 2000 tisíce lidí před tebou. Pokud do toho půjdeš, pls, foto-seriál... Citovat
Capy Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 motor tam lze namontovat jen si sežen i s motorovým svazkem a ecu. Myslím že člen fik s tím má docela zkušenosti. legalizovat by se to dalo použitím bloku z tvého motoru ale když ho nechceš rozebírat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.