marko306 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Ale 407 má už úplne inú 2,2 HDi, tak tú neporovnávajte. Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 No to jsem se svým příspěvkem snažil naznačit už výše :D:D C5 III, 407, novější 607 mají poněkud jiné motory... Citovat
marko306 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Preto som im to spresnil, lebo to zjavne nepochopili od teba. Citovat
Lihous Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Sam za sebe klidne ANO ale fakt udrzovany kus a dale v servisu pokracovat. Za cca 3roky krom beznych veci /baterka rozvody naplne ...... Nic velkeho - preventivne se delali brzdy a FapOFF ten byl na konci zivota - pravda na podtlak je tento motor hodne ale hodne \"citlivej\" a hledat kde to utika je na dlouho. Do dnes to nemame uplne 100%. \"ALE\" odmeni se kultivovanosti tichem v interieru radosti ridit toto auto i spotreba dlouhodobe cca 7-7,5l/100km je dle me Ok. Citovat
oddie Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Dlouhodobou spotřebu 7,5 litru bych toleroval tak 807, a ne o půl tuny lehčí a nižší 406 Citovat
Lihous Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Hmm ale po zahrati motoru jezdime jako s benzinem a jde o prumer leto zima po cca 2 a neco roku co to nejak tak sledujeme. Ne nadrz co nadrz. Ono po dalnici v limitu klidne i 6 ale naopak mimo limit klidne i 12 7,5 je zima a je v tom i nezavisle topeni ...... Kolem 7 je leto ale jak pisu da se jet i pod 7 .... Nase minule auticko byl benzin a ten bastil 9-10 tak ze 7 je pro me dobra spotreba. Jen na vysvetlenou. PS:Mozna budu za pitomce ale z nejakeho navodu prikladam \"jejich\" spotrebu pro 2,2HDi me v prumeru prijde spotreba cca 6,8l/km pro kombik [upravil dne 19/9/13 17:21 od Lihous] Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 S RHZ jsem najel cca 150 tis. s průměrkou 5.7 ... za 6,5 jsem jezdil s benzínovou Vectrou... Při 7,5 bych to auto okamžitě prodal. Citovat
mašinist Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 S RHZ jsem najel cca 150 tis. s průměrkou 5.7 ... za 6,5 jsem jezdil s benzínovou Vectrou... Při 7,5 bych to auto okamžitě prodal. Hoši nic proti vám nemám,neznáme se a nechci být šťoural,ale vaše spotřeby mne fascinují.Ano,já rozeznávám rozdíl mezi letní a zimní spotřebou,ale když napíšeš,že jsi najezdil 150k za 5,7 litrů,tak to se tě musím zeptat zda to bylo za celé období,jezdil jsi sám,bez klimatizace,jezdil jsi jen v létě......to jsou věci,které neřeším,já sám sledováním říkám že mám spotřebu kolem 6-7 litrů,což je přesnější,než dogmaticky vyumělkovaná spotřeba 5,7 litru. To už si snad nikdo nepíše. Když je třeba,šlápnu na to na dálnici i přes limit ,když je třeba pojíždím do práce sám a taky s rodinou na výlet,pak tahám karavan za větru i s větrem v zádech,ale přesný statistický údaj ovlivněný snahou o co nejnižší se stává nevěrohodný. No a všichni co se chtějí blejsknout mini spotřebou-do mne...ať nemám pravdu. To mi kamarád taky říkal,že mu to na dálnici ukazuje spotřebu 3,3 litrů........ano mě taky,ale pak třeba 14 litrů........a počítadlo v palubním počítači kecá....podle kol a jeho toleranci [upravil dne 19/9/13 17:23 od mašinist] Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Nevím o čem píšeš, kdybych ti tady chtěl napsat, že jsem přejel se 406 za den 1000 km se spotřebou 4,7 tak to napíšu a je to pravda, ale o spotřebě auta to nic neříká. To co jsem napsal je dlouhodobý průměr a né jedna náhodná cesta. U 407 mám za posledních 61 tis. dlouhodoubou 6,2 a zrovna hrdý an to nejsem ... a nikdy nevypínám AUTO u klimatizace nebo podobné šaškárny abych si vylepšil spotřebu Citovat
oddie Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 406 combi 2,0 RHZ jsem měl něco přes 50tis km, konečný průměr za tu dobu 5,8. Pro příklad cesta Praha - Mnichov - Zurich - Geneve - Lyon - Montpellier a přes Karlsruhe zpět - 3600km, Německo dálniční úseky bez omezení 150, Švýcarsko 120, Francie 140, vše většinou tempomat, okresky ve Francii cca 300km dle limitů a místních podmínek. 3 lidé + věci, výsledná spotřeba 5,5 dle PP, 5,6 dle tankování... Rekord spotřeby 8,2 Praha - Garda a zpět, 4 lidi + 4 kola na střeše + vybaven na týden, rychlost co to utáhlo. Bez věcí na střeše je průměr pro tenhle motor mezi 5,5-6 naprosto normální. 2 litry na průměru navrch u toho 2,2HDI mi přijdou těžce neadekvátní. Citovat
mašinist Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Tak nevím jak vás může rozhodit debata o spotřebě.Já jen píši že sledování spotřeby na desetiny litrů je spíše vychloubání...... Já netrvám na tom,že Peugeot je nejlepší auto s nejnižší spotřebou...je to normální dopravní spotřební auto a spotřebu máme podle toho jak jej používáme a jak máme lehkou nohu. Někdo preferuje dvoulitr,jiný 2,2,ale když vidím že mi klesá palivoměr,dotankuju a nezajímá mne kolik jsem spotřeboval,nuluji jen abych se dozvěděl jak mi spotřebu ovlivnil vlek třeba do protivětru. Jsou i tací,co si to píší a porvali by se právě kvůli spotřebě a jsou ješitní,když jim někdo šlápne na kuří oko.Já se svou 406 mám osobně natočeno 200k a jsem spokojen ať mám spotřebu 5,7,nebo 6,5 litrů,protože mne to až tak nezajímá.Ne všichni jezdí s autem po celé evropě na jeden zátah a libují si jak jim ta jeho málo papká.U všech našich aut je to přibližně na několik deci stejné. Není to mé první auto,ale asi dvacáté a tak mohu srovnávat i s lepšími,ale i horšími .Ta auta jsem za svůj život vystřídal jak služebně,tak soukromě.Držím si tu svou,protože koncernová auta ,zejména stejně stará octavia se mi zdá jako chudý příbuzný,ikdyž s přiměřeně stejnou spotřebou.....bez ohledu na výkon Citovat
Lihous Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Jeste dodam ze nase PC ukazuje oproti realne spotrebe cca + 0,7-0,8l/100km To jen ze ne kazde PC ukazuje jak ma .... A souhlas spotreba je druhorada ...... Citovat
mašinist Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 Jeste dodam ze nase PC ukazuje oproti realne spotrebe cca + 0,7-0,8l/100km To jen ze ne kazde PC ukazuje jak ma .... A souhlas spotreba je druhorada ...... No a proto píšu,že sledování palubního počítače je jen orientační...při jízdě mne to jen orientuje zda už přeřadit a pokud přeřadím ,tak zda je momentální spotřeba lepší. Ale je to přesný součet nepřesných údajů. Teda jsem předpokládal orientačně 6-7 litrů a jak píšeš,mohu na tom být i líp a vlastně se není o čem bavit. Jen by bylo zajímavé,aby přiznali chlapi co mají kola 17\" a větší šířku,jak jsou na tom oni se spotřebou a jak dalece se jim rozchází spotřeba na palubním počítači se skutečnou. Velká kola při stejném počtu otáček ujedou víc a dále by mne zajímal jejich valivý odpor při jízdě,jakož i nutnost většího krouťáku při rozjezdech. Tam už tu spotřebu hrubě odhadují...... Citovat
rootsky Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 k : Co je jiného na 2,2 HDi u C5 a 406 EURO III 98kW o kterých jsem tu jen okrajově psal??? Jako měl jsem tu oba a je to jen \"znak na krytu\", nebo jsem slepý... Oprava: Jo teď koukám, že se mluvilo o mkIII, tak to sorry, ale já myslel mk I a II tak nějak přiměřeně k té 406té [upravil dne 20/9/13 10:18 od rootsky] Citovat
dodS12 Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 ja ked som hladal 406ku tak som pozeral hlavne 2,0 HDI, ale nasiel som 2,2 HDI, ktore sa mi pacilo, bal som sa tej spotreby, no vobec to nelutujem. Sice som musel donho investovat, ale to do vecsini ojazdenych aut treba. A zeby to malo nejaku velku spotrebu?, mozno v meste co jazdim minimalne. Nemusis ho chipovat, ten vykon uplne staci. Keby som si znovu vyberal 406 ku 2,0 HDI alebo 2,2 HDI, tak by som si vybral 2,2 HDI. [Edited on 20/9/13 19:23 by dodS12] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.