Balachar Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 Ford Galaxy vyzerá v pohode, jeden pán to u nás má na 18\" a vzadu čosi Smax a to auto vyzerá super, aj praktické veľké a aj dosť dravé :-) Citovat
Mortis Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Takže výměna tlumičů nepomohla dal jsem tam Kajaby ale klepe to pořád, staré tlumiče mám doma - jsou dobré, prodam kdyby někdo chtěl . Mi to dělá v zimě daleko víc než v létě, jakoby působila v létě roztažnost a nějaká vůle se vymezila... Ještě zkusím ty stabilizátory prý se dají nějak utáhnout? Citovat
Balachar Odesláno 31. prosinec 2013 Odesláno 31. prosinec 2013 Koľko máš najazdené? U mňa tlmiče pomohli, ale tyčky stabilizátora boli ako prvé, klepalo aj jedno aj druhé ... ešte skús nejaké kovové oko pod zadnými podblatníkmi cez ktoré ide bovden od ručnej brzdy ... ale toto by klepalo nepravidelne a pri väčších nerovnostiach. Citovat
Mortis Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 185 000 km. Bowden jsem přivázal ale až v oku na konci ne pod tím krytem... Citovat
Balachar Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 Vraj je tam ešte nejaké kovové pod plastovými krytmi, ale ako píšem, to by ti klepalo sporadicky pri väčších nerovnostiach. 185000 ... tak to môžeš byť rád, že ti to vydržalo tak dlho, ja som menil aj vadné tlmiče (zadné vŕzgali a predné sa nevracali plynulo) aj tyčky stabilizátora vpredu a vzadu, lebo klepali po 85000, takže nemáš čo ľutovať. Citovat
brizzolit Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 zdravim. mam podobny problem so 407 sedan. nieco mi buchoce od zadnej napravy pri prejazde nerovnej cesty.. nemam na mysli hrbole a jamy,(pri prejazde jamou je to ok nic neni pocut) ale vlnkasta cesta pri ktorej sa vam rozkolise auto ako na lodi keby ste boli,, stabilizatory menene a stale buchoce (je to taky tlmeny buchot ako ked drevom buchnem do kovu) vyriesil to tu uz niekto? mechanik mi tvrdi vsetko je OK na 100%, tlmice na vyse 80% (nechcem ich zatial menit lebo jazdne vlastnosti auta su fajn), inak je cela naprava tuha jak hrom lebo je aj vystuzena mam 2,7 HDi biturbo ...a vela ludi tu pisalo ze ked tlmice vymenili stale buchotalo dalej,, uz si trham vlasy a neviem co dalej,, v kufri vsetko zaistene, lekarnicka proste vsetko, rezerva atď. PORAĎTE... Citovat
Wing Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 U mne bohužel také stále to samé Stabilizátory vyměněny, tlumiče po testech OK, na nápravě není žádná vůle - dle servisu vše v pořádku, ale to bouchání je tam pořád - už jsem z toho jetel:ticho Hlavně spíš z pravé strany a v mokru to téměř nedělá Citovat
merlin99 Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 brizzolit: niesom uplne presvedceny ze to je priamo od napravy. S podobnym som bojoval, a bolo to niekolko veci naraz , ale na napravach som nerobil vobec nic. Peugeot zial doteraz nepochopil prechod a vyznam odrusenia prechodov medzi materialmi... Rozobral som cele oblozenie kufra, zadne \"plato\" a nikde medzi materialmi na dotykovych plochach nebolo tlmiaci material. Takze akakolvek vibracia od napravy ktoru neodfiltrovali poriadne (ani prednu) sa siri dalej... Odporucam skontrolovat ci sa ti rezerva nedotyka plechu naspodu (u mna bola zle zalozena...), po case prerazila tlmiaci material z vyroby:(, a na odizolovanie SilentCoat + Gladen Neoprene, pripadne akusticku penu. U mna osobne nieco hrka aj v dlhsom operadle vzadu ked sa nan buchne... Zbadal som to uz zial mimo zaruky, inak by som to reklamoval. Ked pojdes niekedy do BA , kludne sa ozvi. Citovat
Balachar Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Ja som mal ten istý problém ... vymenil som tyčky stabilizátora, dal 2x prekontrolovať nápravu a stále to bolo a presne ako popisuje brizzolit, že pri jamách a väčších nerovnostiach to nie je vôbec počuť, ale pri vlnení auta, alebo pri jazde po zámkovej dlažbe je to úplne v prdeli a je to neskutočne počuť a keď niekto sedí vzadu ... Bol som 2x na test tlmičov, zadné mali cez 80%, no keď som bol na druhom teste, tak mi pán, ktorý robil test povedal, že test tlmičov ukáže iba funkčnosť tlmiča, nie to v akom je stave, teda či nevyteká, alebo či je suchý ... A predstavte si, že to bolo tlmičmi, akonáhle som ich vymenil, bolo ticho ... servisák, ktorý to menil, povedal, že boli akoby suché a vŕzgali pri pohybe hore a dole a že už sa ani nevracali tak ako by sa mali. Takže za seba môžem povedať, že treba vymeniť tlmiče ... Citovat
brizzolit Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 kolko si vysolil za tlmice? menil si len vzadu alebo aj vpredu? znacka tlmicov ktore si dal nove? lebo u mna je to uz tiez asi posledna moznost, nic ine mi uz ani neostava, len tie tlmice dat vymenit ...lenze ma asi JE*NE ak to bude aj potom robit Citovat
Wing Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Chystám se na to také - takže jaké a kolik? A jestli to nepřestane, tak už to pošlu ze skály nebo tam skočím sám:bacha:D Citovat
koblih69 Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Já jsem dával na zadek KYB, cenu si nepamatuju, myslím kolem 1100,- nicméně u mě to žádné zvuky nevydávalo a tím pádem ani nevydává... jediné co mě vzadu zlobilo pazvuky byl zámek skla pátých dveří. Citovat
Balachar Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Ja som kár a proste som vymenil všetky 4 za Bilstein a vymenil som aj horné uloženia Lemforder a dorazy ... za všetko aj s prácou a geometriou som platil asi 370€. Citovat
Dado240 Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Zdravím! Aké by ste mi poradili zadné tlmiče na 307-ku, na pravej strane bol tlmič od oleja. Koľko to tak stojí? Díky! Citovat
treassure Odesláno 21. srpen 2014 Odesláno 21. srpen 2014 Ahoj potřeboval bych nutně poradit, včera mi na autě dělali přední ložisko po ujetí cca 130 km se při brždění ozvalo z přední části poměrně silné drhnutí, poté to pomalu slabě začalo dělat i při jízdě, má někdo zkušenost, ložisko, brzda ... Citovat
zori29 Odesláno 17. říjen 2014 Odesláno 17. říjen 2014 Ked som pisal ze klepe nam zadna naprava po repase, bolo to tym, že tie sikme tyce boli vymenene ľava za pravu a naopak, zistili sme to tak,že na tych tyčiach bol stitok od vyroby a napisane čislo dielu, dali sme to do pocitaca a vypisalo ze dany typ bol na druhu stranu. cize sme vymenili lavu tyc za pravu a naopak a zatial vsetko ok. neviem kde na to prisli a ako to zakladali ale ta sikma tyc bola vyhnuta nahor a ked bolo auto obsadene 5timi ludmi tak ta tyc klepala pri pohybe nerovnostiami o tlmic, cize teraz su tyce vyhnute dole tak ako maju byt a vsetko dobre je, menili sme to minuly rok takze teraz vsetko v poriadku, akurat tie peugeoty maju nejaky tvrdy podvozok oproti Fabii napriklad asi to bude uplne inym podvozkom. co vy na to? Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 17. říjen 2014 Odesláno 17. říjen 2014 (upraveno) peugeot 407 má tvrdý podvozek ? houpavý,komfortní rozhodně ne tvrdý kola mam 16 alu fabia mi přijde jak kdybych seděl na lavici tvrdé nekomfortní to samé seat jinak peugeot 407 v testech atd ohledně podvozku byl nejlepší co se dělalo i dělá víceprvkova zadní naprava atd tu nema ani octavia 3 ani peugeot 508 jen GT má Upraveno 17. říjen 2014 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
misan60 Odesláno 3. listopad 2014 Odesláno 3. listopad 2014 Taky už nějakou dobu neúspěšně hledám zdroj hluku ze zadní nápravy, možná jsem teď objevil jednu možnou příčinu, o které jsem zatím tady neviděl zmínku: při přezouvání na zimu jsem si všimnul, že dorazy nápravy (takové ty gumové bloky) jsou v karosérii volné, takže při kolébání auta můžou pěkně bimbat a vydávát dosti slyšitelné zvuky. Jsou tam asi jenom zaklapnuté a nejdou dotáhnout, tak jsem je podmazal silikonem a bylo to znatelně lepší. Citovat
merlin99 Odesláno 3. listopad 2014 Odesláno 3. listopad 2014 peugeot 407 má tvrdý podvozek ? houpavý,komfortní rozhodně ne tvrdý kola mam 16 alu fabia mi přijde jak kdybych seděl na lavici tvrdé nekomfortní to samé seat jinak peugeot 407 v testech atd ohledně podvozku byl nejlepší co se dělalo i dělá víceprvkova zadní naprava atd tu nema ani octavia 3 ani peugeot 508 jen GT má Tak si daj 17 a viac , zastav sa v BA, povozime sa;) a uvidim co povies:) Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 4. listopad 2014 Odesláno 4. listopad 2014 tak dávat si 17 a vic nebudu protože to ani nemam v tp zapsane a ani nechci na 16kach to je komfortni ikdyž 2x pneu mam 220 60 r16 asi špatně vyrobene maji byt 205 goodyear nct5 zjistili jsme to až po 4řek rokách tak jdou na vyhozeni stejně jsou sjete Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.