3Run Odesláno 12. září 2013 Odesláno 12. září 2013 Mám dotaz, když vyměním tlumiče na autě nebude to tak bouchat a bude jízda \"komfortnější\" jako třeba u nových aut ? Rány jsou od kol, ložiska, čepy a pod mám nové.. Jezdím taky novou kiou ceed a chtěl bych docílit stejnýho dojmu při jízdě po nerovných cestách jako v ní a napadli mě tlumiče. Popřípadě jaké ? Citovat
ozzy56 Odesláno 12. září 2013 Odesláno 12. září 2013 zkus nejprve test tlumičů, abys neměnil něco, co bezvadně funguje....,jestli máš na nich přes 130 tisíc KM, tak je vyměň, ale nepočítej s tím, že jízda bude jako s novým vozem--to prostě nejde z toho důvodu, že u nového auta je nové všechno, né jen tlumiče Citovat
3Run Odesláno 16. září 2013 Autor Odesláno 16. září 2013 Na autě mám 223 000 a nejsem si jistej kdy byly měněné.. Zda vůbec.. jsou lepší plynové nebo ? Citovat
307rg Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 km nie sú podstatné, kľudne môžu byť v norme a žiadna druhovýroba nevydrží toľko ako prvovýroba z fabriky, predsalen bude najrozumnejšie najprv nechať otestovať Citovat
3Run Odesláno 6. listopad 2013 Autor Odesláno 6. listopad 2013 Tak mi bylo řečeno že přední pružiny a zadní tlumiče musí na výměnu.. jakou značku tlumičů koupit ? Meyle, Kayaba, Sachs, Bilstein ?? Citovat
radim.1008 Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Vzal bych Bilstein, Kayaba... určitě zkus Babisaka, co ti doporučí. Já měnil za Monreo na 306ce před časem a jsem z toho zhnusen, teď chci dát nové pružiny a horní uložení. Doufám, že tím zmizí mlácení a hrkání na nerovnostech. Nikde vůle není a stejně se to pořád ozývá. Citovat
Dančák Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 radim.1008: pro přesnost Monroe jinak my dávali přední tlumiče na 406 Bilstein, a ani ne dva roky a už tečou:grr jsem řádně nasrán, nic to nevydrží! Citovat
radim.1008 Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Ajo, pardon Bilstein dával kámoš na octavii I a zatím drží a to tam jsou určitě už tři roky. Ale jak říkáš, nic to nevydrží. Když vezmu u nás jednu křižovatku, kde je příčná nerovnost. Tak se od pravého kola ozve takový \"žuch, žuch\" připadá mi to jako by ten tlumič nestíhal. Dělá to zvuk jak pneumatickej válec, když z něho sundaš hadici a dírku pro odfuk ucpeš prstem a potom pustíš. Citovat
Dančák Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Mě už to naštvalo, zadní jsou ještě origo a začali teď taky rosit, ty měněný přední Bilstein už tahle rosej asi 4 roky a ikdyž jsem na nich nedávno měnil komplet horní uložení, tlumiče jsem neměnil, nemá to cenu, ta 406 jezdí denně po hrozně rozbitý silnici asi 50km a abych ty tlumiče za rok zase měnil, na to se můžu z vysoka.....třeba čepy atd. vyměním, protože to je pár korun a to bouchání mi vadí, ale ty tlumiče nechávám, až spraví tu silnici, možná bych o tom uvažoval.... Citovat
Dančák Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Ne, nemám, sjíždějí se pravidelně, bez plošek....všechno je v pohodě, jen když jsem teď přezul na nové zimní, tak se mi zdá že to nějako plave, ale na letních jsem takhle jezdit nezkoušel tak nevím...on ten podvozek už něco pamatuje, takže to moc neřeším Citovat
3Run Odesláno 6. listopad 2013 Autor Odesláno 6. listopad 2013 Asi vyberu ty KYB vsichni je vychvalujou a od Badisaka uz prave nabidku mam Citovat
celda1970 Odesláno 10. únor 2017 Odesláno 10. únor 2017 Moc se mi při najetí 190tis nezdají tlumiče..předek i zadek....předek víc......zajel jsem nezávisle na dva testy....na jednom vyhovující.....na druhém nevyhovující......další servisák kouknul prohoupnul a řekl že jsou OK....další kouknul prohoupnul a říká že jsou na výměnu............a teď si vyberte........nakonec mi bylo řečeno ať při nájezdu 190tis udělám radši výměnu..... Citovat
radim.1008 Odesláno 10. únor 2017 Odesláno 10. únor 2017 Jak vypadají gumy, nejsou oskákané? To jsou stále původní? Citovat
celda1970 Odesláno 10. únor 2017 Odesláno 10. únor 2017 (upraveno) Gumy oskakane nejsou.....tlumice puvodni origo...do ca 140 tisic to jezdilo venku.... Upraveno 10. únor 2017 uživatelem celda1970 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.