Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Fusion to napisal pekne. A s tym ma napadlo. Dufam , ze netrepnem blbost. Nemam ziadnu fyziku ani nic, ale s tym prenosom sily ma napadlo.

Bude rozdiel ked auto bude mat 13\" kolesa alebo 17\".. ale to plati asi len pri rozjazde po ceste a nie na brzde , ci ako? :D

Skusenejsi ma opravia :)

Odesláno

Fusion to napisal pekne. A s tym ma napadlo. Dufam , ze netrepnem blbost. Nemam ziadnu fyziku ani nic, ale s tym prenosom sily ma napadlo.

Bude rozdiel ked auto bude mat 13\" kolesa alebo 17\".. ale to plati asi len pri rozjazde po ceste a nie na brzde , ci ako? :D

Skusenejsi ma opravia :)

Odesláno

No na brzdě kde byl Mohy se měří výkon na kolech a ten je naprosto jiný než výkon motoru. Ten výkon co uváděl Mohy (ta hodnota) je výkon motoru. Ten se spočítá ze ztrátového výkonu a výkonu na kolech.

KapriQ

Pokud používáš schválené ráfky a pneumatiky pro daný typ auta tak činný obvod zůstává přibližně stejný, ale mění se i šířka pneumatiky a to má na ztrátový výkon taky vliv. Jak jsem už psal i v tomto vlákně tak všechno souvisí se vším.

Odesláno

Na přesnost brzdy mi nedokázal nikdy nikdo odpovědět. Asi se na to dneska nikdo neptá. Nicméně rozptyl od deklarovaného výkonu motorů od výrobce bývá naprosto klidně 5% (u nového - u jetého klidně ještě víc).

Co se brzdy týče, ta samozřejmě měří zmařený výkon na kolech, ale provádí přepočet na výstupní výkon motoru - nevím jak který typ, ale co jsem já jednou viděl, snažila se měřit odpory převodů při vyšlápnuté spojce. Jak samotný způsob měření výkonu bude přinejlepším v řádu (více) procent, tak i ten víceméně odhad ztráty v převodech bude také nemalý, takže těch 8%, co uváděl Koblih, by byl ještě dobrý výsledek. Takže asi tak - za nás se z laborek za uvedení výsledku typu 132,6 +- 8% (tzn. 132,6 +- 10,6) rovnou vyhazovalo, dnes je to asi móda uvádět výsledek s přesností na o dvě místa více než je přesnost měření...

Odesláno

Já v květnu dělal měření výkonu, lezly grafy výkonu na kolech - pochopitelně. Poté jedním číslem výkon motoru - po nějakém přepočtu.

Podstatné je, zda auto vyjelo s deklarovaným výkonem z továrny. Však mohl vyjet s nižším výkonem. Případně se podepsalo opotřebení, případně špatný stav motoru.

Pokud se v tom chceš nimrat, nechej změřit někoho se stejným motorem na stejných válcích a pak porovnávejte.

Straki nám upravoval dvoulitry a všechny měly menší výkon než papírový, ale o kroutáku to neplatilo.

Na tomto odkazu jsou výsledky s čísly: http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=477

[upravil dne 13/7/13 07:16 od MilanF1]

Odesláno

KapriQ: máš v důsledku pravdu, ono moment není nic jiného než síla na rameni, takže když změníš rameno při zachování stejného momentu, změní se ti síla.

Ještě když se tu řeší ty hodnoty, je opravdu dobrý psát při jakých otáčkách, protože nejsou konstantní v celém spektru. A rozhodně nejsou téměř na maximu v minimálních otáčkách, třeba jako u trolejbusu díky elektromotorům.

Měřit výkon na motoru pomocí kolové brzdy je blbost, jak psal oddie. Tich proměnných je tam takový množství, že mě i jenom tich 8 % překvapuje. Když nebudu uvažovat ztráty mechanické, tepelné ani třeba broděním kol, tak jsou ztráty hned na začátku řetězce v pneumatikách. I přes vhodnější konstrukci radiálních pneumatik oproti diagonálním, tak pořád vzniká mezi vlákny tření a tím i ztráty.

Jinak jsou u té brzdy důležité vstupní hodnoty, vůbec by mě nepřekvapilo, že by někteří chipaři \"zvyšovali\" výkon jenom měněním vstupních hodnot. (a to by byla možná nejlepší varianta, chipař by nic nepodělal, dostal by peníze, zákazník by odjížděl s úsměvem na tváří, placebo efekt by zafungoval a všichni by byli spokojení...)

Odesláno

Nestresovat se číslama a být rád, že Ti auto slouží jak má. Případně si nechat udělat úpravu výkonu tak, aby Ti to pocitově vyhovovalo a neřešit, jaký číslo pak vyflusne brzda;)

Odesláno

nevím já mám pod prdelí sedačku mne max zajímá co mám pod kapotou :D

Odesláno

Mohy mě to přijde s prominutím jako komedie... Pokud chceš vyšší výkon, tak auto prodej.. sniž cenu na reálnou a auto máš za pár dnů prodané a kup si 2.7 nebo něco jiného.. ale tohle ne :bojim

Odesláno

Napíšu jen jedno buď si ten chip nechat udělat od někoho kdo tomu fakt rozumí a umí i HDI a nebo se prostě smířit s tím co můžeš mít od někoho jinýho.Nebo proste to co máš prodat a pořídit něco co už má v základu vyšší výkon a nerešit.

Odesláno
Neříkám, že je špatný to vědět, ale je důležitý to nijak moc neřešit, když vlastně není co řešit;)

jenže to NEŘEŠENÍ dává prostor různým zlodějíčkům a nepříliš poctivým existencím k tomu aby ti jednu věc nakukali a druhá byla realitou... jak to tu jeden člen nastínil... kdyby nikdo nic neřešil, kam bychom dospěli?:roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...