punkac Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Itálii zbožňuji, je to asi moje nejoblíbenější prázdninová destinace, jezdím teda až začátkem září po turistický sezoně..... Nejvíce mě bavilo San Benedeto al Trento a dále dolů k patě. Jinak dálnice mi nevadila, všude Autogrill a ta cena se dala překousnout - do Trenta nějakých 45€ ad Lukaro: sklidni hormon, nemysli si že každou píčovinu tu napsanou, omluvíš u tebe populárním žvejkem o tom, jak si vyjadřuješ svůj názor. Navíc nazývat italy cigánama Přestaň sypat perník a začni se konečně řídit tímto:\" Mladý chalan, který snad už dostal rozum po tom, co se choval jako idiot.. Uvědomil si svoje chyby a chování a snaží se vše napravit, tak snad už takovým idiotem není. Nebo to neznáš Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Jinak ještě obecná poznámka ( jedno jestli Itálie, Chorvatsko... ) - cesta mimo dálnice je samozřejmě levnější, ale já jí využívám tam kde se vyhnu třeba zácpám nebo kde je co vidět ( třeba pobřeží s přístavy je v noci prostě kouzelné). Chci jen říct, že i cesta je kus dovolené a některé úseky dálnice jsou prostě pohoda a vychutnávám si je. Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Itálii zbožňuji, je to asi moje nejoblíbenější prázdninová destinace, jezdím teda až začátkem září po turistický sezoně..... Nejvíce mě bavilo San Benedeto al Trento a dále dolů k patě. Jinak dálnice mi nevadila, všude Autogrill a ta cena se dala překousnout - do Trenta nějakých 45€ ad Lukaro: sklidni hormon, nemysli si že každou píčovinu tu napsanou, omluvíš u tebe populárním žvejkem o tom, jak si vyjadřuješ svůj názor. Navíc nazývat italy cigánama Přestaň sypat perník a začni se konečně řídit tímto:\" Mladý chalan, který snad už dostal rozum po tom, co se choval jako idiot.. Uvědomil si svoje chyby a chování a snaží se vše napravit, tak snad už takovým idiotem není. Nebo to neznáš Je tam romů hodně, včetně rumunů.... Sleduješ nějaké dokumenty nebo tak? A proč zklidnit hormon? Já tě urážím nebo se do tebe nějak montuji když vyjádříš svůj názor, i když si myslím, že je stupidní? Ne, nikomu jeho názor neberu a nikomu nenadávám za to, co si myslí.... Já Itálii před 3 lety zažil jako fuj tajbl, to je vše, tak jsem se zeptal, co ho tam tak táhne... Tobě se líbí, to je zase tvoje věc, tak jako je moje, že mě se nelíbí Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 lukaro: co to proboha meleš? Až se rodiče vrátí ze Švédska, řeknu jim o fotky z té Itálie ať to vidíte sami... Včetně zničených zámků od dodávky, co jsme měli na cestování - přestavba na takový obytný vůz. Naštěstí se tenkrát dovnitř nedostali... A podotýkám, že jsme parkovali v kempu, hlídaném kempu. [upravil dne 12/8/13 20:25 od lukaro] Nebyli jhste v Rumunsku třeba? Možná chyba navigace nebo tak něco:myslim V Italii to snad není ani možný http://aktualne.centrum.cz/eurorubrika/clanek.phtml?id=513408 Právě Romové tvoří podle odhadů katolické organizace Sant´Egidio nejpočetnější skupinu občanů Rumunska, kteří po vstupu země do EU přesídlili do Itálie. Tam podle oficiálních statistik žije 342 tisíce Rumunů, což je vůbec největší zahraniční komunita v zemi. Jejich skutečný počet ale například organizace Caritas odhaduje na 556 tisíc. A tou dobou tam byli rodiče poprvé, já tam jel 2 roky po tom... [upravil dne 12/8/13 21:55 od lukaro] Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Dovolím si poslední OT... Skuci se dočkal obdobného ohlasu, kdy na něj hodně lidí hází kameny. Něco rozjede a je tu jako někdo špatný, kdo má nápad, který je moc idealistický, který je v téhle zemi a době hloupý a podobně... Prostě tady to je jako nějaká....jak to popsat? Každý kritizuje druhého, ale sám si před prahem nezamete Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Nebuď ublíženej, začal jsi velmi agresivně a za to jsi slíznul logickou reakci... Jak to tedy popsat? Nerej a nebude do rebe ryto Citovat
lukaro Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 \"Promiň mi tu otázku, ale......co lidi láká na zemi, která je plná cigánů a špíny? Vím o čem mluvím byl jsem dvakrát a už nikdy víc.... \" Mě to agresivní nepřijde... ale dobře, někomu ano.. A nejsem nějak dotčený, ale tady není moc tolerantních lidí, každý musí uznávat jen svůj názor a všem ho nutit. Hezký večer Citovat
mmmb Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Hned u Italsko Rakouských hranic je silnice SS13 zavřená (Pontebba - Dogna), už týden tam hoří lesy. Dálnice je průjezdná. Ke konci týdne to snad zase spustí. [upravil dne 12.8.2013 22:31 od mmmb] Citovat
punkac Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Byl jsem Itálii jistě víckrát než desetkrát a takovejhle blábol bych teda nevypotil ani v opilosti Je ČR země smažek jen prot, že když turista vystoupí v Praze na Hlaváku a jde přes Šervůd, nic jiného nevidí ???? Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 Myslím, že nemá smysl to dál komentovat Citovat
Altman Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 punkac: Až na to, že to co jste napsal je naprostá pravda. Ať se nám to líbí nebo ne, v naší zemi těžko pohledat někoho kdo nekouří marjánku, nechlastá alkohol jak Dán, nebo nehulí jak popelník. Citovat
P607Olda Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 V Itálii jsem byl asi 20 krát, soukromě i služebně. Mám jen ty nejlepší zážitky, nejen sever, ale i Neapol a Sicílie. Ostatně i z ostatních cest, Portugalsko, Izrael, JAR, Turecko, Řecko, atd. V Řecku mi dokonce neznámý člověk na ulici půjčil 10 t. drachem, když nešla elektrika, abychom měli na večeři. Druhý den jsem mu je samozřejmě vrátil. [upravil dne 13.8.2013 12:49 od P607Olda] [upravil dne 13.8.2013 12:49 od P607Olda] Citovat
Guest Džůny Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Kdyby byly později nějaké poznatky a zážitky z cesty, byl bych za to moc rád a určitě bych si početl. Příští rok bych totiž chtěl do Itálie autem taky. Řecko je sice nesrovnatelně krásnější, ale na to holt nebude. [upravil dne 13/8/13 14:18 od Džůny] Citovat
P607Olda Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Džůny: Řecko je levnější, než Itálie, akorát tam musíš letadlem a tam si půjčit auto. Krásnější než Itálie? To je otázka, asi tak stejně. Nezapomeň: ideální termín je 15.9.!!! Teplé moře a přijatelné počasí na poznávání. Ale - chce to nebýt \"turista - houska na krámě\". To znamená jet klidně individuálně, koupit si letenky, zbytek zařídíš na místě. Mimo sezónu (i v září) není problém. Nekoupit si levný zájezd tuzemské cestovky (pokoje a lokalita, kterou nikdo nechtěl), a nejezdit do \"turistických středisek\", kde je vše jen pro turisty, ale nemá to ten pocit domácí krajiny. V Řecku jsem taky pojezdil poznávací jízdy (auto z půjčovny) - krásné. [upravil dne 13.8.2013 14:55 od P607Olda] Citovat
Guest Džůny Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Vážně levnější? Popravdě, ještě jsem to nepočítal. Jen jsem koukal na ceny letenek a ubytování. Je pravda, že v Řecku a Itálii jsem byl naposledy snad 10 let zpátky, hodně se určitě změnilo. 15.9. si značím. Celkově na mě Řecko působilo mnohem pěkněji a lépe než Itálie. Lidi byli úžasní, Italové jsou na mě moc hluční. Pláže byly taky pěknější, úžasný písek a čistá voda. Citovat
palete Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Zdarec takové lago di garda nebo lago ledro jsou taky hezké alpy. Opevnění z první svět.války a podobně. K těm diskuzím o jízdě mimo dálnici toť otazka čechy jsou jedna velká vesnice rozjedeš a brzdíš v italii to platí mnohokrát víc.200km jsem jel 6hod. stále 50km/h. Citovat
dusan2 Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Na dovolenky chodim vylucne do talianska tak neviem o com to lukaro pises:bojim Mimo dialnice chodievam z rakuskej hranice po Udine. Pekna cesta maly provoz. Odtial po dialnici po Benatky a potom podla chuti a obdobia (noc, den , vikend) dalej okolo pobrezia bud dialnica alebo nie. Raz som skusal mimo dialnice cestu Benatky - Milano ale to je poriadny masaker. Uz nikdy viac. Clovek musi dobre poznat miestne cesty a pomery aby malo jazdenie mimo dialnic zmysel. Citovat
Vítek1 Odesláno 27. srpen 2013 Autor Odesláno 27. srpen 2013 ještě poprosím ty co Itálii jezdí jak je to s benzínkama mimo dálnici? Dá se vzít do kanystru nejaká rezerva nebo je to nejak omezene po EU? Citovat
Laďa Odesláno 27. srpen 2013 Odesláno 27. srpen 2013 http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/italie/cestovani/duty.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.