Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz, když vyměním tlumiče na autě nebude to tak bouchat a bude jízda \"komfortnější\" jako třeba u nových aut ? Rány jsou od kol, ložiska, čepy a pod mám nové..

Jezdím taky novou kiou ceed a chtěl bych docílit stejnýho dojmu při jízdě po nerovných cestách jako v ní a napadli mě tlumiče.

Popřípadě jaké ?

Odesláno

zkus nejprve test tlumičů, abys neměnil něco, co bezvadně funguje....,jestli máš na nich přes 130 tisíc KM, tak je vyměň, ale nepočítej s tím, že jízda bude jako s novým vozem--to prostě nejde z toho důvodu, že u nového auta je nové všechno, né jen tlumiče ;)

Odesláno

km nie sú podstatné, kľudne môžu byť v norme a žiadna druhovýroba nevydrží toľko ako prvovýroba z fabriky, predsalen bude najrozumnejšie najprv nechať otestovať

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak mi bylo řečeno že přední pružiny a zadní tlumiče musí na výměnu..

jakou značku tlumičů koupit ?

Meyle, Kayaba, Sachs, Bilstein ??

Odesláno

Vzal bych Bilstein, Kayaba... určitě zkus Babisaka, co ti doporučí. Já měnil za Monreo na 306ce před časem a jsem z toho zhnusen, teď chci dát nové pružiny a horní uložení. Doufám, že tím zmizí mlácení a hrkání na nerovnostech. Nikde vůle není a stejně se to pořád ozývá. :bacha

Odesláno

Ajo, pardon :D Bilstein dával kámoš na octavii I a zatím drží a to tam jsou určitě už tři roky. Ale jak říkáš, nic to nevydrží. Když vezmu u nás jednu křižovatku, kde je příčná nerovnost. Tak se od pravého kola ozve takový \"žuch, žuch\" připadá mi to jako by ten tlumič nestíhal. Dělá to zvuk jak pneumatickej válec, když z něho sundaš hadici a dírku pro odfuk ucpeš prstem a potom pustíš. :myslim

Odesláno

Mě už to naštvalo, zadní jsou ještě origo a začali teď taky rosit, ty měněný přední Bilstein už tahle rosej asi 4 roky a ikdyž jsem na nich nedávno měnil komplet horní uložení, tlumiče jsem neměnil, nemá to cenu, ta 406 jezdí denně po hrozně rozbitý silnici asi 50km a abych ty tlumiče za rok zase měnil, na to se můžu z vysoka.....třeba čepy atd. vyměním, protože to je pár korun a to bouchání mi vadí, ale ty tlumiče nechávám, až spraví tu silnici, možná bych o tom uvažoval....

Odesláno

Ne, nemám, sjíždějí se pravidelně, bez plošek....všechno je v pohodě, jen když jsem teď přezul na nové zimní, tak se mi zdá že to nějako plave, ale na letních jsem takhle jezdit nezkoušel tak nevím...on ten podvozek už něco pamatuje, takže to moc neřeším

• O 3 roky později...
Odesláno

Moc se mi při najetí 190tis nezdají tlumiče..předek i zadek....předek víc......zajel jsem nezávisle na dva testy....na jednom vyhovující.....na druhém nevyhovující......další servisák kouknul prohoupnul a řekl že jsou OK....další kouknul prohoupnul a říká že jsou na výměnu............a teď si vyberte........nakonec mi  bylo řečeno ať při nájezdu 190tis udělám radši výměnu.....:myslim

Odesláno (upraveno)

Gumy oskakane nejsou.....tlumice puvodni origo...do ca 140 tisic to jezdilo venku....

Upraveno uživatelem celda1970

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...