Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak to jo a z vozíku se to lépe i sundává :D tam ti stačí stojan na kola co jsou u supermarketu.

Odesláno

presne tak :) a opet svazat lankem a 4 kola jsou tak objemny zr to dtrjne dva lidi asi neunesou :)

Odesláno

U 406 bych neřešil nosič na zadní dvře. Pro občasný převoz kol bych volil střechu.

Odesláno

Tak po doporučení kamarády bude toto řešení - http://nosice-kol.heureka.cz/thule-proride-591/recenze/

Jen mi vrtá hlavou: v jedné recenzi si někdo posteskl, že v zahraničí lze objednat i levý držák, zatímco v ČR pouze pravý. Asi to nebude extra podstatné, ale když už mám za jeden držák dát skoro 1700,- Kč, nevyšlo by levněji si objednat venku pravý i levý? Předesílám, že vůbec netuším kam se na cenu a možnosti podívat

Odesláno

Méďo, u zámků je číslo, které usnadňuje zlodějům práci (stačí podle čísla najít správný klíč). Obecně se doporučuje ty čísla vybrousit (na klíčích nemusíš ;) ).

Odesláno

No zbytečnost . . . . mám zcela vlastní a tedy originální zkušenost: já jsem kolo ze střechy ztratil při jízdě na dálnici, a to jsem prosím nejel rychle ( cca 90km/h ) a kolo jsem měl ještě chycené cukem. Tenkrát mi bylo líto utratit více peněz ( nojo vždyť zas tolik nejezdíme . . . . ) a koupil jsem zcela obyčejný univerzální držák fa Hakr. Bohužel to univerzální znamená, že je na KULATÉ rámy. Ale já byl moooooc chytrej mladej pán, a ten si radit nenechá . . . . chachacha.

Abych to zkrátil: dopadlo to dobře. Ale do dnes vidím ve zpětném zrcátku jak kolo letí, poté se odrazí před hnědou škodou Favorit ( poté asi nejen vůz škoda byl hnědý . . . ), a pak mohutným skokem a obloukem mizí v příkopu za krajnicí. Ku.va já měl kliku . . .

Chci tím říct, že rám kola Medvěda nebude mít kulatý profil, ale jistě bude nějaký \"šišojd\" a to uvedený držák Thule bezpečně zvládne.

Jo krade se to jak blázen. Švagr zaparkoval před barákem - sídliště Modřany a během cca hodiny byl fuč. Ale nandání držáku je otázka pár minut což třeba u toho Hakra se říct nedalo. No ale už je to pár let.

[upravil dne 22/7/13 03:22 od Honza z Nera]

Odesláno

Ty levné držáky používám víc než 15 let, a to jsem s nimi jeden čas jezdil opravdu dost. Že rám nebude mít kulatý profil, o tom pochybuji, když Medvěd sháněl kolo starší a levné. Ano, do toho Thule se kolo nandavá podstatně lépe, není jej třeba tolik pojišťovat přivázáním, dá se do něj upnout i kolo s choulostivějším rámem, otázka je, zda je to v tomto případě potřeba a zda to stojí za tu cenu a značné riziko krádeže. Před barákem to leda nase*e, ale není nad to vyjet někam na výlet, obkroužit kolečko na kolech a po návratu k autu zjistit, že je není kam dát...

Jinak pro jízdy ve dvou bych kolo dával spíš dovnitř auta, jen tak mimochodem.

Odesláno

Jednoznačný souhlas s oddie. Dříve jsem jezdil s kolama na střeše dost často, měl jsem obyčejné držáky a kola jsem přidělával ještě těmi ráčnovými popruhy a drželo to dobře, kola se ani nehnula. Gumicukem je nepřidělávat, ten povolí, ty ráčnový popruhy jsou naprosto v pohodě.

Odesláno

Taky bych v pripade 2 (nebo 3?) kol tohle asi neresila. 406 je podle me dost velka, ve V50 mi na 2 dospelacky kola staci sklopit jedna tretina zadnich sedacek (sundavam jen predni kolo a sedlo). Nakladani kol trva 10 minut a neresis, jestli ti to nekde uleti nebo nekdo sebere nosice zatimco ty budes jezdit.

Odesláno

Medvěde, koneckonců 2 nepotřebný držáky na kola na střechu bych měl mít doma, takže pokud je najdu (a asi je najdu) tak bych Ti je mohl nechat. Můžeš je vyzkoušet, polkud se Ti budou hodit tak si ke necháš a pokud ne tak je můžeš poslat dál do světa, protože můj taťka už má držák na kouli a já si ho asi budu pořizovat nebo to i nadále budu vozit v autě. Rozhodni se jak chceš :papa

Odesláno

Používám nejlevnější HAKR (za asi 200?), bezpečné jsou, musí se obě kolesa dobře přivázat řemínkem k nosnému žlábku. Jel jsem i do Francie, se 4 koly.

Nemají zámek a bohužel už rezaví, to je nevýhoda.

PS: teď jsou nejlevnější za 350

[upravil dne 22.7.2013 09:55 od P607Olda]

[upravil dne 22.7.2013 11:56 od P607Olda]

Odesláno

Tak jsem je našel a mám dokonce 4 kusy a i 2 ty příčníky. Jestli chceš tak jsou Tvoje :)

Edit:

Nechci za to nic, jen by sis to musel odvézt nebo počkat až pojedu do Prahy nebo na sraze v Kněžnicích.

[upravil dne 22/7/13 11:44 od Bigbadjohn]

Odesláno

Hakr se mi jednou za jízdy ohnul a kola jsem dovezl jen tak tak...Pořádně zagumicukovaný...A od té doby jsem pořídil THULE (přesně ty co chceš) a paráda...Rychle nasazený na střeše, rychle uchycený kola, který se ani nehnout a paráda...Ano na zámku je číslo, ale klíče snad nosím u sebe a nenechávej je někde poblíž :myslim

Jinak vlastní zkušenost cca před 10lety...Přijedeme domů, jdeme s první várkou tašek a z okna pozuruji jak nám nějací dobrovolníci pomáhají s vykládáním kol...Ze střechy je servali...Od té doby je zamykám nejen zámkem v držáku, ale pak je chytnu ještě všechny dohromady klascikým zámkem...

Btw. do 406Breaku by se měla dvě vejít v pohodě dovnitř???(ve 206SW jsem vezl 3lidi,3kola a 3bagáž - samozřejmě jen nějakých 150km, dále by cesta asi nebyla pro osobu cestující vzadu pohodlná, ale pokud jedeme ve dvou, tak kola jdou vždy dovnitř)

Odesláno

Kola dovnitř určitě ne

a) nehodlám před každou cestou absolvovat rozborku/zborku

b) jezdíme na víkendy a ke kolům už bych do kufru nic nedal.

Levný držáky někde z Hervisu jsem kdysi měl a když si vzpomenu na první montáž držáků ještě na 309kovou zahrádku, tak to byla fat celkem jebačka. Mimoto jsem neměl ani příjemný pocit z jízdy s koly na střeše, což podle mých známých může ten držák Thule celkem slušně vykrýt.

Platí nám na něj i slevička u Kellyho? Mají ho skladem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...