64draki Odesláno 5. červenec 2013 Odesláno 5. červenec 2013 Máte nějaké vlastní zajímavé historky týkající se nákupu či prodeje ojetiny? Dost mě to téma zajímá, protože jsem už toho při nákupu a prodeji auta taky zažil dost. Vzpomínám třeba na koupi P 205 v kdysi vyhlášeném a dnes už neexistujícím bazaru BERD u Čáslavi někdy v polovině devadesátých let minulého století.Byl to poměrně velký bazar na zelené louce u frekventované silnice, auta tam stála srovnána podle jakés takés koncepce a i zákazníků si tam docela hleděli. Zadání od mé ženy bylo tenkrát jasné: červená barva a střešní okýnko. Já jsem k tomu ještě chtěl nafťák, protože jsem toho tehdy autem hodně najezdil. V té době se jakýkoli naftový chrochta v žádném bazaru většinou dlouho neohřál. Tenkrát se ještě do autobazarů nechodilo s automechanikem, právníkem, finančním expertem na smlouvy a pojistky a dalšími poradci jako dnes. Bylo to spíše ber nebo neber, vezme jiný. Zákazník tenkrát musel podškrtnout kupní smlouvu ve které podepsal, že kupuje naprostý vrak, u kterého se doporučuje kontrola či ještě lépe výměna všech důležitých agregátů. Dnes by už nikdo asi nic podobného nepodepsal... Jen mě měl odradit fakt, že autko tam už dost dlouho stálo a dokonce již bylo podle záznamů dvakrát slevňováno... No koupil jsem a pak jsem se nestačil divit. Když jsem po dvousetkilometrové cestě domů přivezl roztoužené manželce autíčko ukázat, tak jen pokývala hlavou a řekla: \"pěkný, pěkný, jen proč se nám tam dole pod motůrkem dělá ta stále se zvětšující černá loužička asi oleje?\" Kámoš mechanik to pak trochu projel, dal na zvedák, pokýval hlavou a řekl: no jestli to chceš trochu spravit, tak si připrav aspoň dvacítku, ale spíš ještě o dost víc. Nejenže je motor v posledním tažení a v zimě ho už nejspíš nenastartuješ, ale taky to vidím na generálku brzd, nové tlumiče, gumy...no a rozvody dělat je celkem zbytečný, protože kdyby se rozvoďák náhodou přetrhl a potkalo se ti to, tak toho motoru ani moc škoda nebude... Mno chybami se člověk učí ale asi je lépe se poučit z těch cizích než vlastních. Časem jsem se naučil už kupovat ojetinu trochu profesionálněji:) A co vy, taky se vám někdy stalo něco podobnýho? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. červenec 2013 Odesláno 5. červenec 2013 Moji první 205 D 1.8 jsem koupil taky v té době, za hrozné peníze s rozsypanou vývěvou na podlaze spolujezdce , v té době stála nová v pežotu 12000 kč, po této informaci doma se mnou nikdo nemluvil , nakonec jsme ji v práci zrenovovali za cca 500kč, což nebyly v té době malé peníze, ale vlastně zadarmo..., další poruchou bylo, že teklo dovnitř posuvnou střechou (oknem), což vyřešila gumička za korunu...,(pod přitahovačem okna), nakonec se ukázalo, že to byl dobrý kup--objel jsem s ní půl Evropy bez jediného problému --zlaté auto Citovat
koblih69 Odesláno 5. červenec 2013 Odesláno 5. červenec 2013 Zažil jsem toho s bazary poměrně dost, ale asi nejvíc mě dostalo když známý chtěl se mnou zajet pro auto. Vyhlédl si je na netu s tím, že jsou odřené dvoje dveře a jinak OK. Tak jsem mu řekl ať se domluví na odpoledne, ověří, že auto nemá jinou vadu a když tam dojedeme tak si ho můžeme hned odvézt... dojeli jsme na místo došli k autu a ono mělo jen 3 kola - rameno bylo vyrtžené, tlumiř ohnutý, těhlice chyběla Když jsem se šel zeptat jeslti si dělají z lidí srandu nebo co tak se na mě podíval a říká, já vám k tomu dám starší rameno Citovat
64draki Odesláno 5. červenec 2013 Autor Odesláno 5. červenec 2013 Před asi 10 lety jsem se pokusil prodat Citroën ZX 1,9D přes menší bazar na dobrém frekventovaném místě. Občas jsem pak jel okolo toho bazaru a vždy jsem ho viděl stát na stejným místě jakoby ho snad ani nikdy nikdo nezkoušel. Uplynul měsíc a citronek pořád smutně stál na tom místě úplně na konci řady... Asi za měsíc se kolega v práci rozpomněl, že by to mé auto snad možná i vzal pro bráchu s čerstvým řidičákem-když mu ho nechám napřímo bez provize autobazaru. Tak jsem se jednoho dne sbalil a šel jsem si do bazaru pro citronka zpět, ani jsem tam předem nevolal. První, co mě padlo do oka, že z mého citronka někdo sundal poklice kol a odšrouboval střešní anténu. Tak jdu za bazarníky pro klíče a rovnou to na ně vybalím. \"No jó, lidi jsou šmejdi, vokounějí tady kolem těch aut a občas něco ukradnou, počkejte, tady vám dáme poklice jiný a máme tu i ten prut antény. Tak jsem to vše sbalil i s klíčema, podepsal papíry a šel k autu. Zmáčknu ťuplík na klíčích a vidím-ouha, nejde ani dálka. No asi se vybila i baterka, tak otvírám klíčem. Strčím klíč do zapalování, otočím-a ono vůbec nic, ani budíky se nerozsvítily. Kvapně zvedám kapotu a sakra, chybí tady autobaterie! Vysedám a jdu zpátky za bazarníky, ti chvíli nechápavě čučí a pak se jeden ťukne do čela-no jó my jsme ji vlastně tenkrát dali do toho Golfa co nechtěl startovat-ale ten už je prodanej! \"No a jak jste tedy chtěli prodat mého citronka bez autobaterie?\" \"No ono se na něj moc lidí stejně neptalo a kdyby ho chtěl náhodou někdo projet, tak bysme tu baterku vytáhli z nějakýho jinýho auta.\" \"Tak vám tedy moc děkuji a koukejte mi sehnat rychle nějakou slušnou baterii, protože už toho tady začínám mít právě dost\", docela jsem se rozčílil. Auto tady zbytečně měsíc stálo, už mohlo být dávno prodaný, ale ne tady u těch pitomců, pomyslel jsem si. Baterku za chvíli dovezli, dokonce novou a ještě se mi omluvili. Citronka jsem zprovoznil a za několik dní i s novou baterií změnil majitele. Za pár měsíců jsem potkal kolegu z práce a ptám se \"tak co brácha, jak mu citronek jezdí?\" \"Je to vůl\" odpověděl. \" Před týdnem to auto nabořil do stromu, ještěže se mu skoro nic nestalo, ale auto je na odpis\" No třeba se ten kluk aspoň naučil trochu jezdit a příště si dá větší pozor. Ale i tak mi bylo citronka líto, že tak neslavně a předčasně skončil:) Citovat
64draki Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 Asi před 5 lety jsem zatoužil po ladných tvarech a prostornosti Citroenu pojmenovaném po velkém španělském malíři Pablu Picassovi. Designově opravdu povedený kousek vypadající z profilu takřka stejně zepředu i zezadu. Protože je o tomto autě známo že benzínová šestnáctistovka nejede a osmnáctistovka zase žere, má volba padla na motorizaci HDI. I zadal jsem požadované parametry do nejznámějších internetových vyhledávačů ojetin a ty mi doporučily hned 2 výstavní kousky v optimálním poměru udávané kvality a ceny. Oba pocházely-světe div se-z největšího českého autobazaru středoevropského formátu. Raději jsem do Áček zavolal, jestli to nejsou volavky a opravdu jsou k dispozici. \"Samozřejmě...co si o nás myslíte?\" Skoro dotčeně se ohradila paní slečna na telefonu. Tak jsem si jedno na fotkách nádherné pikaču zamluvil, naložil rodinu a vydal se směr matička stověžatá. Dcera se už v novém červeném vajíčku viděla a nemohla se dočkat. Stálo hned v první řadě mezi zamluvenými vozidly. Z dálky vypadalo ještě jakž takž (skoro jako na internetu), ale čím blíž jsem se k němu blížil, tím se mi úsměv na tváři prodlužoval. Zjevný bouchanec zepředu, nikdo si ani nedal práci to alespoň vyklepat a přelakovat, zprohýbaný předek kapoty, k tomu vybydlený interiér...\"předchozí majitel prase, které na nic nesáhlo.\" Utrousil jsem pro sebe. Když před prodejí nespravil ani to, co je každému na očích zcela jistě neopravil ani to, co hned vidět není. Ruce pryč...No jo, ale mladší dcera začala skoro natahovat... Počkejte holky, když už jsme tady, mrkneme i po jiných. A na internetu měli ještě takové tmavě zelené, moc se mi na fotkách líbilo. Jenže to bude asi na jiné pobočce, tady ho nikde nevidím-rozhlížím se dokola. Áčkař mě ještě přemlouvá do tmavěmodrého pikaču, to se mi ale taky nelíbí. Opět vybydlený interiér, podle papírů přitažené na kšeft z Itálie, divný zvuk motoru...Když se ptám po tmavě zeleném, nachází ho na interním webu na jiné pobočce. \"Tak my vám ho sem přivezeme!\" \"Dobře, snad bude v lepším stavu než tady ty dvě vybydlenky\" No trvalo to hooodně dlouho, než zelený pikaču dorazil. Nějak se mu ale po cestě zaměnily pěkné liťáky za obyčejné plecháče. Když se na to ptám prodejce, dostává se mi odpovědi, že \"fotky na webu jsou jen ilustrační...\" Oni tady ti hoši mají spousty naučených odpovědí na všechno. No co už. Ještě si vyžadoním symbolickou slevu a beru si autko domů. Auto bylo kupodivu ve velmi slušném a zachovalém stavu. Jen tu smlouvu co jsem tenkrát podepsal jsem si měl raději pořádně přečíst a hlavně si spočítat, o kolik auto nakonec přeplatím. To už byla ale jiná kapitola. Příště jsem byl zase o něco moudřejší... Citovat
Haryk Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 V roce 2009 jsem potřeboval větší auto, na netu jsem našel P 807 v Praze Auto ESA, volal jsem tam zda je osmimíste, tak to prezentovali v inzerátu, potvrzeno má 8 míst. Jedu tam a ouha 5 sedaček, technik neuměl ani odbrzdit ručku, nemohl ji najít, prohlásil žádný problém sedačku máme ve skladu, za chvilku přišel ,,bohužel není, ale není to problém koupíte je na internetu\". Tak jsem mu ,,slušně poděkoval\" a jel 200 km dom. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Lagunu z naší firmy (koupena nová) jsme prodali do bazaru Morava Šumperk, asi v lednu 08, s najetými poctivými 560 t. km, v dobrém stavu. Letos tam byla, v tom samém bazaru, s najetými 175 t. km, taky v dobrém stavu. No nekup to. PS: teď už není v nabídce. Je to liftback, 1,6 benzín s manuální klimou, červená metalíza, r.v. 98. Příště se bude možná prodávat jako zánovní, po důchodci. SUI 7816 [upravil dne 9.7.2013 09:47 od P607Olda] Citovat
Mohy Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 64draki: pobavil jsi:papa ok moje historka asi nebude nic neznámého, každý to už někdy četl a každý byl varován, nicméně málokdo to zažil na vlastní kožich:myslim milé děti, pěkně se posadte, kdo nebyl tak se mazejte vyčurat parchanti a potichu poslouchejte:roker -> kdysi v temných, dávných dobách, když ještě internet byl spermie v tatínkově pytliku a myšlenka na něj pouhá molekula mozku vynálezce existoval jeden autobazar. Je to příběh tak temný až se mi při vzpomínce zatmývá před očima.. Tento autobazar se jmenoval AAAAuto a byl to největší autobazar v praze a neměl jsem ho daleko a jelikož začínali tak o něm mnoho informací nebylo..jen že si tam člověk má z jakéhosi důvodu dát bacha. No co čert nechtěl , moje povaha je klidná, nekonfkliktní , nicméně jsem kus chlapa a umim se o sebe postarat tak sem si rekl: \"Lukáši nedej se, nevěř babským povídačkám, kdo by si dovolil tě okrást\". Skočil sem s maminkou coby sponzorem na mastnou tyč a uhánělo se vybírat první autíčko. Jelikož maminka v té době zakoupila chaloupku kterou rekonstruovala tak měla utkvělou představu že ji tam hodný synek bude vozit...no neuvěřitelná naivita, že? proto se vybíralo nějaké \"chalupářeké\" auto, kam se \"hodně vleze\"....sice žádný sen 19letého kluka ale milé děti...\"jáááá budu mít autooooooooooooo\".... Nuže abychom se dostali k meritu příběhu: vybrali jsme krásného červeného Citroena ZX kombi, v té době relativně moderní auto, sice holobyt ale na první pohled naleštěnej a čistej -> tak to přece musí být v pořádku ne? na zkušební jízdě nic nemlátilo, jelo to přiměřeně kombiku..ale sotva jsme opustili bránu bazaru a malý benzínový motor se maličko ohřál, tak na mě zablikala a posléze začala svítít taková zvláštní kontrolka... mě to nedalo a samozřejmě padla otázka: \" a pane bazaristo, co to znamená\"? Nuže odpověd mě uklidnila: \" to znamená ze motor je v pořádku, v chodu\" . Říkám si aha, to je super autíčko i tohle to umí říct. No auto se odvezlo, kontrolka stále svítila, a já si lebedil jaky mam chytrý auto. DRUHÝ den jsem jel do citroenu (no přece to nedám někam noname, tak super káru) na servis, prvotní... jaký bylo překvapení když za mnou přišel dílovedoucí a povídá \"pane M. , víte o tom že vám svítí diagnostika a jedete v nouzovém režimu?\".... \"chcete to vyřešit, cenu předem nevíme, netušíme co to zpusobilo\". Vylítl sem jako čert z krabičky , jelikož, děti, kdo dával pozor a napoví mi??? ANO, správně, ten šikovný prodejce mi přece tvrdil že to je kontrolka co značí chod motoru...přece by mi nelhal že ne? Nu okamžitě sem jel do bazaru i s papíry od vozu... paní na přepážce mi zavolala nějakého pána co mu říkala menežr, bůhví co to znamená, pán byl vlastně kluk v mém věku ale tvářil se moooooc důležitě a měl oblek....jojo ten mi uuuuuuurčitě pomůže řekl sem si!!! Pánovi jsem to vysvětlil...a pán mě vysvětlil že auto jsem si odvezl a tudíž už nic dělat nemůže a jak moc ho to mrzí... No ja jsem hodně trpělivý...příjemně jsme si 30minut povídali a pak jsem začínal dostávat vztek a milého pána jsem chytil pod krkem....s tíim at už me nesere nebo dopadne špatně a opět jsem si sedl.. Stále dokola opakoval že auto už je koupený a kdesi cosi...že prodejce mi to co řekl říci nemohl... v tu chvíli přišel druhej pán, o hlavu větší než já se špatnou češtinou a vysílačkou na uchu a zda \"máte problém\"? Než jsem stihl odpovědět otevřely se za mnou dveře a přišli tři ještě větší \"pánové\" , ty už v džínách. A pán \"menežr\" poznamenal ke mě \"naschle\" a k nim \"vyrazte ho\" ... a i když sem se bránil tak to nešlo:roll:myslim Už sem letěl. Auto samozrejmě zustalo mě, co mu bylo už si nepamatuju ale oprava okolo 15tis, na tu dobu dost peněz. Pokud ještě nespíte tak díky že jste to dočetly až sem, ted pomodlit vyčurat a ...do práce:D Citovat
odee Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Měl si v té době vyhledat občanskýho joudu, nebo jak se to tenkrát jmenovalo;) Jinak moc hezkej příběh, věřím že dnes už by Tě odtama nikdo nevyhodil, protože od té doby se Áčka hodně změnily a díky chytrým hlavičkám lidí, kteří jim dělají smlouvy se už s podobnýma \"blbečkama\" typu důvěřivých zák. nemusí ani bavit. Ale věřím, že po téhle zkušenosti by Tě asi dneska tak snadno neočůrali, takže ty peníze za tu životní zkušenost stály, že jo? Citovat
Mohy Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 odee: napsal jsi to uplně presně... ze skoro není co dodat a jen muzu potvrzovat:D ano dnes uz nemaji zapotrebi vyhazovat lidi. A od te doby jsem si mališko dával bacha:) Ale když neco kupuju tak sem asi dost otravnej zakazník...musim se na všecko zeptat, a klidně 5x , páč co? opakování je matka moudrosti:P dnes jsou áčka stejnej bazar jako každej jinej, jen je tam větší výběr. Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Historky z autobazarů moc nemám. Poměrně záhy jsem přišel na to, že mám auta nekupovat někde jinde, odpuzovalo mě i prostředí, a většinou i lidé tam. Sem tam jsem byl v bazarech prohlížet i něco pro někoho jiného, pak jsem přestal dělat i to, bylo to stejně tristní. Pár příhod mám spíš takovéhoto charakteru: v 90 letech jsem vlezl do bazaru, bazarník se neobtěžoval ani vylézt, na plácku stála š120. Prohlédl jsem ji okolo, zaklekl k prahu (do té doby celému) a zkusil do něj šťouchnout prstem. Prstem jsem do něj ovšem prorazil díru, tak jsem se zase zvedl, koukl, jestli mě nikdo neviděl a zase odkráčel pryč... V Olomouci jsem byl u někoho na návštěvě a viděl přes plot z několika desítek aut něco, co mě zajímalo, tak jsme to šli prohlédnout. Zblízka ovšem bylo jasné, že nemá cenu si ani říkat o klíče, tak jsme ze zvědavosti obešli všechna zbylá auta na place. Ke koupi se nedalo uvažovat o ŽÁDNÉM z nich, ani kdyby byly o třetinu levnější... Jediné své auto, co pocházelo z bazaru, jsem koupil také na Moravě, a velmi příznačné u něj bylo, jako pro ostatně celou lokalitu, že se pokusili zamaskovat fakt, že to v zimě nestartuje. Nicméně bylo za velmi lukrativní cenu a já jsem na rozdíl od bazarníka věděl, čím to je a za kolik to dokážu opravit, takže jsem jej tehdy vzal. Jediná bazarová výjimka z několika desítek mých aut... Pár vraků na díly jsem měl koupených od polovrakovištních pláckařů, kterým snad ani nelze říkat bazar. Nebo od různých malých dovozců. Ti nic nemaskovali. Pobavil mě jeden, od kterého jsem nakonec nekoupil, nicméně jednání bylo naprosto férové: \"záruka končí vyjetím ze vrat\" Citovat
64draki Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 Jo, vzpomínám jak ještě Áčka začínaly, neměly žádná autocentra jen v Praze jeden zcela normální plácek s ojetinami. Ale obchodnické fígle používaly již tenkrát, dnes je již ovšem dovedly takřka k sofistikované dokonalosti. Začátkem devadesátek byl internet ještě hodně v plenkách a nejrozšířenější formou reklamy byly inzertní noviny typu Annonce. Již tenkrát mě zaujaly áčkařské inzeráty, které vždy začínaly tučně vytištěnými nejpoptávanějšími vozy za neuvěřitelné ceny. Součástí inzertních novin byl i slevový kupón, který bylo nutno vystřihnout a poté slevu uplatnit. Vzpomínám, že jsem tehdy nějak v lednu či únoru řešil akutní problém pořízení ojetiny do nějakých třiceti tisíc Kč, což bylo tenkrát ovšem o poznání víc peněz, než dnes. Když jsem viděl v Inzertu, jaké pecky tento bazar nabízí a za jaké ceny, dlouho jsem se ani nerozmýšlel a už jsem si kupoval jednosměrný lístek na autobus do Prahy-zpátky přeci pojedu autem, to dá rozum,ne? Áčkařská reklama byla jak vidno už tehdy velmi účinná. Dojel jsem na místo v těch Čimicích či jak se to jmenovalo a počal jsem se shánět po těch inzerovaných peckách z první strany inzertních novin. V kapse jsem měl samozřejmě i slevový kupón na 2 000,- Kč (nebo Kčs? už ani nevím). Samozřejmě že všechny ty pecky byly dle bazarníka včera či předevčírem už prodány \"to víte, než vyjde inzerát, tak je to všechno prodaný. Víte, co my tady máme za obrat?\" To jsem si celkem dovedl představit, méně už to, proč auta co tam stály byly oproti konkurenci v naprosto normálních nebo i mírně vyšších cenách. Realita byla taková, že jsem podupával v zimě kdesi na kraji Prahy a zpátky se mi už autobusem jet nechtělo. Tak jsem se začal rozhlížet po tom, co tam bylo. Tady celkem pěkný naftový Golf 1. \"Prosím Vás, mohl byste mi ho nastartovat?\" Vzpoměl jsem si na radu jiného bazarníka, který doporučil vybírat nafťáky v zimě a poslouchat jak startují. Chlapík se sice docela snažil, dokonce si přinesl z budliny jakousi pomůcku, motor ale stejně ne a ne naskočit. Po asi desátém pokusu to najednou laplo, z výfuku se vyvalila oblaka namodralého dýmu a Golfík začal dost nekultivovaně chrochtat. \"Děkuji, ale myslím že si vezmu raději něco v benzínu. Potřebuji jezdit do práce i v zimě.\" No a pak mi padla do oka opravdu velmi zachovalá Škoda 105. Nějaký řidičský ťunťa se o ni zjevně příkladně staral až do poslední chvíle. Nikde žádný rez, zachovalý interiér i s pěknými potahy, lékárnička s tažným lanem vzorně složená na zadním okýnku...A bazarník se mi ji snažil rozmluvit. Dobrý signál. Zřejmě usoudil, že mám víc peněz než na tu zelenou škůdku anebo se již tehdy začal rozmáhat český autobazarnický nešvar, že se vám snaží nejprve a nejraději vnutit nějakou vraždu na 4 kolech, které se nemohou zbavit. Buď jak buď, já jsem se pro zelenou škůdku už rozhodl a při placení jsem použil i ten slevový kupón na 2 tisíce Kč či Kčs. Ještě si vzpomínám, že uplatnění toho kupónu podléhalo kývnutí jakéhosi šéfa v klobouku co tam někde tak nečesky seděl s nohama na stole-mrknul na mě a blahosklonně odkývnul transakci... Dnes se již daleko spíše stane, že vám začnou horečně vysvětlovat, že zrovna vy tady a teď na tuto slevu nemáte nárok, protože se například kupón vztahuje jen na dražší vozy anebo slevová akce již skončila či sleva platí jen při využití nějakého údajně velmi výhodného ale spíše sebevražedného finančního produktu se čtyřicetiprocentní RPSN a tak dále a tak dále, anebo a), b), c), d).... Já tenkrát zaplatil na dřevo, nastartoval sice na systič ale na první škrtnutí a pak už jsem se s typickým oranžovým okem na přístrojovce (kontrolka stavu nádrže) jal hledat nejbližší benzinku. A na dálnici jsem zjistil, že to jede i 120! No nebyla to pecka auto? Citovat
odee Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 No a pak, že se v Áčkách nedá koupit super kára:D Citovat
64draki Odesláno 21. červenec 2013 Autor Odesláno 21. červenec 2013 V Áčkách se dá podle mého názoru (při srovnání s ostatními autobazary) koupit spíše nadprůměrně kvalitní ojetina. Žádné rezavé a napůl rozebrané vraky tam nejsou vidět protože by kazily firemni image. V příjemném a kulturním prostředí se vás tam střelhbitě ujmou okravatovaní hoši budící u většiny lidí rozhodně více důvěry než arogantní vypapkaní bazarníci v teplákách a s řetězem kolem krku jako ledaskde jinde. Problémem může být, že potenciálním zákazníkům je zde věnována až příliš nadstandardní péče nikoli z firemního humanismu či altruismu, ale přesně naopak - z důvodu nutnosti generování silně nadstandardního zisku pro silně nadprůměrný firemní růst a rozvoj. Člověk je zde proto vycvičeným personálem vědomě a přímo ukázkově manipulován a není-li náhodou vykutáleným obchodníkem, mechanikem, právníkem a finančním poradcem v jedné osobě, tak i příkladně očesán. A je vcelku jedno, jestli zde plechovku na čtyřech kolech kupuje nebo prodává. Počínaje klamavou reklamou na neexistující volavky přes čachry s cenami, vnucování předražených finančních produktů, zatajování skrytých vad vozidel až po vykutálený příplatkový prodej nepotřebných doplňkových produktů typu nesmyslná asistenční karta nebo nesmyslné a nic neřešící pojištění skrytých vad. V čem jsou Áčka člověku nebezpečná? Právě tím navozením solidnosti a důvěry (prostředí jako ve špičkovém autosalonu). Člověk se nechá ukolébat solidností a kulturností prodejního prostředí, ztrácí přirozenou ostražitost a zpravidla mu nedochází, že tam (na rozdíl od prodejců značkových vozidel) na něj číhají vycvičení autobazaroví supi. A to je velmi nebezpečná kombinace:) Citovat
Mohy Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 64draki: velice schopně napsáno druhá stránka věci je ta že drtivá většina kupujících jsou lidé soudní a svéprávní a prodejce žádný nátlak nevyvíjí....prostě pokud koupit nechceš, tak tě nepřinutí. Samozřejmě určitá manipulace tam je, ale to dělá každý schopný obchodník...jinak by se neuživil. [upravil dne 21/7/13 18:52 od Mohy] Citovat
rhinos Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 ja to beru tak ze mi nikdo nebrani hrat stejnou hru s nimi.Hrat si na naivniho kupce co jim skocil na udicku a kdyz uz si je jistej tak ucuknout:D Asi je mozna taky rozdil pokud platim cash nebo na uver.Beru to vzdy tak ze kdyz se mi cokoliv nezda tak radsi vycouvam.Ojetin na trhu jsou mraky a drive nebo pozdeji to spravne auto prijde;) Treba minulej rok kdyz jsem potreboval rychle jakekoliv auto za pakatel tak mi v jednom bazatu nabizeli totalni vrak co se skoro nedal udrzet na silnici. Projet po kruhaci byl fakt sportovni vykon a navic pro rezervaci chteli nevratnou zalohu. Tak to jsem jim zamaval ze se pripadne ozvu a druhy den jsem mel uz mel v merku dve uplne jine auta v rozumnem stavu. No jo nekdy se stane ze si nejake vyhlidnu a cekam moc dlouho az mi ho nekdo vyfoukne ale to uz je zivot - ted v patek se mi to stalo s jednou P407. [upravil dne 21/7/13 19:19 od rhinos] Citovat
Marcel505 Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Čekal jsem trochu jiné historky... Jakože třeba je to auto jedinečná edice, nebo že je to po velvyslanci, což jsem sám osobně zažil. Sice hezké povídačky, ale nic to nemění na stavu auta... V Nymburku mě pobavil bazarník - ta cena je pevná, nezkoušejte smlouvat. Spíš mám historky od prodejců jakožto fyzických osob, kdy nedokázali vysvětlit, kde bylo auto od výroby 86 do roku 90 když se sem přivezlo... Jo někde nové čekalo, až ho koupěj do ČSR... Klasická bazarnická historka je, když jedete kupovat dieselové auto s tažným, tak Vám v závěru prohlídky bazarník (v mém případě bazarnice) sdělí, že v týdnu si pro to přijedou stavbaři, protože to má tažné, a že s tím budou jezdit na stavbu. A tím většinou kupujícího dostanou, protože mu je líto, aby takhle takové auto skončilo. [upravil dne 21/7/2013 20:39 od Marcel505] Citovat
davidekcz Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Sice to není z bazaru, ale jednou jsem někde viděl inzerát na prodej tuším Š120 za 3000Kč, taky tam bylo psáno, že s cenou se nedá hýbat, protože je v autě benzín za 800Kč :D Citovat
64draki Odesláno 21. červenec 2013 Autor Odesláno 21. červenec 2013 Dost legrace se zažije i při přímém prodeji ojetiny, bez autobazaru. Kdysi jsem prodával docela slušnýho Golfa a zájem projevila známá z bývalé práce-prý pro syna a někdy i pro sebe. Mno udělal jsem jí ze známosti ještě dobrou cenu, golfík změnil majitele a pak se na mě začaly sypat její stížnosti - a to tenkrát ještě nebyly mobily. Jenže bydlela kousek ode mě a pevnou linku jsem doma měl. Synek byl mechanik co se v autech rád šťourá, všechno rozebere a pak už to nikdo nedá pořádně dohromady a jeho maminka mi pořád hlásila nějaké závady. \"Kluk mi říkal, že auto bylo havarováno!\" Za pár dní zase: \"Ono to špatně startuje!\" \"Nedá se tam někdy zařadit jednička!\"....a tak podobně a pořád něco a každý týden telefonát. Až mi jednou došla trpělivost a vypravil jsem se za tím klukem si promluvit. Byl to fakt fanda, pořád se v autě hrabal a mě napadlo, jak ho zabavit a lépe naladit. Řekl jsem mu: \"Podívej já mám k tomu Golfovi ještě jeden motor, měl by být lepší než ten současný a taky spoustu náhradních dílů, převodovku, dokonce jakési křídlo, vše ještě po předchozím majiteli...nechceš to? Zrovna jsem se chystal to vše vyhodit... Klukovi se rozzářily oči, druhý den ráno už stál před mou garáží a vše si za chvíli nakládal do kufru. Za vše mi ještě poděkoval a maminka mi přestala volat:) Citovat
Guest servisman Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 aspoň sis udělal pořádek v garáži Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.