Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U chaty se nám vyskytují slepýši, v jezírku jsem odchytl za poslední týden pět užovek. Ale co je toto za hada, to netuším. Mám tu pomalý internet, tak se těžko hledá.

Můžete prosím někdo pohledat. Trošku to vypadá, jako mladá užovka stromová, ale ta by tady žít neměla. Zmije to snad není.

post-36748-1410963214217_thumb.jpeg

Odesláno

To neviem, ale ak sa nemýlim v jej mene (hádam nie) tak je jedovatá. Je to jediný jedovatý had u nás. Teda na SK určite. Ešte vydrž či sa neozve nejaký odborník tu ktorý by to potvrdil.

Po česky je to tuším zmyja, asi :myslim

[upravil dne 5/7/13 13:47 od marko306]

Odesláno

Pozry sa hlavne na hlavu. Užovka ju má takmer rovnakú s telom, vretenica ju má rozšírenú po bokoch, ako keby kosoštvorec. To je hlavný poznávací znak.

[upravil dne 5/7/13 14:02 od marko306]

Odesláno
Tak trochu se bráchem v hadech vyznáme, tohle je užovka podplamatá:papa

Měli jsme doma krajty, anakondy, zmije, chřestýše a podobně:D

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Natrix_tessellata_Rheinland-Pfalz_02.jpg

[upravil dne 5/7/13 14:13 od Šalda]

Ty, Šlado, vím, že tomu *rd rozumím, ale ta Baziho věc má podle mého názoru dost jinou hlavu, než ta na wiki, cos posílal :myslim Tak jako tak, navrhuji bezpečně odchytit a na rožeň s ní, jako u Komančů :D Nebo to byli Čejeni :myslim Nebo někde píšou \"nejedlá\" :D

P.S. Než jsem to napsal, vyjádřili se jiní a zjevně fundovaněji. Svůj příspěvek beru tímto pět :mad:

[Edited on 5/7/13 14:59 by Veverka]

Odesláno

Vždyť se jen slušně zeptal a dostalo se mu snad profi odpovědi. Jsou tu horší témata a tohle zde dle mne určitě patří. :papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...