Jump to content

Brzdove trubky

wexelo
 Share

Recommended Posts

Kdybys nesehnal nic jinýho,tak tam jdou i z favorita.Jinak já jsem tyhle věčný problémy s utrhlejma nebo shnilejma trubkama jednou pro vždy vyřešil tak,že jsem si v mototechně za bratru 3400 Kč koupil přípravek na výrobu brzdových trubek a teď si je můžu dělat kdy potřebuju.

To jsi docela nadšenec, koupit ten přípravek...

Jinak, dost malých servisů či prodejen tenhle přípravek má, a jsou ochotni udělat trubky dle požadavků, stačí zadat do vyhledávače \"brzdové trubky\", a pár odkazů vyleze.

Oddie: Vzhledem k tomu,že bydlím na vesnici,kde je pár baráků a do nejbližšího města-tím i servisu to mám cca 25 km ,auto mám čas opravovat jenom o víkendu- to maj většinou všude zavřeno, tak jsem si ten přípravek koupil a mám klid.( Když mám soustruh,svářečku,kompresor....,tak ten přípravek je prkotina.Do budoucna plánuju ještě zdviž a pak už budu spokojenej.)

No vidíš, ještě pár drobností, a můžeš si otevřít servis :)

Malej zvedák se dá koupit celkem slušně, a nebo se dělá např. z vidlic z Desty apod. Na doma by bohatě stačilo např. tohle:

http://www.khnet.cz/default.asp?CatID=3209&TYPTREE=1&rootid=2452&snamecat2=Elektro%2DHYDRAULICK%C9+zved%E1ky

EDIT: odkaz to zmršilo, tak si na www.khnet.cz dejte na hlavní straně vyhledat \"cjs-3\" ;)

[upravil dne 8/14/05 oddie]

Zrovna jsem dělal tubky na auto, 205.

Moc ti asi nepomůžu, ale trubky zakončené v prasátku brzdy a na kostkách omezovače tlaku jsou 12, jinak spoje a hl. brzdový válec, konce ke hadičkám - všechny jsou 10.

Nejlepší je pokud máš vyhozený prasátka a další díly, tak je dobrý vzít je sebou, pro poměření.

Taky šuplerou změřit průměr závitu na koncích, kde si nejsi jistý. Pak ještě stoupání závitu, ale většinou je to v rámci obvyklých rozměrech.

Jo, z katalogu jsem si vyjel délky trubek a udělaly mi je v Autostylu v Brně (sice by pánové potřebovaly kurz ve čtení a pak následně měření běžným metrem, nebo silnější žárovku nad ponkem :D )

[upravil dne 15.8.05 Ladis]